Sesi Monolog Dalaman

Monday, February 8, 2010

Mari Bantu Adik Ammar

Salam, Entry kali ini dibuat khas untuk Adik Ammar yang kini sedang sakit. Maklumat lanjut mengenai Ammar ada disini --> [ link ]




Kami mendapati bahawa Adik Ammar mengalami masalah jantung yang memerlukan rawatan lanjut pada tarikh 22 / 2 / 2010. Tetapi, kos untuk rawatan tersebut terlalu tinggi untuk dicari oleh keluarganya. Kos rawatannya ialah RM12,000.

Mungkin anda tidak mampu menyumbang RM12000. Tetapi jika 600 orang menyumbang RM20, maka RM12000 bukanlah mustahil untuk kita kumpulkan. Lagi banyak anda sumbangkan, lagi cepat kita dapat kumpulkan RM12000 untuk Adik Ammar.

Kami yakin ada ramai diluar sana boleh membantu Adik Ammar. Sumbangan anda boleh dibuat ke akaun Ibunya berikut:

Azmaniza Mohamad Kamal
514093114912 (Maybank)



Keikhlasan sumbangan anda pasti akan mendapat balasan yang baik. RM20 bukanlah duit yang besar untuk kita simpan selama-lamanya. Kebajikan yang dilakukan kitalah yang akan menjadi bekalan kita di akhirat nanti. Buktikan kita Blogger yang saling mengambil berat antara kita.

InsyaALLAH mari kita sama-sama membantu. Moga adik Ammar cepat sembuh.

Yang ni baru terfikir dan baru saja tambah :

Terfikir juga ramai lagi mereka di luar sana yang mengalami nasib yang sama dengan adik ammar ni. Mungkin ada yang lebih teruk dan sebagainya. Tiada pendedahan sebegini dilakukan. Tapi rakyat Malaysia memang terkenal dengan sikap prihatinnya.

Macam mana nak tahu? Hemm, senang saja. Apa kata jom kita sama-sama pergi melawat hospital. Kat sana macam-macam jenis pesakit dan penyakit kita boleh tengok. Mungkin di sana juga kita boleh membuat kebajikan. InsyaALLAH. Cuma terfikir saja. Sama-sama kita renungkan ya.

Wassalam ~

27 comments:

gurly lyla said...

salam..mm btul 2..ksian kt adik ammar kn..klw kte xmmpu nk mnyumbg dr segi wang..same2 la brdoa agr die cpt sembuh lpas operation nt..adik ammar pun mcm knak2 laen jgk..

reen_sofee said...

sian. kecik kecik lagik dah sakit terok. dari segi kewangan tak mampu nak tlg. insyaAllah akan sumbangkan doa ntok die.

nyway, thanks visit my blog. blog saye, memang tak boleh di komen.

tinggalkan pesanan si chat box aje.
terima kaseh=))

norfaridahanum said...

patent ductus arteriosus *ok,poyo*

last year,ada kwn sy seorang baru find out she had this same defect.insyaAllah,segalanya dipermudahkan utk kedua2 mereka.

bspotgurl said...

Hye tuan rumah, thanks for visiting my blog. How are you doing?
And for adik Ammar - semoga cepat sembuh

Zyma Da` Catwoman said...

Salam Hami Asraff.....

Sama2 kita m`doakan semoga baby Ammar sembuh ye.

Sama2 kita m`bantu Baby Ammar & family nya.

:)

Hami Asraff said...

gurly lyla --> Salam. Itulah yang terbaik sepatutnya dilakukan. InsyaALLAH.

Hami Asraff said...

reen_sofee --> InsyaALLAH. Dah tahu dah. Saya pula shoutbox plak tak dak. Huhu ~

Hami Asraff said...

norfaridahanum --> Owh really? Hopefully everything gonne be fine. (",)

Hami Asraff said...

bspotgurl --> Hye juga. I'm doing nothing. ( Eh boleh tak jawapan macam tu? ) Hehe ~

Hami Asraff said...

Zyma Da` Catwoman --> Waalaikumussalam Zyma Da` Catwoman. InsyaALLAH sama-sama kita doakan ya.

'AQILAH said...

aku baru tau tentang ni...

Hami Asraff said...

'AQILAH --> Oh, patut la tanya kat fb.

bspotgurl said...

Hye again. First of all, why dont you add-in chatter box in yr blog. People can leave their jejak kat sana. Back to the topic pasal twitter, why dont u click at my twitter, then u bole choose memane banner yg u minat.. Adakah saya menjawab soalan anda?

Penawar said...

cian die...sy pn t'tnya2 spe amar 2 td??so t'uja ckit la ri ni nk bka blog mr blogger ni kn...heh3...nyway,smoga adk amar sntiasa d pyungi rahmat Allah...smoga cepat smbuh n dpt jlni idup cm insan smpurna yg laen...subhanallah....^_^

Hami Asraff said...

bspotgurl --> Sudah menjawab soalan anda dekat ur blog. Ya2, jawab. Hehe ~

Hami Asraff said...

Penawar --> InsyaALLAH. Begitulah harapannya.

P/S : Sori sabun tak sampai lagi.

delour said...

thanks ziarah my blog bro..cian tgk cute little bby suffer truk mcmni..smoga Ammar cpt sembuh...

Hami Asraff said...

delour --> U're welcome. Hope so. (",)

bspotgurl said...

Cool jugak awak ni yea

zackque said...

klu menyumbang melalui hami bleh??? semoga kita dpt membantu insan2 yg memerlukan... teruskan usaha hami utk membantu insan2 yg dlm kesusahan...

sharamli said...

bt0l..kita kat sini memang la xtau ap2...cer p h0spital tgk...sampai xsanggup nak tgk...

maisyara Pot! Pot! said...

kite yg kne demam pun tk thn, ni kn agy sakit mcm adik ammar.. sian yea.. hope adik ammar cpt smbuh.. :)

Hami Asraff said...

bspotgurl --> Err, gua cool je. Hehe ~

zackque --> Boleh, kalau klik kat iklan tu nanti akan disumbangkan ke tabungnya. insyaALLAH.

sharamli --> Tu la pasal. Banyak lagi kat luar sana yang lebih memerlukan.

maisyara Pot! Pot! --> Betol! Mereka hanya mampu menangis dan terus menangis.

Ah Fatt said...

korban sikit wang enjoy tu apa salahnya kan

Ahmad Zulfadhli said...

semoga adik ammar cepat sembuh, insyaAllah.. marilah kite sama2 doakan kesihatan adik ammar..

Putera Melaka,
Blog - http://www.puteramelaka.co.cc/
e-Store StormReaders - http://www.stormreaders.net/zulfadhli

Miliki buku2 ilmiah karya ikon2 popolar seprti Dr. Fadzilah Kamsah, Dr. Irfan Khairi, Ustaz Ismail Kamus, Ustazah Siti Norbahyah & lain2 di http://www.stormreaders.net/zulfadhli sekarang!

Hami Asraff said...

Ah Fatt --> Ya betul kata anda!

Hami Asraff said...

Ahmad Zulfadhli --> Saya dah ziarah dah. Thanks. :)