Sesi Monolog Dalaman

Monday, January 25, 2010

Sekarang Baru Tahu




(bukan sekadar gambar hiasan)

Assalamualaikum w.b.t

Nak cerita apa ya? Okey cerita ni tak la best sangat. Saja je buat mengisi masa lapang yang terluang. Terluangkah? Baru sahaja selesai buat Mandarin sikit. Esok pepagi kelas mandarin.

Soalan yang acapkali orang akan tanya apabila menjengah blog aku yang hampes ini. Soalan mereka berbunyi begini :

"Eh lagu apa ya dalam blog awak ni?" Almost girl la yang tanya. Eh rasa-rasanya setakat ni kaum hawa saja kot tanya. Oh nevermind. Okey-okey gua bagitau. Lagu dekat blog gua ni ialah lagu bertajuk 'Ya Allah' nyanyian oleh 'Wali Band'. Minta maaf sekiranya terlepas pandang soalan anda dekat shoutbox tu. Nanti korang download la sendiri kat youtube or mana-mana ya.

Soalan kedua yang aku selalu dapat. Eh bukan soalan. Tapi more too permintaan. Selalunya soalannya berbunyi begini : "Awak, jom exchange link nak?". Err, memang aku tak faham apa itu exchange link. Eh silap. Aku tahu la maksud exchange link tu bertukar link. Tapi aplikasinya tu kurang faham. Kolot kan gua? Huhu ~

So gua bertanyalah pada mereka yang otai apakah aplikasi 'exchange link' tersebut. Maksudnya ialah meletakkan link blogger lain di blog kita. Ooo, selama 5 bulan gua berblogging sekarang baru tahu. Hampes betul! Selama ni aku just letak blog yang aku suka baca seperti yang aku letak kat sebelah kanan tu. "BLOG YANG AKU SUKA"

Okey tanpa menghampakan hampa ( wah bunyi seakan-akan ) aku letak new list "RAKAN-RAKAN". Sila scroll down sampai bawah. Kalau nama anda tiada dalam list minta maaf sangat-sangat la. Mungkin terlepas pandang atau terlupa nak boh. Tapi most of them pernah keep and touch la. Tapi boleh direquestkan. Eh macam la blog aku ni bagus sangat. Aduyai ~

Terfikir juga kelebihan letak link ni. Siapa masuk blog kita boleh nampak our blog list. Quite easy to us and anybody nak menyusuri blog lain-lain. Tapi terfikir juga, kalau blog kamu tu dah orang minat, for sure ingat punyalah url blog. Ya tak? Hemm, betul2!

So terima kasih banyak-banyak la ya kepada follower and sesiapa sahaja yang sudi baca blog aku yang tak seberapa ni. Tapi kata orang follower means nothing. Yang penting mutu keunggulan entri anda yang boleh tarik peminat pembaca. Benarkah? Kerana anda semualah aku rasa bersemangat waja untuk teruskan perjuangan dalam berblogging. ( eh feeling pulak dia )

Itu saja la kot nak cerita. Moga kita sama-sama dapat memartabatkan blogger-blogger Melayu di mata dunia. Mampukah? InsyaALLAH. Marilah kita sama-sama berkongsi pendapat serta pandangan atau apa-apa sahaja yang berilmu supaya terus tingkatkan jati diri dan kemahiran berfikir. Okey? You rock guys! ( rock = best )

Wassalam ~
Motif letak gambar? : Tiada motif. Maybe nak menunjukkan baju yang berharga RM10 barangkali. ( eh dah kira motif la tu. Adei ~ )



p/s --> Korang pakai perfume apa?
Klik di sini

31 comments:

♥ Cinta Najihah ♥ said...

sye antare slh sorg y tnye ni lagu per... huhu.. thanx ya.. nice song..=)

Penawar said...

emmm..last en3 ni kn...sptutnya YOU ROCK GUYS!!HAK3333...;P

hami asraff said...

♥ Cinta Najihah ♥ --> yeke? no problemo! (",)

hami asraff said...

Penawar --> eh alert erk kamu. dah tukar dah. hehe ~

N.A.B.H.M.M said...

pasneh leh letak gambau henfon lak pastu buh motif die : benda alah yang selalu mentelan kredit 10 hengget.

ngehngehngeh :P

Wanie-san said...

wpon sy b'tanya dlm hati tp akhirnye t'jawab juga...serius best lagu wali band ni..xtau plak waliband yg nanyi..=]

exchange link 2 pon sy xtau...[buta it..sila paham...=p]

Mi vida said...

salam..tq3x bro sbb letak link blog ana kt sini..huhu

terharu..ekekekek :)

otak ketat said...

sy tak pernah tanya lgu apa. tp mmg suka. kekdg teringin nk dgr, bukak ar blog neh. haha. oh siyes tak sangka wali band. igtkn penasyid mana td. arr. baju tuh beli kt downtown eh? haha.

[z@ck] said...

mari kita sama-sama belajaq..
=)

hami asraff said...

N.A.B.H.M.M --> wah gud idea! ( macam terpikir nak buat pun )

hami asraff said...

Wanie-san --> saya boleh baca hati kamu. haha ~ sekarang dah tau kan? (",)

hami asraff said...

Mi vida --> erk terharu pulak dia. tak ada apa-apa la. kamu pun letak aku punya. fair la kan? (",)

hami asraff said...

otak ketat --> eh yang ni terharu. buka blog gua nak dengar lagu walaupun tak baca. TQ2! eh, downtown pun ada ke? kat s.alam uptown. apa pun bukan beli di situ. lalala ~

hami asraff said...

[z@ck] --> jom belajaq jom ( sambil berjalan menuju ke kelas )

Eldy said...

walaupun gua bkn Islam, tapi x kekok dgr lagu tu (^^) ~ hehehe ~

eyes143.. said...

mmg ad motip :p

BuLaN iTu aKu said...

bertuah sape dapat kamu

hami asraff said...

Eldy --> yeke? so jangan segan silu dengar lagi ye. (",)

hami asraff said...

eyes143.. --> haha ~ dah tukar pon.

hami asraff said...

BuLaN iTu aKu --> err,, ( hanya itu yang mampuku katakan )

'AQILAH said...

ku suke semu alagu wali band :) heeee

dah ade nama....thanks !

joegrimjow said...

blogger ni keje jaga hati
nanti meraung

hami asraff said...

'AQILAH --> gua pun suka lagu2 wali band. banyak berunsur ketuhanan. (",)

hami asraff said...

joegrimjow --> eh kena la beb! ko pun nak request ke? ahaks ~ tapi follower ko dah ramai. tak ada makna nak request kan?

pudding pie said...

lagu ni sedap
ku jugak sudah terpegaruh..haha

AkU said...

erk~nak tnye gak aa..lagu pe nih ab hami??

Anonymous said...

salam,,hyee...
sape2 yg nak duit hari2 msk dlm akaun anda, just try join web nih kay..masyukk x tpu nyerrr..jom juin..;-) gud luck!! http://www.infinitydownline.com/?id=eina2010

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

hue hue. blog aku pun dah ade!

hanismalik said...

Aku suke jengah blog ni pun, punca utama dia lagi ni lah...haha

FarhanaDr said...

Yeah betul.. Kekalkan gaya mutu dn keunggulan. Hik hik.. ;)

yuka said...

elo bro..sepa tak letak pic yang pakai contact lens? dah terer ke pakai contact lens? lepas ni boleh pakai yang kaler2 pulak....