Kelakar Beb!

by - January 26, 2010





Kredit : Mr. Google ( gambar tiada kena mengena dengan cerita di bawah )


Assalamualaikum w.b.t

Okey gua ada cerita kelakar. Gua akan cuba mempersembahkan dalam bentuk kelakar. Sila beri kerjasama. Tolong gelak pun jadilah sebagai tanda hargai. Ada dua benda. Okey aku start dengan yang ni dulu.

Hari ini kelas berlangsung seperti biasa. Habis sahaja kelas aku caragas pergi ******. Wey wey aku pergi tandas la. Time gua keluar dari tandas alangkah terkejut bukan kepalang apabila ada seorang perempuan dalam tandasku masuki itu. Jeng.. Jeng.. Jeng..

Sebenarnya itu sahaja nak cerita. Okey okey tak kelakar. Maka diri yang telah terkesima merenung wajah wanita tersebut yang kelihatan terpinga-pinga. Alamak! Adakah gua silap masuk tandas? ( Ya la tadi gua rushing gila. Boleh jadi aku silap. Aduyai ~ )

Tapi seingat aku dekat Fakulti Kejuruteraan Elektrik UiTM Shah Alam Tingkat 5 berdekatan Cafe 5 ( wah, specific ) ialah tandas lelaki. Okey, aku sangat pasti ini. Absolutly! Definately! No error! ( Over pulak ).

Dengan wajah beliau ( wanita itu ) yang terpinga-pinga mengushar aku seperti aku yang silap masuk tandas. Lantas, aku berkata begini " Err, ini tandas lelaki ". " Eh yeke? " jawab beliau dengan agak suspen diselubunyi perasaan separa malu.

Tanpa mengucapkan terima kasih, beliau terus mengorak langkah dan berlari-lari anak keluar dari tandas itu meninggalkan aku yang dah bersedia untuk ketawa mengirai. Err, gua gelak juga lepas tu. Gelak dalam hati tapi keluar juga la bunyi. Gelak kuat satgi kata gila pulak. Hoho ~ Lawak la. Tapi heran juga macam mana la dia tak tengok dulu. Hemm, nevermind la. Benda dah jadi.

Okey tamat cerita. Eh tak kelakar? Thanks! Eh gua tipu sikit. Kejadian sadis tersebut bukan berlaku hari ini. Tetapi semalam yang bukan malam dan sepagi yang bukan pagi. Tengah hari. Okey dah dah.

Dan yang ini pula baru tadi gua menggooglekan diri dan secara tak sengaja terjumpa gambar-gambar ( formula matematik ) yang kelakar. Mari sama-sama saksikan kekelakarannya.



Sepanjang gua belajar Matematik dari bangku sekolah sehingga kini, baru gua tahu formula ini. Oh begitu senang rupanya.





Oh ini juga tak boleh blah okey. Kalau jawapan sepatutnya 3 kuasa dua tambah 4 kuasa dua dan dipunca kuasa duakan maka dapatlah jawapan untuk x. Err, kalau jawapan sebegini pun ada akan dapat habuan juga kot. Habuan penampar dari cikgu/lecture korang. Hehe ~






Very good girl! Wah, terlebih kreatif di sini. Daya pemikiran kekreatifan tu harus dipuji. Ahaks ~






Dan ini paling lawak okey. Peter peter, soalan suruh expand ( kembangkan ). Betul-betul dia kembangkan. Gua menaip sambil gelak ni.



Itu sahaja cerita kelakar dari gua. Sori kalau tak kelakar. Okey selamat menjalani hidup dengan ceria dan gelaklah selalu untuk jalani hidup yang sihat. Tapi bertempat la. Dok tak dok gelak bahaya juga. Nanti orang kata korang ______ plak. ( sila isi tempat kosong )

Wassalam ~

p/s --> Siapalah punya idea reka formula tu. Not bad actually.


You May Also Like

65 comments

  1. sian dak pompuan tuh...biasanye tandas laki bkn lain sket ke.kan ade mangkuk korang kencing tuh...xkan xpasan kot.

    hahahaha~jawapan diorg logik dari segi literally(bahasa).

