Saturday, January 16, 2010

klik di sini



Assalamualaikum w.b.t

Pesan mak gua : "Mengalah tak berertinya kalah, melawan tak semestinya menang"

Pesannya lagi : "Diam lebih baik daripada berkata-kata. Kerana dengan berkata-kata ( yang lagha' ) akan membuat dosa"

Mak gua tambah lagi : "Jadilah diri lu bro" Err brutalnya saranan mak gua ( yang ni menambah )

So gua jadi diri gua. HAMI ASRAFF BIN AB HALIM :-) Sebenarnya gua okey je beb! Gua cool je! Rileks rileks sudah. Tak sangka plak banyak betoi komentar dari anda. Ishh baca juga blogku yang hampes ni ya. Huhu ~ Apa pun berbilionan gua ucap terima kasih atas pandangan dan nasihat. Dulu gua ada dekikasi terima kasih kat blog gua. Nak tau klik di sini. ( Sebenarnya bukan dekikasi, tapi dedikasi ).

Dah alang-alang gua tulis ni, nak promote la sikit ye. Cuba masuk blog ini. KeretaMayat. Anda pasti terpegun. Gua suka blog beliau. Cara beliau mengolah sesuatu isu memang best. Mesti ramai dah tahu blog ni. Very humble person di mata gua. Tak percaya cubalah klik di sini.

Dan sudi-sudikanlah diri anda untuk melayari blog bisnes kakak gua dan gua ( bukan gua kelam ). Dengan hanya klik di sini dan di sini ianya akan membawa anda terus menyusuri blog yang dimaksudkan. Selamat mencuba ya! Boleh kontek kakak gua terus ( dia ada bagi no telefon ) untuk keterangan lanjut!

Sambil-sambil tu jom kita layan lagu kat bawah ni. Sedap gila beb! Oh yang paling penting cuba tengok lirik dia. Bukan tengok saja. Baca! Lagu bertajuk 'InshaAllah' oleh 'Maher Zain'

Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way

Everytime you can make one more mistake
You feel you can’t repent
And that its way too late
Your’re so confused, wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame

Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way

Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one that showed me the way,
Showed me the way x2
Insha Allah x3
Insya Allah we’ll find the way





p/s --> Eh banyak pulak klik di sini ya. Oh jangan lupa klik dapatwang & nuffnang gua sama ya. TQ2!


wassalam ~

18 comments:

'AQILAH said...

:) dah klik !

Frodo Baggins said...

aku pown baru berjinak2 dgn lagu beliau ni ... open your eyes very inspiring .. seyes. wa pown dah letak kat blog wa ...


btw ~ hamba allah tu cool gak. ekekkeke. wa pown sentap when
he/she reply blik wa nye komen.


>>_____<<

hami asraff said...

'AQILAH --> owh tengkiu! :-)

hami asraff said...

Frodo Baggins --> aku dah wat collection lagu Maher Zain ni. try ar ko cari lagu2 beliau yang len.

hami asraff said...
This comment has been removed by the author.
pudding pie said...

ingat pesan ibu!

hami asraff said...

pudding pie --> baek! :-)

AkU said...

erk~`
ganas seyh mak abg hami nih..ROVKSS..
hehehhe..

hami asraff said...

AkU --> haha ~ baru sempoi kan? (",)

Arra JaSmY said...

salam..
saya lagi suka lagu tema blog nih..ahaks...:)

Mi vida said...

salam..

humble tul owner blog ni..bagus3x..Allah pun suka ngan orang camni..

Ana stuju,blog Kereta Mayat memang bagus..ana pun suka baca entri2 blog dia..sdikit sbnyk leh muhasabah diri dengan kepelbagaian penulisan beliau..

wahh..same la kita..memang minat Maher Zain..suara dia mendamaikan..lirik pulak penuh makna..mmg thumbs up la tuk dia..

hami asraff said...

Arra JaSmY --> yeke? saya lagi suka la camtu. hehe ~

hami asraff said...

Mi vida --> eh gua hanya jadi diri gua :-) kereta mayat memang sangat best. cara penulisan dan kupasan yang dilakukan sangat menarik. sekarang memang dah buat collection lagu2 beliau. everyday dengar ;-)

reen_sofee said...

cop cop... lagu kat belog ko neh lagu pe eh??? sape nyanyi ehh??

soory for interrupting..

hami asraff said...

reen_sofee --> kamu orang yang ke 43 tanya soalan ini. tahniah! *thumbsup* lagu dari Wali Band yang bertajuk 'Ya Allah' :-)

p/s --> sila tuntut hadiah di kaunter. hehe ~

reen_sofee said...

hahahah... hadiah ape??

banglo kee kete sebijik???

thanks ehh??? heheheh

taqie said...

nice song..try hear dis..
hold my hand..-maher zain

hami asraff said...

taqie --> alhamdulillah, saya dah dengar semua lagu dari beliau :-)