Sesi Monolog Dalaman

Thursday, February 25, 2010

In Honour Of Maulidur Rasul : Give Away Contest

Assalamualaikum w.b.t

Bersua kembali pada Lembaran Maulidur Rasul. Entri ini ditaip pada hari Khamis (25/02/2010) bersamaan 11 Rabiulawal 1431H. Dah tentu la esok 12 Rabiulawal 1431H. Oh semua orang dah tahu hari apa (tak payah aku bagitau ya)

Tengok tajuk entri pun anda dah tahu apa yang bakal aku tampilkan. Ehem, ehem. Orang lain sibuk buat contest aku pun turut tidak kecuali. Ni percubaan pertama ni. Okey aku akan cuba sedaya upaya.

Bagi intro dulu. Semua orang dah tahu kenapa kita menyambut Maulidur Rasul. Sempena memperingati Nabi Teragung kita dalam melebarkan syariat Islam. Buktinya? Islam sampai pada kita sampai hari ni. Menyingkap akan ketokohan Nabi Muhammad SAW ini, akan ketabahan Baginda, akan perjuangan Baginda dan sebagainya menjadi pedoman untuk kita sehingga hari ini.

Contestnya senang saja. Saya namakan contest ni :

Narrate s short story about a something/someone you like/love most and tell the reason why. (Attach a related picture)



Faham tak? Anda perlu menceritakan apa-apa sahaja yang ada rasa paling anda suka atau pengalaman hidup atau seseorang yang anda kagumi atau apa-apa sahaja yang berkaitan. Dan pastikan ianya ada kaitkan dengan Maulidur Rasul.


Syarat-syarat penyertaan :
  1. Anda mestilah seorang blogger.
  2. Cerita anda mestilah tidak terlalu panjang, tidak terlalu pendek. (Padat dan menarik)
  3. Anda menggunakan Bahasa Melayu sepenuhnya. Kalau nak campur Bahasa Inggeris sikit-sikit tu boleh la. (Tajuk Contest pun Bahasa Inggeris)
  4. Dilarang menggunakan shortform. Ya la memudahkan anda dan saya membaca.
  5. Ini penting! Anda diWAJIB meletakkan GAMBAR yang berkaitan dengan cerita yang anda sampaikan.
Cara menyertai :
  1. Buat entri khas untuk Contest ini dengan copy tajuk entri yang telah dibold Narrate s short story about a something/someone you like/love most and tell the reason why. (Attach a related picture) dan pastekan di entri anda.
  2. Copy Banner di atas dan paste di blog anda (entri contest).
  3. Linkkan blog anda dan blog saya.
  4. Tinggalkan jejak (link) anda di ruangan 'BERI BUAH FIKIRAN' saya yang mengatakan anda sudah join supaya saya boleh berkunjung melihat cerita anda.
  5. Promosilah Contest ini pada rakan-rakan yang lain.


TARIKH TUTUP : 15 HARI DARI SEKARANG! (12 MAC 2010)

SAYA MENCARI 3 PEMENANG TERBAIK DAN SEMESTINYA HADIAH MENARIK MENANTI ANDA! PASTIKAN ANDA YANG DICARI! :)


SEMOGA BERJAYA!

Sekian. Wassalam.

p/s --> Segala kemusykilan bolehlah YM saya dan i'll update at my Twitter :)

34 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

wah!!!

best!!

=]

DILA is AZIE said...

gud luck buat sape2 yg msuk contest ni. :)

Norashikin Abdullah said...

woa mnarik2

taqie said...

nak tnya..tajuk yg di bold biru? yg ni ke ??
Narrate a short story about a something/someone you like/love most and tell the reason why. (Attach a related picture)

atau yg ni:

In Honour Of Maulidur Rasul : Give Away Contest

MofizPutra.com said...

syukran2.. satu contest yang menarik.. leh join nih..heheheh

ayie said...

salam Maulidur Rasul

Riesna Zasly said...

best gitu..

hadiahnyer aper hami...
ermmm ermmm

writer mcm akak leh join jugak ker..
hehe

taqie said...

hami asraff, saya dah join, sila review..thanks :)

mengenaldiri said...

assalamualaikum..

saye dah join.. =)
sekadar perkongsian dari insan jahil..