    ReplyDelete
  2. emmmmm.......sy gelak je laaa...hak888888888888......:-D

    ReplyDelete
  3. haha yang paling last skali tuh.. dia expand betul2.. haha.. english terer plak.. paham plak maksud expand. and yg paling tak bleh blah tu, ada lak ETC kat bawah tuu.. haha.. maksudnya boleh berkembang lagi la smpai bile2.. hahahas sengal2

    ReplyDelete
  4. hahhaha ape punye formula da...lawak je bace
    yg expand tu lg la.mane dy balajr pn xtaulah.wakaka...

    ReplyDelete
  5. haha..lawak gile...sgt senang cara dia jwb soaln2 mate kt ats tu...aku pon nk klo senang cm tu...

    ReplyDelete
  6. hahahhaha.. ades lah!!! kembangkan lah sampai buku baru gempak!! mmg nak kena!!!

    ReplyDelete
  7. adehh.
    mcm mne la blh slh toilet?
    :D
    nway, yg peter tu mmg lwk :DD

    ReplyDelete
  8. yg lawak 2 tang formula mate

    hak13x..

    nice one =)

    ReplyDelete
  9. erk888
    lu tak mintak ke num dak perempuan tu

    mesti dia malu kalo pasni terjumpa lu beb
    erk88

    ReplyDelete
  10. wahahahhahahahha
    mmg xpand giler2!!
    kembang setaman!!


    >>____<<

    ReplyDelete
  11. hahaa.
    kreatif oh formula-formula tuh.
    xD

    ReplyDelete
  12. teringat plak dulu de seorang hamba allah tersalah masuk dewan kuliah besar waktu pagi

    mamai agaknya..hehe

    ReplyDelete
  13. hehehe kalo betul la formula mcm tu senangnya idup hehehe

    ReplyDelete
  14. laughter the best medicine! hehe

    guling guling gak bile first time tau pasal formula formula math tu..

    ReplyDelete
  15. pernah kene, masuk toilet lelaki sebb toilet perempuan penuh. dan tiba2 lelaki masuk...malu ! (cuma nak tupang kejap jek, hee)

    expand tu...haha ok kelakar,

    ReplyDelete
  16. hahhah lawak..
    cita pmpuan msuk tndas laki??/
    ermm bru td sy msuk..~ngeee
    tp ade akak cleaner ar..
    xtahan sgt nk muntah.. kuikuikui...

    cite sal peter besh... mmg kreatif..

    ReplyDelete
  17. perempuan tu sbnrnye lelaki la (efek tgk wanita hari ini. tajuk nya: tukar jantina) hahah.

    ReplyDelete
  18. hahaha...!!

    nmpknye lawak peter dpt tempat pertama.sume suke yg tu.

    keh3...

    ReplyDelete
  19. erm...klaka2..klu jwb dlm kalkulus cmtu, mmg failed la..

    ReplyDelete
  20. thanx sbb share yg math tu tapi saya dh tgk thn lps lg sumer tu... mmg klaka masa we all baca... nasib baik kt bilik tu hanya rakan2 sebaya yg mmg satu kepala... math is fun... huhuhuhuhuhhuhu...

    ReplyDelete
  21. klaka2222

    ade kes penah msuk toilet laki kat fkejut( fakulti kejuruteraan) mase mlm...time tu jalan2 ngan kawan..saje je..
    pastu tibe2 nak ke toilet...
    pastu cr toilet puyela ssh..sbb sesat.. aha..

    wat bodo je la.. mujur xde org

    ReplyDelete
  22. 1) nta2 makhluk pmpuan tsebut celup ?? .

    2) haha that peter in so clever n straigth .

    ReplyDelete
  23. best sgt kalau tau formula tu dr dulu kn?
    hohoho~
    :p

    ReplyDelete
  24. haha. aku ingatkan ade equation utk problems kuasa dua = pompuan je.

    tukang buat formula neh mmg kreatip nak mampus.

    err, awek lam toilet tu tak sempat mintak no tepon ko kah?

    ReplyDelete
  25. tak kelakar pon!! * dgn niat sengaje nak protes penulis*

    ReplyDelete
  26. ~Ana Mujahid~ --> itu la pasal. dia dah tak tengok dah kot. hehe ~

    ReplyDelete
  27. Penawar --> amboi kuatnya dia gelak.

    ReplyDelete
  28. Faizal Murad --> kesengalan beliau sangat terserlah. eh mana tau lani dah jadi profesor apa.

