Sesi Monolog Dalaman

Tuesday, January 26, 2010

Kelakar Beb!





Kredit : Mr. Google ( gambar tiada kena mengena dengan cerita di bawah )


Assalamualaikum w.b.t

Okey gua ada cerita kelakar. Gua akan cuba mempersembahkan dalam bentuk kelakar. Sila beri kerjasama. Tolong gelak pun jadilah sebagai tanda hargai. Ada dua benda. Okey aku start dengan yang ni dulu.

Hari ini kelas berlangsung seperti biasa. Habis sahaja kelas aku caragas pergi ******. Wey wey aku pergi tandas la. Time gua keluar dari tandas alangkah terkejut bukan kepalang apabila ada seorang perempuan dalam tandasku masuki itu. Jeng.. Jeng.. Jeng..

Sebenarnya itu sahaja nak cerita. Okey okey tak kelakar. Maka diri yang telah terkesima merenung wajah wanita tersebut yang kelihatan terpinga-pinga. Alamak! Adakah gua silap masuk tandas? ( Ya la tadi gua rushing gila. Boleh jadi aku silap. Aduyai ~ )

Tapi seingat aku dekat Fakulti Kejuruteraan Elektrik UiTM Shah Alam Tingkat 5 berdekatan Cafe 5 ( wah, specific ) ialah tandas lelaki. Okey, aku sangat pasti ini. Absolutly! Definately! No error! ( Over pulak ).

Dengan wajah beliau ( wanita itu ) yang terpinga-pinga mengushar aku seperti aku yang silap masuk tandas. Lantas, aku berkata begini " Err, ini tandas lelaki ". " Eh yeke? " jawab beliau dengan agak suspen diselubunyi perasaan separa malu.

Tanpa mengucapkan terima kasih, beliau terus mengorak langkah dan berlari-lari anak keluar dari tandas itu meninggalkan aku yang dah bersedia untuk ketawa mengirai. Err, gua gelak juga lepas tu. Gelak dalam hati tapi keluar juga la bunyi. Gelak kuat satgi kata gila pulak. Hoho ~ Lawak la. Tapi heran juga macam mana la dia tak tengok dulu. Hemm, nevermind la. Benda dah jadi.

Okey tamat cerita. Eh tak kelakar? Thanks! Eh gua tipu sikit. Kejadian sadis tersebut bukan berlaku hari ini. Tetapi semalam yang bukan malam dan sepagi yang bukan pagi. Tengah hari. Okey dah dah.

Dan yang ini pula baru tadi gua menggooglekan diri dan secara tak sengaja terjumpa gambar-gambar ( formula matematik ) yang kelakar. Mari sama-sama saksikan kekelakarannya.



Sepanjang gua belajar Matematik dari bangku sekolah sehingga kini, baru gua tahu formula ini. Oh begitu senang rupanya.





Oh ini juga tak boleh blah okey. Kalau jawapan sepatutnya 3 kuasa dua tambah 4 kuasa dua dan dipunca kuasa duakan maka dapatlah jawapan untuk x. Err, kalau jawapan sebegini pun ada akan dapat habuan juga kot. Habuan penampar dari cikgu/lecture korang. Hehe ~






Very good girl! Wah, terlebih kreatif di sini. Daya pemikiran kekreatifan tu harus dipuji. Ahaks ~






Dan ini paling lawak okey. Peter peter, soalan suruh expand ( kembangkan ). Betul-betul dia kembangkan. Gua menaip sambil gelak ni.



Itu sahaja cerita kelakar dari gua. Sori kalau tak kelakar. Okey selamat menjalani hidup dengan ceria dan gelaklah selalu untuk jalani hidup yang sihat. Tapi bertempat la. Dok tak dok gelak bahaya juga. Nanti orang kata korang ______ plak. ( sila isi tempat kosong )

Wassalam ~

p/s --> Siapalah punya idea reka formula tu. Not bad actually.


65 comments:

~Ana Mujahid~ said...

sian dak pompuan tuh...biasanye tandas laki bkn lain sket ke.kan ade mangkuk korang kencing tuh...xkan xpasan kot.

hahahaha~jawapan diorg logik dari segi literally(bahasa).

