Persoalan Terjawab

January 15, 2010


Assalamualaikum w.b.t

Tanpa mukadimah yang banyak aku cuba berterus terang dengan kalian. Okey, entri kali ini tiada motif. Sungguh! So aku tidak memaksa korang teruskan pembacaan sehingga tujuh langit pernafasan ku ( spontan dapat ayat ni ).

Again, gua dihujani dengan banyak pengYM-pengYM untuk mengYM gua. Ceh nak habaq kata dia HOT la tu. Err tidak. Janganlah melakukan serangan hendap sebegitu. Berilah kesempatan kepada gua menerangkan perkara sebenar ya. Oh sebelum tu nak bagitau, ( kalau yang dah tau buat-buat tak tau ye ) gua hanya layan YM dan blog sahaja. Dah bersara dengan laman-laman sosial yang sedang bergiat cergas di luar sana. Cuma persaraan gua secara tak rasmi lagi.

Berbalik pada agenda entri. Setelah mengYM dengan pengYM-pengYM sekalian, soalan yang terbit di jendela YM ku ialah soalan yang berlulang. Ikuti perbualan yang sempat dirakamkan oleh ASPIRE 4920 Intel Core 2 Duo processor T5550.

si gadis : Assalamualaikum
gua : Waalaikumussalam. Jemput masuk.
si gadis : Awak hami asraff kan?
gua : Yup! ( nama aku kat YM terpampang hami asraff. Harap maklum! )
si gadis : Kamu bla.. bla.. kan?
gua : A'a, saya bla.. bla.. ada juga bela arnab.

( sesi ini berlangsung selama 2 minit )

si gadis : Eh nak tanya ni, umur kamu berapa ya?
gua : Agak-agak? ( memang selalu gua menjawab soalan dengan soalan )
si gadis : Hemm, saya rasa awak mesti muda pada saya, around 21 or 22?
gua : Eh yeke ( gua bangga! dia kata aku 21 wey ). Kamu lahir tahun berapa ya?
si gadis : 1987
gua : ( waktu ni gua dah pekup mulut, menahan gelak ). Eh tuanya awak. Lalala ~ ( bersiul )

( perbualan lain tak dapat disiarkan kerana hujan turun dengan lebatnya )

So fa mi re do, gua nak jawab kat sini. Biar semua orang tahu umur gua. Adei ~ Macam malu pulak. Macam la korang peduli umur aku kan? Kalau aku bagitau pun tak ada efeknya terhadap sistem permarkahan ujian lisan english kau. Okey fine! Entri tamat di sini.


( Panggg!!! ) Sebilah penampar melekat di pipi gua. Adei ~ ( sambil berjalan terhoyong-hayang ), okey gua lahir... Tahun lembu. Wey orang tak mahu tahu la kau lahir tahun apa. Orang nak tahu kau lahir tahun berapa. OKEY2!! Aduh ~

1985


Nampak tak? Telah menggunakan font terbesar sekali. Okey berpuas hatikah? Tahun ini 2010 - 1985 = 21. Matematik aku failed!

Begitulah berakhirnya entri yang tak best dari gua. Gua dah bagi warning okey. Ramai dah menyumpah-nyumpah aku di saat dan ketika ini. Tak apa lah. Aku redha. Terima kasih untuk segalanya. ( berlari-lari anak pastu pergi sembam muka kat bantal. Uweak! )


Untuk menebus segala kesalahan gua, gua bagi no. phone gua. sila klik di sini
--> no. phone gua

Wassalam ~


p/s --> Janganlah membenci gua. Gua hanya insan biasa.
p/s/s --> Sila kata aku tua. Terima kasih.

You Might Also Like

44 Comments

  1. Salam..
    owh 1st time jd org 1st yg komen blog ni..cam segan pon ade..huhuu...ermm entri yg bleh kate bagus.pengakuan secara terbuka plak 2..mmg btol2 terjwab..hehee..tp cam kelakar pon ade gak(gelak2)...:)2010-1985=21(gelak je!)~~

    ReplyDelete
  2. hehh.
    agak suda kamu tua.
    lalalalala~

    ReplyDelete
  3. cis. aku baru je nak kutuk ko mude.

    rupenye sebaya.

    eh jap ko lahir bulan baper? haha aku tetap percaya aku lebih tua.

    marilah sama2 melayani sindrom quarter-life crisis ini.

    ohh... mcm tak percaya.

    ReplyDelete
  4. apa ade pada umur??? it's just a number... (xnak mengaku diri dh tua)... adoyai... yg penting hati muda... hehehehehehehe... biar saya betulkan matematik awak...

    2010 - 1985 = 25 thn...

    still young ma... ahaks...

    ReplyDelete
  5. hami..jgn pasan..kih2..jom la lepak same..ajak matdin..kjgn kate die smbong..nnt die xnak g umah ko dh..kih2..

    ReplyDelete
  6. ler dah tuenye abg hami nih..
    ngee~~

    ReplyDelete
  7. saya pun selalu dibilang begitu hehehe..& sering dikatakan adik kepada adik saya..sedangkan perbezaan umur kami 4tahun..

