Sekarang Baru Tahu

by - January 25, 2010




(bukan sekadar gambar hiasan)

Assalamualaikum w.b.t

Nak cerita apa ya? Okey cerita ni tak la best sangat. Saja je buat mengisi masa lapang yang terluang. Terluangkah? Baru sahaja selesai buat Mandarin sikit. Esok pepagi kelas mandarin.

Soalan yang acapkali orang akan tanya apabila menjengah blog aku yang hampes ini. Soalan mereka berbunyi begini :

"Eh lagu apa ya dalam blog awak ni?" Almost girl la yang tanya. Eh rasa-rasanya setakat ni kaum hawa saja kot tanya. Oh nevermind. Okey-okey gua bagitau. Lagu dekat blog gua ni ialah lagu bertajuk 'Ya Allah' nyanyian oleh 'Wali Band'. Minta maaf sekiranya terlepas pandang soalan anda dekat shoutbox tu. Nanti korang download la sendiri kat youtube or mana-mana ya.

Soalan kedua yang aku selalu dapat. Eh bukan soalan. Tapi more too permintaan. Selalunya soalannya berbunyi begini : "Awak, jom exchange link nak?". Err, memang aku tak faham apa itu exchange link. Eh silap. Aku tahu la maksud exchange link tu bertukar link. Tapi aplikasinya tu kurang faham. Kolot kan gua? Huhu ~

So gua bertanyalah pada mereka yang otai apakah aplikasi 'exchange link' tersebut. Maksudnya ialah meletakkan link blogger lain di blog kita. Ooo, selama 5 bulan gua berblogging sekarang baru tahu. Hampes betul! Selama ni aku just letak blog yang aku suka baca seperti yang aku letak kat sebelah kanan tu. "BLOG YANG AKU SUKA"

Okey tanpa menghampakan hampa ( wah bunyi seakan-akan ) aku letak new list "RAKAN-RAKAN". Sila scroll down sampai bawah. Kalau nama anda tiada dalam list minta maaf sangat-sangat la. Mungkin terlepas pandang atau terlupa nak boh. Tapi most of them pernah keep and touch la. Tapi boleh direquestkan. Eh macam la blog aku ni bagus sangat. Aduyai ~

Terfikir juga kelebihan letak link ni. Siapa masuk blog kita boleh nampak our blog list. Quite easy to us and anybody nak menyusuri blog lain-lain. Tapi terfikir juga, kalau blog kamu tu dah orang minat, for sure ingat punyalah url blog. Ya tak? Hemm, betul2!

So terima kasih banyak-banyak la ya kepada follower and sesiapa sahaja yang sudi baca blog aku yang tak seberapa ni. Tapi kata orang follower means nothing. Yang penting mutu keunggulan entri anda yang boleh tarik peminat pembaca. Benarkah? Kerana anda semualah aku rasa bersemangat waja untuk teruskan perjuangan dalam berblogging. ( eh feeling pulak dia )

Itu saja la kot nak cerita. Moga kita sama-sama dapat memartabatkan blogger-blogger Melayu di mata dunia. Mampukah? InsyaALLAH. Marilah kita sama-sama berkongsi pendapat serta pandangan atau apa-apa sahaja yang berilmu supaya terus tingkatkan jati diri dan kemahiran berfikir. Okey? You rock guys! ( rock = best )

Wassalam ~
Motif letak gambar? : Tiada motif. Maybe nak menunjukkan baju yang berharga RM10 barangkali. ( eh dah kira motif la tu. Adei ~ )



p/s --> Korang pakai perfume apa?
Klik di sini

You May Also Like

31 comments

  1. sye antare slh sorg y tnye ni lagu per... huhu.. thanx ya.. nice song..=)

    ReplyDelete
  2. emmm..last en3 ni kn...sptutnya YOU ROCK GUYS!!HAK3333...;P

    ReplyDelete
  3. ♥ Cinta Najihah ♥ --> yeke? no problemo! (",)

    ReplyDelete
  4. Penawar --> eh alert erk kamu. dah tukar dah. hehe ~

    ReplyDelete
  5. pasneh leh letak gambau henfon lak pastu buh motif die : benda alah yang selalu mentelan kredit 10 hengget.

    ngehngehngeh :P

    ReplyDelete
  6. wpon sy b'tanya dlm hati tp akhirnye t'jawab juga...serius best lagu wali band ni..xtau plak waliband yg nanyi..=]

    exchange link 2 pon sy xtau...[buta it..sila paham...=p]

    ReplyDelete
  7. salam..tq3x bro sbb letak link blog ana kt sini..huhu

    terharu..ekekekek :)

    ReplyDelete
  8. sy tak pernah tanya lgu apa. tp mmg suka. kekdg teringin nk dgr, bukak ar blog neh. haha. oh siyes tak sangka wali band. igtkn penasyid mana td. arr. baju tuh beli kt downtown eh? haha.

    ReplyDelete
  9. mari kita sama-sama belajaq..
    =)

    ReplyDelete
  10. N.A.B.H.M.M --> wah gud idea! ( macam terpikir nak buat pun )

    ReplyDelete
  11. Wanie-san --> saya boleh baca hati kamu. haha ~ sekarang dah tau kan? (",)

    ReplyDelete
  12. Mi vida --> erk terharu pulak dia. tak ada apa-apa la. kamu pun letak aku punya. fair la kan? (",)

    ReplyDelete
  13. otak ketat --> eh yang ni terharu. buka blog gua nak dengar lagu walaupun tak baca. TQ2! eh, downtown pun ada ke? kat s.alam uptown. apa pun bukan beli di situ. lalala ~

    ReplyDelete
  14. [z@ck] --> jom belajaq jom ( sambil berjalan menuju ke kelas )

    ReplyDelete
  15. walaupun gua bkn Islam, tapi x kekok dgr lagu tu (^^) ~ hehehe ~

    ReplyDelete
  16. Eldy --> yeke? so jangan segan silu dengar lagi ye. (",)

    ReplyDelete
  17. eyes143.. --> haha ~ dah tukar pon.

    ReplyDelete
  18. BuLaN iTu aKu --> err,, ( hanya itu yang mampuku katakan )

    ReplyDelete
  19. ku suke semu alagu wali band :) heeee

    dah ade nama....thanks !

    ReplyDelete
  20. blogger ni keje jaga hati
    nanti meraung

    ReplyDelete
  21. 'AQILAH --> gua pun suka lagu2 wali band. banyak berunsur ketuhanan. (",)

    ReplyDelete
  22. joegrimjow --> eh kena la beb! ko pun nak request ke? ahaks ~ tapi follower ko dah ramai. tak ada makna nak request kan?

    ReplyDelete
  23. lagu ni sedap
    ku jugak sudah terpegaruh..haha

    ReplyDelete
  24. erk~nak tnye gak aa..lagu pe nih ab hami??

    ReplyDelete
  25. salam,,hyee...
    sape2 yg nak duit hari2 msk dlm akaun anda, just try join web nih kay..masyukk x tpu nyerrr..jom juin..;-) gud luck!! http://www.infinitydownline.com/?id=eina2010

    ReplyDelete
  26. Aku suke jengah blog ni pun, punca utama dia lagi ni lah...haha

    ReplyDelete
  27. Yeah betul.. Kekalkan gaya mutu dn keunggulan. Hik hik.. ;)

    ReplyDelete
  28. elo bro..sepa tak letak pic yang pakai contact lens? dah terer ke pakai contact lens? lepas ni boleh pakai yang kaler2 pulak....

    ReplyDelete

Setiap komen anda akan diapprove dengan senyuman :)