    ReplyDelete
  29. khairiyah --> haha ~ daya pemikiran yang kreatif tu.

    ReplyDelete
  30. whitedaisy --> semua orang nak rasanya. hehe ~

    ReplyDelete
  31. || NaFiRaa || --> dah lama kot cikgu peter tu ketuk kepala dia. huhu ~

    ReplyDelete
  32. Amirah Rashid --> soalan itu harus ditujukan kepada det gurl. huhu ~

    ReplyDelete
  33. deusXmachina® --> err, aku terlupa la. owh itu memang aku tak dapat bayangkan.

    ReplyDelete
  34. Frodo Baggins --> haha ~ musti peter tu pandai budaknya.

    ReplyDelete
  35. pudding pie --> kadang2 kalau dah kalut memang itu yang selalu terjadi.

    ReplyDelete
  36. gua pernah. 4 tahun lepas. lagi menakjubkan.

    selesai melafazkan nafsu. dengan tenang gua buka pintu nak keluar. gua tenang, tpi yg depan gua yg terperanjat. tekejut sebab tgh Q kt toilet laki. hah. nasib gua dah zip time tu. aiya!

    ReplyDelete
  37. Didi Nadhirah --> haha ~ semua orang akan kreatif.

    ReplyDelete
  38. ムゾンケ光 --> haha ~ saya gelak juga. tapi tak terguling la.

    ReplyDelete
  39. 'AQILAH --> owh dah ada pengalaman dah rupanya. :-)

    ReplyDelete
  40. tiKa_AkiTa --> kalau urgent sangat macam tu la kot ye. hehe ~

    ReplyDelete
  41. otak ketat --> haha ~ owh memang terang terangan beliau seorang wanita.

    ReplyDelete
  42. annie --> wah, peter mendapat tempat ye.

    ReplyDelete
  43. seIndah bIntang maLam --> err, rilex2.

    ReplyDelete
  44. zahari --> setuju! maths a lot of fun. :-)

    ReplyDelete
  45. NiNa' --> eh fak kejut juga ye menjadi pilihan. hehe ~

    ReplyDelete
  46. -afiera- --> 1) i don't think so. 2) yeah! peter is gud :-)

    ReplyDelete
  47. Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) --> kreatif tahap gaban aku rasa. aku tak sempat nak minta la.

    ReplyDelete
  48. N.A.B.H.M.M --> misi membalas dendam nampak. haha ~

    ReplyDelete
  49. hBz --> naseb baek lu sempat. ahaks ~

    ReplyDelete
  50. hakhak...lawak gila yg formula2 tu..xlarat nak gelak weh..yg pasal tandas tu die da xtahan sgt kot..main masuk jer xtgk dh..

    ReplyDelete
  51. hakhak...lawak gila yg formula2 tu..xlarat nak gelak weh..yg pasal tandas tu die da xtahan sgt kot..main masuk jer xtgk dh..

    ReplyDelete
  52. Salam,

    Jangan lepaskan peluang utk memenangi 4GB Kingston Data Traveler atau 250GB Maxtor External Hard Disk.

    Sila layari:
    http://emilayusof.com/2010/01/blog-survey/

    ReplyDelete
  53. haha igtkn org putih ni pandai sgt.. klakar2 pandai ko. ade lg x?

    ReplyDelete
  54. ^_________________^
    kelakar la story you..n never knew maths could be so interesting..haha

    ReplyDelete
  55. salam bro hami..

    haha..ana gelak sambil kesian kt dak pompuan tu..tak tau la cmne keadaannya lau jadi kt ana,rasa nk tanam kepala dlm tanah..kuikuikui..

    erm, ana nk try jupe la dak yg wat formulae ni..cambes je lau dpt belajar ngan ye..konfem fail..hahaha

    ReplyDelete
  56. haha. sius lawak maths formula tu. tu tak msok lagi essay bdk2 yg tah pape je die tlis. jd cikgu mmg slalu dpt chance release tension gelakkn essay students. bgos kgk. tak jadi nk marah :)

    ReplyDelete
  57. salam alaik..
    mohon copy idea yg brilliant nie ye...
    menarik~~~
    jzkk ^_^

    ReplyDelete
  58. kelakar.gelak sambil senyum:)
    nak minte copy gamba peter expand..

    ReplyDelete

Setiap komen anda akan diapprove dengan senyuman :)