Penawar said...

emmmmm.......sy gelak je laaa...hak888888888888......:-D

Faizal Murad said...

haha yang paling last skali tuh.. dia expand betul2.. haha.. english terer plak.. paham plak maksud expand. and yg paling tak bleh blah tu, ada lak ETC kat bawah tuu.. haha.. maksudnya boleh berkembang lagi la smpai bile2.. hahahas sengal2

khairiyah said...

hahhaha ape punye formula da...lawak je bace
yg expand tu lg la.mane dy balajr pn xtaulah.wakaka...

whitedaisy said...

haha..lawak gile...sgt senang cara dia jwb soaln2 mate kt ats tu...aku pon nk klo senang cm tu...

|| NaFiRaa || said...

hahahhaha.. ades lah!!! kembangkan lah sampai buku baru gempak!! mmg nak kena!!!

Amirah Rashid said...

adehh.
mcm mne la blh slh toilet?
:D
nway, yg peter tu mmg lwk :DD

amirah said...

yg lawak 2 tang formula mate

hak13x..

nice one =)

deusXmachina® said...

erk888
lu tak mintak ke num dak perempuan tu

mesti dia malu kalo pasni terjumpa lu beb
erk88

Frodo Baggins said...

wahahahhahahahha
mmg xpand giler2!!
kembang setaman!!


>>____<<

sya ar said...

hahaa.
kreatif oh formula-formula tuh.
xD

pudding pie said...

teringat plak dulu de seorang hamba allah tersalah masuk dewan kuliah besar waktu pagi

mamai agaknya..hehe

Didi Nadhirah said...

hehehe kalo betul la formula mcm tu senangnya idup hehehe

ムゾンケ光 said...

laughter the best medicine! hehe

guling guling gak bile first time tau pasal formula formula math tu..

'AQILAH said...

pernah kene, masuk toilet lelaki sebb toilet perempuan penuh. dan tiba2 lelaki masuk...malu ! (cuma nak tupang kejap jek, hee)

expand tu...haha ok kelakar,

tiKa_AkiTa said...

hahhah lawak..
cita pmpuan msuk tndas laki??/
ermm bru td sy msuk..~ngeee
tp ade akak cleaner ar..
xtahan sgt nk muntah.. kuikuikui...

cite sal peter besh... mmg kreatif..

otak ketat said...

perempuan tu sbnrnye lelaki la (efek tgk wanita hari ini. tajuk nya: tukar jantina) hahah.

annie said...

hahaha...!!

nmpknye lawak peter dpt tempat pertama.sume suke yg tu.

keh3...

seIndah bIntang maLam said...

gelak smpai ketok2 meja~~

aNnA DaRkNeSs said...

erm...klaka2..klu jwb dlm kalkulus cmtu, mmg failed la..

zahari said...

thanx sbb share yg math tu tapi saya dh tgk thn lps lg sumer tu... mmg klaka masa we all baca... nasib baik kt bilik tu hanya rakan2 sebaya yg mmg satu kepala... math is fun... huhuhuhuhuhhuhu...

NiNa' said...

klaka2222

ade kes penah msuk toilet laki kat fkejut( fakulti kejuruteraan) mase mlm...time tu jalan2 ngan kawan..saje je..
pastu tibe2 nak ke toilet...
pastu cr toilet puyela ssh..sbb sesat.. aha..

wat bodo je la.. mujur xde org

-afiera- said...

1) nta2 makhluk pmpuan tsebut celup ?? .

2) haha that peter in so clever n straigth .

*cinderella* said...

best sgt kalau tau formula tu dr dulu kn?
hohoho~
:p

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

haha. aku ingatkan ade equation utk problems kuasa dua = pompuan je.

tukang buat formula neh mmg kreatip nak mampus.

err, awek lam toilet tu tak sempat mintak no tepon ko kah?

N.A.B.H.M.M said...

tak kelakar pon!! * dgn niat sengaje nak protes penulis*

hami asraff said...

~Ana Mujahid~ --> itu la pasal. dia dah tak tengok dah kot. hehe ~

hami asraff said...

Penawar --> amboi kuatnya dia gelak.

hami asraff said...