    ReplyDelete
  8. salam,
    1985 tu tidak la tua sangat ...huhu... ( ayat2 tak leh trima kenyataan) ...^__^

    ReplyDelete
  9. laa...sm umor ngn akak sy rpanyer....sy ingt umor 25 n above...nmpk mka cm 27 @ 28...trus trng sy ckp...heh3...srry ek...;p

    soooo...kte enjoy!!!hak888

    ReplyDelete
  10. haha,

    kalo lya,
    lya teka kamu 27..
    kah kah kah

    ReplyDelete
  11. herm..dh lame tau..hehhe.tgk kat profile kamu sudah....same umur dgn akak sy...nk knal x?ehheh

    ReplyDelete
  12. umor adalah sekadar nombor... tapi nombor adalah penting. kalau tak tak kan nak ada nombor plak dalam kehidupan seharian kita kan.. hehehhehehe

    ReplyDelete
  13. salam....bleh bg komen. x bermksd ape2 pon dsini...dan maaflh klu penulis mrh @ terasa.
    trus terang sya kta, penulis mmpunyai paras yg sdap mata memndg. begitu indah ciptaan Allah... klu kite prsn, perempuan x bleh nk siarkn gmbr2 mrka. sbnrnyer, lelaki pon sme. apetah lg gmbr2 yg indah. ckplh tatapn kite shje. bkn ape, scare x lgsg kite dh m'goda org. tp x th lh kot2 penulis ada niat yg lbh baek yg sya x th. scra x lgsg, niat utk bce blog nie dh terbatas... maaf yea penulis.....

    ReplyDelete
  14. hahahaha

    kamu sgt matang..
    myb ppuan 2 saje nak
    cover2 ckp umor kamu 21..hihi

    btw...kat profile sudah inform kan ur age??=p

    ReplyDelete
  15. saya setuju ngan hamba Allah..tetapi maaf la jugak kalau penulis xbermaksud begitu...

    ReplyDelete
  16. NurQem --> salam. jom gelak sama-sama. hahaha ~

    ReplyDelete
  17. Ery Farieha --> ye cik ery, saya dah tua :-)

    ReplyDelete
  18. Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) --> eh ko tanya aku lahir bulan berapa? rasanya nak kena buat entri terbaru pasal ni plak. ahaks! percayalah akeji.

    ReplyDelete
  19. zackque --> terima kasih membetulkan masalah matematik itu :-)

    ReplyDelete
  20. mazianamz --> bila2 jom lepak. eh matdin tak salah anggap punyalah dengan aku. haha ~

    ReplyDelete
  21. syukrina othman --> susahkan awet muda ni kan? hihi ~

    ReplyDelete
  22. Mawar_berduri --> tu la standet la kan. mana tua pun. kan kan?

    ReplyDelete
  23. Penawar --> ye cik penawar. buleh jugak. ( gatai! )

    ReplyDelete
  24. ~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ --> yeke? huhu ~

    ReplyDelete
  25. khairiyah --> buleh jugak. ahaks!

    ReplyDelete
  26. kawie2020 --> betul2! tiap2 hari saya bermain dengan nombor la. eh maksud saya dala study! :-)

    ReplyDelete
  27. hamba Allah --> waalaikumussalam w.b.t. terlebih dahulu terima kasih banyak-banyak saya ucapkan. ingin saya katakan di sini lagsung tiada perasaan marah atau terasa. bahkan saya rasa bersyukur yang amat sangat kerana menegur. menegur diri ini yang jahil. terima kasih. kadang kala teguran itu membuat kita mengenali siapa kita. minta maaf banyak-banyak sekiranya dengan letak gambar-gambar itu membawa maksud 'menggoda' para wanita. langsung tiada tersinggah akan agenda itu dalam hati dan minda. harap tak salah faham k. saya dah deleted picture on the right side. tapi mohon saya kekalkan gambar primary header saya. thanks a lot again. moga Allah merahmati kamu ya! pesan Nabi "SAMPAIKAN WALAUPUN SATU AYAT" saya bersyukur. wallahualam.

    ReplyDelete
  28. Wanie-san --> yeke matang? huhu ~ eh dah mention ke? tapi masih ada lagi yang bertanya. that is why terlahirnya entri tersebut.

    ReplyDelete
  29. Norimie Sulaiman --> thanks. saya dah beri ulasan kepada 'hamba Allah' :-)

    ReplyDelete
  30. sebaya dengan abg saya la.. hohoho.. kecian bg si gadis ym tu tertipu dia..

    ReplyDelete
  31. emmm..ttg komen hamba Allah 2.....btl gk kn???sib bek sy xletk gmbr sy yg sbnrnya mmg xde gmbr ni...heh3...

    adoyai...bosnnya...hu3...

    ReplyDelete
  32. org kte la..lagi tua..lgi 'berisi'..erk~~btol ke??

    ReplyDelete
  33. aku jugak yang teka umo ko ngan tepat...muahaha!

    ReplyDelete
  34. neem --> ye anak2. hehe ~

    Faarihin --> eh gua tak ada niat menipu. huhu ~

    Penawar --> sudah menjawab!

    [z@ck] --> cis!!

    AkU --> berisi? err..

    nursarah --> yay! tahniah untuk kamu! :-)

    ReplyDelete
  35. berisi in term of pengalaman..ilmu..ishh..ishhh..

    ReplyDelete
  36. is it me ke??or other girl??coz u bru tgglkn jejak kt my shoutbox n kuar this entry.so sory if u xska..n im reading ur tweet too,,btw i know ur age=)i slalu gak singgah cni.

    ReplyDelete
  37. ishk3 bla bca entri ni cm rmai sngt peminat tuan empunya blog..x g2? huhu

    ReplyDelete
  38. ishk3. bila bca entri ni cm ramai je peminat tuan empunya blog ni..x g2?huhu

    ReplyDelete
  39. encik hami, sedarlah anda kerana anda sesungguhnya tua~ x yah cari jauh2, dlm setahun ada 12 bulan wo, bkn takat ** nov ja..

    ReplyDelete

Setiap komen anda akan diapprove dengan senyuman :)

Subscribe