In Honour Of Maulidur Rasul : Give Away Contest

by - February 25, 2010

Assalamualaikum w.b.t

Bersua kembali pada Lembaran Maulidur Rasul. Entri ini ditaip pada hari Khamis (25/02/2010) bersamaan 11 Rabiulawal 1431H. Dah tentu la esok 12 Rabiulawal 1431H. Oh semua orang dah tahu hari apa (tak payah aku bagitau ya)

Tengok tajuk entri pun anda dah tahu apa yang bakal aku tampilkan. Ehem, ehem. Orang lain sibuk buat contest aku pun turut tidak kecuali. Ni percubaan pertama ni. Okey aku akan cuba sedaya upaya.

Bagi intro dulu. Semua orang dah tahu kenapa kita menyambut Maulidur Rasul. Sempena memperingati Nabi Teragung kita dalam melebarkan syariat Islam. Buktinya? Islam sampai pada kita sampai hari ni. Menyingkap akan ketokohan Nabi Muhammad SAW ini, akan ketabahan Baginda, akan perjuangan Baginda dan sebagainya menjadi pedoman untuk kita sehingga hari ini.

Contestnya senang saja. Saya namakan contest ni :

Narrate s short story about a something/someone you like/love most and tell the reason why. (Attach a related picture)



Faham tak? Anda perlu menceritakan apa-apa sahaja yang ada rasa paling anda suka atau pengalaman hidup atau seseorang yang anda kagumi atau apa-apa sahaja yang berkaitan. Dan pastikan ianya ada kaitkan dengan Maulidur Rasul.


Syarat-syarat penyertaan :
  1. Anda mestilah seorang blogger.
  2. Cerita anda mestilah tidak terlalu panjang, tidak terlalu pendek. (Padat dan menarik)
  3. Anda menggunakan Bahasa Melayu sepenuhnya. Kalau nak campur Bahasa Inggeris sikit-sikit tu boleh la. (Tajuk Contest pun Bahasa Inggeris)
  4. Dilarang menggunakan shortform. Ya la memudahkan anda dan saya membaca.
  5. Ini penting! Anda diWAJIB meletakkan GAMBAR yang berkaitan dengan cerita yang anda sampaikan.
Cara menyertai :
  1. Buat entri khas untuk Contest ini dengan copy tajuk entri yang telah dibold Narrate s short story about a something/someone you like/love most and tell the reason why. (Attach a related picture) dan pastekan di entri anda.
  2. Copy Banner di atas dan paste di blog anda (entri contest).
  3. Linkkan blog anda dan blog saya.
  4. Tinggalkan jejak (link) anda di ruangan 'BERI BUAH FIKIRAN' saya yang mengatakan anda sudah join supaya saya boleh berkunjung melihat cerita anda.
  5. Promosilah Contest ini pada rakan-rakan yang lain.


TARIKH TUTUP : 15 HARI DARI SEKARANG! (12 MAC 2010)

SAYA MENCARI 3 PEMENANG TERBAIK DAN SEMESTINYA HADIAH MENARIK MENANTI ANDA! PASTIKAN ANDA YANG DICARI! :)


SEMOGA BERJAYA!

Sekian. Wassalam.

p/s --> Segala kemusykilan bolehlah YM saya dan i'll update at my Twitter :)

You May Also Like

34 comments