Faizal Murad --> kesengalan beliau sangat terserlah. eh mana tau lani dah jadi profesor apa.

hami asraff said...

khairiyah --> haha ~ daya pemikiran yang kreatif tu.

hami asraff said...

whitedaisy --> semua orang nak rasanya. hehe ~

hami asraff said...

|| NaFiRaa || --> dah lama kot cikgu peter tu ketuk kepala dia. huhu ~

hami asraff said...

Amirah Rashid --> soalan itu harus ditujukan kepada det gurl. huhu ~

hami asraff said...

amirah --> haha ~ betol2!

hami asraff said...

deusXmachina® --> err, aku terlupa la. owh itu memang aku tak dapat bayangkan.

hami asraff said...

Frodo Baggins --> haha ~ musti peter tu pandai budaknya.

hami asraff said...

sya ar --> tersangat kreatif :-)

hami asraff said...

pudding pie --> kadang2 kalau dah kalut memang itu yang selalu terjadi.

hBz said...

gua pernah. 4 tahun lepas. lagi menakjubkan.

selesai melafazkan nafsu. dengan tenang gua buka pintu nak keluar. gua tenang, tpi yg depan gua yg terperanjat. tekejut sebab tgh Q kt toilet laki. hah. nasib gua dah zip time tu. aiya!

hami asraff said...

Didi Nadhirah --> haha ~ semua orang akan kreatif.

hami asraff said...

ムゾンケ光 --> haha ~ saya gelak juga. tapi tak terguling la.

hami asraff said...

'AQILAH --> owh dah ada pengalaman dah rupanya. :-)

hami asraff said...

tiKa_AkiTa --> kalau urgent sangat macam tu la kot ye. hehe ~

hami asraff said...

otak ketat --> haha ~ owh memang terang terangan beliau seorang wanita.

hami asraff said...

annie --> wah, peter mendapat tempat ye.

hami asraff said...

seIndah bIntang maLam --> err, rilex2.

hami asraff said...

aNnA DaRkNeSs --> konpem dapat F

hami asraff said...

zahari --> setuju! maths a lot of fun. :-)

hami asraff said...

NiNa' --> eh fak kejut juga ye menjadi pilihan. hehe ~

hami asraff said...

-afiera- --> 1) i don't think so. 2) yeah! peter is gud :-)

hami asraff said...

*cinderella* --> best2!

hami asraff said...

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) --> kreatif tahap gaban aku rasa. aku tak sempat nak minta la.

hami asraff said...

N.A.B.H.M.M --> misi membalas dendam nampak. haha ~

hami asraff said...

hBz --> naseb baek lu sempat. ahaks ~

eQuRlz said...

hakhak...lawak gila yg formula2 tu..xlarat nak gelak weh..yg pasal tandas tu die da xtahan sgt kot..main masuk jer xtgk dh..

eQuRlz said...

hakhak...lawak gila yg formula2 tu..xlarat nak gelak weh..yg pasal tandas tu die da xtahan sgt kot..main masuk jer xtgk dh..

Cik aiNa said...

hahaaa....memang klakar!

myfuzzyworld said...

Salam,

Jangan lepaskan peluang utk memenangi 4GB Kingston Data Traveler atau 250GB Maxtor External Hard Disk.

Sila layari:
http://emilayusof.com/2010/01/blog-survey/

mamma mia! said...

haha igtkn org putih ni pandai sgt.. klakar2 pandai ko. ade lg x?

momoko-chan87 said...

^_________________^
kelakar la story you..n never knew maths could be so interesting..haha

Mi vida said...

salam bro hami..

haha..ana gelak sambil kesian kt dak pompuan tu..tak tau la cmne keadaannya lau jadi kt ana,rasa nk tanam kepala dlm tanah..kuikuikui..

erm, ana nk try jupe la dak yg wat formulae ni..cambes je lau dpt belajar ngan ye..konfem fail..hahaha

weda said...

haha. sius lawak maths formula tu. tu tak msok lagi essay bdk2 yg tah pape je die tlis. jd cikgu mmg slalu dpt chance release tension gelakkn essay students. bgos kgk. tak jadi nk marah :)

fatih said...

salam alaik..
mohon copy idea yg brilliant nie ye...
menarik~~~
jzkk ^_^

muhammad 40 said...

boleh tahan lar...not bad

ainmohd. said...

kelakar.gelak sambil senyum:)
nak minte copy gamba peter expand..