Kelakar Beb!

by - January 26, 2010





Kredit : Mr. Google ( gambar tiada kena mengena dengan cerita di bawah )


Assalamualaikum w.b.t

Okey gua ada cerita kelakar. Gua akan cuba mempersembahkan dalam bentuk kelakar. Sila beri kerjasama. Tolong gelak pun jadilah sebagai tanda hargai. Ada dua benda. Okey aku start dengan yang ni dulu.

Hari ini kelas berlangsung seperti biasa. Habis sahaja kelas aku caragas pergi ******. Wey wey aku pergi tandas la. Time gua keluar dari tandas alangkah terkejut bukan kepalang apabila ada seorang perempuan dalam tandasku masuki itu. Jeng.. Jeng.. Jeng..

Sebenarnya itu sahaja nak cerita. Okey okey tak kelakar. Maka diri yang telah terkesima merenung wajah wanita tersebut yang kelihatan terpinga-pinga. Alamak! Adakah gua silap masuk tandas? ( Ya la tadi gua rushing gila. Boleh jadi aku silap. Aduyai ~ )

Tapi seingat aku dekat Fakulti Kejuruteraan Elektrik UiTM Shah Alam Tingkat 5 berdekatan Cafe 5 ( wah, specific ) ialah tandas lelaki. Okey, aku sangat pasti ini. Absolutly! Definately! No error! ( Over pulak ).

Dengan wajah beliau ( wanita itu ) yang terpinga-pinga mengushar aku seperti aku yang silap masuk tandas. Lantas, aku berkata begini " Err, ini tandas lelaki ". " Eh yeke? " jawab beliau dengan agak suspen diselubunyi perasaan separa malu.

Tanpa mengucapkan terima kasih, beliau terus mengorak langkah dan berlari-lari anak keluar dari tandas itu meninggalkan aku yang dah bersedia untuk ketawa mengirai. Err, gua gelak juga lepas tu. Gelak dalam hati tapi keluar juga la bunyi. Gelak kuat satgi kata gila pulak. Hoho ~ Lawak la. Tapi heran juga macam mana la dia tak tengok dulu. Hemm, nevermind la. Benda dah jadi.

Okey tamat cerita. Eh tak kelakar? Thanks! Eh gua tipu sikit. Kejadian sadis tersebut bukan berlaku hari ini. Tetapi semalam yang bukan malam dan sepagi yang bukan pagi. Tengah hari. Okey dah dah.

Dan yang ini pula baru tadi gua menggooglekan diri dan secara tak sengaja terjumpa gambar-gambar ( formula matematik ) yang kelakar. Mari sama-sama saksikan kekelakarannya.



Sepanjang gua belajar Matematik dari bangku sekolah sehingga kini, baru gua tahu formula ini. Oh begitu senang rupanya.





Oh ini juga tak boleh blah okey. Kalau jawapan sepatutnya 3 kuasa dua tambah 4 kuasa dua dan dipunca kuasa duakan maka dapatlah jawapan untuk x. Err, kalau jawapan sebegini pun ada akan dapat habuan juga kot. Habuan penampar dari cikgu/lecture korang. Hehe ~






Very good girl! Wah, terlebih kreatif di sini. Daya pemikiran kekreatifan tu harus dipuji. Ahaks ~






Dan ini paling lawak okey. Peter peter, soalan suruh expand ( kembangkan ). Betul-betul dia kembangkan. Gua menaip sambil gelak ni.



Itu sahaja cerita kelakar dari gua. Sori kalau tak kelakar. Okey selamat menjalani hidup dengan ceria dan gelaklah selalu untuk jalani hidup yang sihat. Tapi bertempat la. Dok tak dok gelak bahaya juga. Nanti orang kata korang ______ plak. ( sila isi tempat kosong )

Wassalam ~

p/s --> Siapalah punya idea reka formula tu. Not bad actually.


You May Also Like

65 comments