Mari Bantu Adik Ammar

by - February 08, 2010

Salam, Entry kali ini dibuat khas untuk Adik Ammar yang kini sedang sakit. Maklumat lanjut mengenai Ammar ada disini --> [ link ]




Kami mendapati bahawa Adik Ammar mengalami masalah jantung yang memerlukan rawatan lanjut pada tarikh 22 / 2 / 2010. Tetapi, kos untuk rawatan tersebut terlalu tinggi untuk dicari oleh keluarganya. Kos rawatannya ialah RM12,000.

Mungkin anda tidak mampu menyumbang RM12000. Tetapi jika 600 orang menyumbang RM20, maka RM12000 bukanlah mustahil untuk kita kumpulkan. Lagi banyak anda sumbangkan, lagi cepat kita dapat kumpulkan RM12000 untuk Adik Ammar.

Kami yakin ada ramai diluar sana boleh membantu Adik Ammar. Sumbangan anda boleh dibuat ke akaun Ibunya berikut:

Azmaniza Mohamad Kamal
514093114912 (Maybank)



Keikhlasan sumbangan anda pasti akan mendapat balasan yang baik. RM20 bukanlah duit yang besar untuk kita simpan selama-lamanya. Kebajikan yang dilakukan kitalah yang akan menjadi bekalan kita di akhirat nanti. Buktikan kita Blogger yang saling mengambil berat antara kita.

InsyaALLAH mari kita sama-sama membantu. Moga adik Ammar cepat sembuh.

Yang ni baru terfikir dan baru saja tambah :

Terfikir juga ramai lagi mereka di luar sana yang mengalami nasib yang sama dengan adik ammar ni. Mungkin ada yang lebih teruk dan sebagainya. Tiada pendedahan sebegini dilakukan. Tapi rakyat Malaysia memang terkenal dengan sikap prihatinnya.

Macam mana nak tahu? Hemm, senang saja. Apa kata jom kita sama-sama pergi melawat hospital. Kat sana macam-macam jenis pesakit dan penyakit kita boleh tengok. Mungkin di sana juga kita boleh membuat kebajikan. InsyaALLAH. Cuma terfikir saja. Sama-sama kita renungkan ya.

Wassalam ~

You May Also Like

27 comments

  1. salam..mm btul 2..ksian kt adik ammar kn..klw kte xmmpu nk mnyumbg dr segi wang..same2 la brdoa agr die cpt sembuh lpas operation nt..adik ammar pun mcm knak2 laen jgk..

    ReplyDelete
  2. sian. kecik kecik lagik dah sakit terok. dari segi kewangan tak mampu nak tlg. insyaAllah akan sumbangkan doa ntok die.

    nyway, thanks visit my blog. blog saye, memang tak boleh di komen.

    tinggalkan pesanan si chat box aje.
    terima kaseh=))

    ReplyDelete
  3. patent ductus arteriosus *ok,poyo*

    last year,ada kwn sy seorang baru find out she had this same defect.insyaAllah,segalanya dipermudahkan utk kedua2 mereka.

    ReplyDelete
  4. Hye tuan rumah, thanks for visiting my blog. How are you doing?
    And for adik Ammar - semoga cepat sembuh

    ReplyDelete
  5. Salam Hami Asraff.....

    Sama2 kita m`doakan semoga baby Ammar sembuh ye.

    Sama2 kita m`bantu Baby Ammar & family nya.

    :)

    ReplyDelete
  6. gurly lyla --> Salam. Itulah yang terbaik sepatutnya dilakukan. InsyaALLAH.

    ReplyDelete
  7. reen_sofee --> InsyaALLAH. Dah tahu dah. Saya pula shoutbox plak tak dak. Huhu ~

    ReplyDelete
  8. norfaridahanum --> Owh really? Hopefully everything gonne be fine. (",)

    ReplyDelete
  9. bspotgurl --> Hye juga. I'm doing nothing. ( Eh boleh tak jawapan macam tu? ) Hehe ~

    ReplyDelete
  10. Zyma Da` Catwoman --> Waalaikumussalam Zyma Da` Catwoman. InsyaALLAH sama-sama kita doakan ya.

    ReplyDelete
  11. 'AQILAH --> Oh, patut la tanya kat fb.

    ReplyDelete
  12. Hye again. First of all, why dont you add-in chatter box in yr blog. People can leave their jejak kat sana. Back to the topic pasal twitter, why dont u click at my twitter, then u bole choose memane banner yg u minat.. Adakah saya menjawab soalan anda?

    ReplyDelete
  13. cian die...sy pn t'tnya2 spe amar 2 td??so t'uja ckit la ri ni nk bka blog mr blogger ni kn...heh3...nyway,smoga adk amar sntiasa d pyungi rahmat Allah...smoga cepat smbuh n dpt jlni idup cm insan smpurna yg laen...subhanallah....^_^

    ReplyDelete
  14. bspotgurl --> Sudah menjawab soalan anda dekat ur blog. Ya2, jawab. Hehe ~

    ReplyDelete
  15. Penawar --> InsyaALLAH. Begitulah harapannya.

    P/S : Sori sabun tak sampai lagi.

    ReplyDelete
  16. thanks ziarah my blog bro..cian tgk cute little bby suffer truk mcmni..smoga Ammar cpt sembuh...

    ReplyDelete
  17. delour --> U're welcome. Hope so. (",)

    ReplyDelete
  18. klu menyumbang melalui hami bleh??? semoga kita dpt membantu insan2 yg memerlukan... teruskan usaha hami utk membantu insan2 yg dlm kesusahan...

    ReplyDelete
  19. bt0l..kita kat sini memang la xtau ap2...cer p h0spital tgk...sampai xsanggup nak tgk...

    ReplyDelete
  20. kite yg kne demam pun tk thn, ni kn agy sakit mcm adik ammar.. sian yea.. hope adik ammar cpt smbuh.. :)

    ReplyDelete
  21. bspotgurl --> Err, gua cool je. Hehe ~

    zackque --> Boleh, kalau klik kat iklan tu nanti akan disumbangkan ke tabungnya. insyaALLAH.

    sharamli --> Tu la pasal. Banyak lagi kat luar sana yang lebih memerlukan.

    maisyara Pot! Pot! --> Betol! Mereka hanya mampu menangis dan terus menangis.

    ReplyDelete
  22. korban sikit wang enjoy tu apa salahnya kan

    ReplyDelete
  23. semoga adik ammar cepat sembuh, insyaAllah.. marilah kite sama2 doakan kesihatan adik ammar..

    Putera Melaka,
    Blog - http://www.puteramelaka.co.cc/
    e-Store StormReaders - http://www.stormreaders.net/zulfadhli

    Miliki buku2 ilmiah karya ikon2 popolar seprti Dr. Fadzilah Kamsah, Dr. Irfan Khairi, Ustaz Ismail Kamus, Ustazah Siti Norbahyah & lain2 di http://www.stormreaders.net/zulfadhli sekarang!

    ReplyDelete
  24. Ahmad Zulfadhli --> Saya dah ziarah dah. Thanks. :)

    ReplyDelete

Setiap komen anda akan diapprove dengan senyuman :)