Sekarang Baru Tahu

by - January 25, 2010




(bukan sekadar gambar hiasan)

Assalamualaikum w.b.t

Nak cerita apa ya? Okey cerita ni tak la best sangat. Saja je buat mengisi masa lapang yang terluang. Terluangkah? Baru sahaja selesai buat Mandarin sikit. Esok pepagi kelas mandarin.

Soalan yang acapkali orang akan tanya apabila menjengah blog aku yang hampes ini. Soalan mereka berbunyi begini :

"Eh lagu apa ya dalam blog awak ni?" Almost girl la yang tanya. Eh rasa-rasanya setakat ni kaum hawa saja kot tanya. Oh nevermind. Okey-okey gua bagitau. Lagu dekat blog gua ni ialah lagu bertajuk 'Ya Allah' nyanyian oleh 'Wali Band'. Minta maaf sekiranya terlepas pandang soalan anda dekat shoutbox tu. Nanti korang download la sendiri kat youtube or mana-mana ya.

Soalan kedua yang aku selalu dapat. Eh bukan soalan. Tapi more too permintaan. Selalunya soalannya berbunyi begini : "Awak, jom exchange link nak?". Err, memang aku tak faham apa itu exchange link. Eh silap. Aku tahu la maksud exchange link tu bertukar link. Tapi aplikasinya tu kurang faham. Kolot kan gua? Huhu ~

So gua bertanyalah pada mereka yang otai apakah aplikasi 'exchange link' tersebut. Maksudnya ialah meletakkan link blogger lain di blog kita. Ooo, selama 5 bulan gua berblogging sekarang baru tahu. Hampes betul! Selama ni aku just letak blog yang aku suka baca seperti yang aku letak kat sebelah kanan tu. "BLOG YANG AKU SUKA"

Okey tanpa menghampakan hampa ( wah bunyi seakan-akan ) aku letak new list "RAKAN-RAKAN". Sila scroll down sampai bawah. Kalau nama anda tiada dalam list minta maaf sangat-sangat la. Mungkin terlepas pandang atau terlupa nak boh. Tapi most of them pernah keep and touch la. Tapi boleh direquestkan. Eh macam la blog aku ni bagus sangat. Aduyai ~

Terfikir juga kelebihan letak link ni. Siapa masuk blog kita boleh nampak our blog list. Quite easy to us and anybody nak menyusuri blog lain-lain. Tapi terfikir juga, kalau blog kamu tu dah orang minat, for sure ingat punyalah url blog. Ya tak? Hemm, betul2!

So terima kasih banyak-banyak la ya kepada follower and sesiapa sahaja yang sudi baca blog aku yang tak seberapa ni. Tapi kata orang follower means nothing. Yang penting mutu keunggulan entri anda yang boleh tarik peminat pembaca. Benarkah? Kerana anda semualah aku rasa bersemangat waja untuk teruskan perjuangan dalam berblogging. ( eh feeling pulak dia )

Itu saja la kot nak cerita. Moga kita sama-sama dapat memartabatkan blogger-blogger Melayu di mata dunia. Mampukah? InsyaALLAH. Marilah kita sama-sama berkongsi pendapat serta pandangan atau apa-apa sahaja yang berilmu supaya terus tingkatkan jati diri dan kemahiran berfikir. Okey? You rock guys! ( rock = best )

Wassalam ~
Motif letak gambar? : Tiada motif. Maybe nak menunjukkan baju yang berharga RM10 barangkali. ( eh dah kira motif la tu. Adei ~ )



p/s --> Korang pakai perfume apa?
Klik di sini

You May Also Like

31 comments