nurkasih said...

assalamualaikum..
salam jumaat yg penuh barakah ini..
salam buat tuan rumah...
salam maulidurrasul buat semua umat islam...

alhmdulillah..akhirnya tercetus juga yea titlle for contest ini..

saja nk buat ucapan dgn muka x malu sbb muka mmg x nmpk..ho~ho
*sya wakil dari bloggers2 d luar sana mengucapkan selamat berjaya buat semua pserta contest2 ini*

sekian,wassalam =)

.myra. said...

its sound great!
BUT still in compiusing!
haha

vidadarisakura said...

tanx sebab invite join contest.hee

AkU said...

nak join..nak join..tpi..tpi..ish..payah tul..hahha..

محمد فردوس سعد said...

salam..

masih berkira2 untuk join ke tidak..apapun,dlm msa 15 hari akan dtg..konfem ramai yg akan ikut serta..tahniah atas usaha ini :)

a kl citizen said...

assalammualaikum

susah gak ni

dah bertahun tak mengarang
kalau ada masa akak join ya...
tengoklah nanti

Afida Anuar said...

Menarik!!..

hurmmmmmmm

taqie said...

hami..lupa nak tinggalkan link..
ni link untuk post contest.

http://mis-oggy.blogspot.com/2010/02/narrate-short-story-about.html

syukran :)

BuDakHutaN said...

wah... macam siuk ni tau

Mak Long Cyber said...

Mak Long rasa cam berminat nak join je. hehe.

Tapi, Mak Long nak tanya satu benda,
apa maksud kamu kat sini :

"Anda perlu menceritakan apa-apa sahaja yang ada rasa paling anda suka atau pengalaman hidup atau seseorang yang anda kagumi atau apa-apa sahaja yang berkaitan. Dan pastikan ianya ada kaitkan dengan Maulidur Rasul. "

Ada kaitan dengan Maulidur Rasul tu,
bermaksud?

norfaridahanum said...

lama tak singgah ke sini.inipun bari usai exam=) ada pulak contest! tapi tapi,soklan mencabar tuh!

Frodo Baggins said...

hahahhaha cool!!!
ada sesi vote2 x?
aku tukank vote!


>>___<<

HaiDa HiDa said...

salam saudara Hami..
nice contest..
sye dh join.. ni linknya:

http://haida-hida.blogspot.com/2010/02/narrate-s-short-story-about.html

hans said...

Aku Dah Join... nih link entry contest aku

http://hanspunyablog.blogspot.com/2010/03/contest-hami-asraff-narrate-short-story.html

Vee Violet said...

Terasa nak join... tapi - kite pun tengah anjurkan contest now... hihihi

Hurul Ummi said...

errr menarikk..macam nak ikut.HAHAHA.


status:berfikir.

kihkih.

selamat bertanding semua

I*K*T*I*R*A*F said...

salam saudara Hami,

Saya dah join, terima kasih atas penganjuran contest yang menarik. :)

http://nurhanisahsafian.blogspot.com/2010/03/narrate-s-short-story-about.html

joegrimjow said...

waahh
kenapakan baru ku tahu akan contest ini????
cet cet

Ask Me Blog said...

bagus2 derma bnyak2 yer,,,,

nak masuk jgk TAPI xpandai nak mengayat critre... Sedei Nya...

huhuhu

Deco [MisS N] said...

En Hami,
saya nak join.
ini link saya:
http://nurulexplicit88.blogspot.com/2010/03/narrate-s-short-story-about.html

N.A.B.H.M.M said...

done!

http://swingingtothe7thsky.blogspot.com/2010/03/contest-narrate-s-short-story-about.html

sorry, sengaja tulis panjang :P

starsyeea said...

huh!!!

join oledi

tak lambat lagi kan..kan..kan??

ngeee....

http://thechapterbegin.blogspot.com/2010/03/narrate-short-story-about.html

zackque said...

saya dh join...
http://zahari84.blogspot.com/2010/03/hamis-contest.html

Hidayah said...

alhamdulillah siap.
ini link nya
http://nyamanselepashujan.blogspot.com/2010/03/ceritalah-tentang-seseorangsesuatu-yang.html

syukrina othman said...

saya dah join & saya dah beri link pada gmail awak..thank u. & salam.