Mari Bantu Adik Ammar

by - February 08, 2010

Salam, Entry kali ini dibuat khas untuk Adik Ammar yang kini sedang sakit. Maklumat lanjut mengenai Ammar ada disini --> [ link ]
Kami mendapati bahawa Adik Ammar mengalami masalah jantung yang memerlukan rawatan lanjut pada tarikh 22 / 2 / 2010. Tetapi, kos untuk rawatan tersebut terlalu tinggi untuk dicari oleh keluarganya. Kos rawatannya ialah RM12,000.

Mungkin anda tidak mampu menyumbang RM12000. Tetapi jika 600 orang menyumbang RM20, maka RM12000 bukanlah mustahil untuk kita kumpulkan. Lagi banyak anda sumbangkan, lagi cepat kita dapat kumpulkan RM12000 untuk Adik Ammar.

Kami yakin ada ramai diluar sana boleh membantu Adik Ammar. Sumbangan anda boleh dibuat ke akaun Ibunya berikut:

Azmaniza Mohamad Kamal
514093114912 (Maybank)Keikhlasan sumbangan anda pasti akan mendapat balasan yang baik. RM20 bukanlah duit yang besar untuk kita simpan selama-lamanya. Kebajikan yang dilakukan kitalah yang akan menjadi bekalan kita di akhirat nanti. Buktikan kita Blogger yang saling mengambil berat antara kita.

InsyaALLAH mari kita sama-sama membantu. Moga adik Ammar cepat sembuh.

Yang ni baru terfikir dan baru saja tambah :

Terfikir juga ramai lagi mereka di luar sana yang mengalami nasib yang sama dengan adik ammar ni. Mungkin ada yang lebih teruk dan sebagainya. Tiada pendedahan sebegini dilakukan. Tapi rakyat Malaysia memang terkenal dengan sikap prihatinnya.

Macam mana nak tahu? Hemm, senang saja. Apa kata jom kita sama-sama pergi melawat hospital. Kat sana macam-macam jenis pesakit dan penyakit kita boleh tengok. Mungkin di sana juga kita boleh membuat kebajikan. InsyaALLAH. Cuma terfikir saja. Sama-sama kita renungkan ya.

Wassalam ~

You May Also Like

27 comments