Friday, February 19, 2010

Dengan Ini Aku Akan Menampilkan Gambar Mereka Untuk Tatapan Umum

Assalamualaikum w.b.t

Sementelah aku menghabis sisa-sisa baki percutian aku selama seminggu di kampung halaman terchenta ini, maka dengan ini aku hingin membuat entri mengenai 'mereka'. Siapakah 'mereka' inis? ( letak 's' bermaksud mereka itu lebih pada sorang. Eh kejap, bukankah mereka itu sudah merujuk lebih kepada sorang? Err, abaikan! )

Okey, tanpa berselingkuh ( entah kenapa aku memang suka pakai ayat ni ) aku akan cuba tampilkan 'mereka' satu persatu. Eh sat sat. 'Mereka' yang aku maksudkan ini anda pernah tengok. Cuma mungkin tidak mengenali dengan lebih rapat. Eh, bolehkah?

Nombot 1 ialah : ( Tengok gambar di bawah ini dulu )


Gambar ini beliau memasuki Busana Muslimah tadika beliau wilayah Felda. Dapat Naib Johan.


Beliau diberi nama Nurin Sofia oleh Ummi dan Babahnya. Panggilan kemanjaan di rumah Kak Long. Beliau kini telah menamatkan sesi konvoseksyen ( ejaan sengaja bagi salah ) di Tadika Kemas dua tahun dulu. Kini berusia 8 tahun. Bersekolah di sebuah sekolah. Pergi sekolah bukan naik bas. Meminati subjek Arithmetic. ( Sila tanya apakah itu Arithmetic ). Suka panggil aku Puteh ( sebenarnya Ayah Teh ) dek kerana terinfluence oleh umminya. Seorang yang activ 10. Suka berkawan. Peramah. Suka ayaq laici.

Seterusnya, Nombot 2 ialah : ( Tengok gambar di bawah ini dulu )

Cuba meniru aksi Kak Longnya. Tapi tidak pernah memasuki Kejohanan Busana Muslimah mahupun Kejohanan Meniup Belon.


Nurnisa Umairah a.k.a Kak Ngah. Dulu panggil beliau Kak Adik. Tapi setalah munculnya adik beliau maka konsistenlah gelaran Kak Ngah itu sehingga kini. Umoq 4 tahun. Eh silap, 5 tahun ( setelah re-tanya umminya ). Seorang explore girl. Explore PC mencari game walaupun tersembunyi di celahan folder-folder yang lain. Berjaya ditemui. Mempunyai imaginasi yang tinggi. Agak pendiam. Suka kacau adik dia. Ya lah dah kami kacau dia. Suka minum ayaq teh o ais. Pi la kedai makan mana pun. Ayaq itulah yang akan diminta.

Last one, Nombot 3 : ( Tengok gambar di bawah ni dulu )

Oh, kalau posing cukup terer. Kalah Ayah Teh dia. :)


The last in the list, Ahmad Naim Yadiy. Itulah satu-satunya nama beliau sejak dilahirkan 2 tahun lalu. The only hero that anak menakan yang kami ( merujuk pak pak menakan yang laen ) ada. Nama manja of course la adik. Huih caragas si kecil ni. Cakap pandai. Kadang-kadang tak terpikiaq pun apa benda yang keluaq dari mulut dia. Ishh mengalah orang tua aih. Suka gak merap. Besa la budak-budak. Tapi dia ni kalau boleh nak terai semua apa yang orang buat. Suka minum ayaq masak. Oh ini tersangat sempoi okey.

Yang tu saja nak cerita. Eh 3 orang saja? Dalam gambar kat blog ni bukan 6 ka? Jangan tertipu. Hanya aksi ulang tayang sahaja. Motif? Saja nak memperkenalkan anak menakan aku ke seantero dunia. Aiceh ~ Bajet gempak. Sori kalau ada yang tak paham. Aku menggunanyelitkan loghat Kedah di sini. Sebab apa? Sebab aku orang Kedah. Err, okey okey. Kalau ada yang tak paham, silalah bertanyakan kepadaku.

Bawah ni antara koleksi gambar-gambar lain mereka.



Gambar ni dah lama dah. Tengok si kecil baju kunin ( without g ) tu. Kecil lagi kan?



Aksi akrobatik cuba dipamerkan di situ.




Menerai dan beraksi dengan spek Ayah Tehnya.




Kanan sikit, kiri sikit, okey senyum! :)




Mereka mesra kamera.




Sambil jalan pun dan lagi nak toleh kot sini tuh!




Yeah joget sampai terkeluaq lidah.




Err, Kak Long awat buat muka ganaih sangat tu? Kak Ngah menunjukkan giginya yang tersusun rapi. Naim innocent in this picture. :)


Oh, itu sahaja aku nak tampilkan. Aku rasa nak buang gambar-gambar mereka on the right side. Macam mana? Lepaih ni aku boh kat facebook pulak kot. Okey? Nak pi bersiap-siap pi solat Jumaat. Para kaum Adam jangan dok malaih-malaih.

Wassalam ~

p/s --> Entri seterusnya aku akan membawa ada 'melihat' dunia realiti sekarang ini. Apakah? Wait and see :)

43 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

alolol...comeinyer budak2 nih, suci gitew :)

Aini said...

mak aii comey2 budak2 ni.. Gigit kang.. =)

AFIQah said...

comell, bulu mata meleentik aiih.
jeles.

'AQILAH said...

comel lagi2 yang lelaki..feewiit

Akma said...

naim 2 comel! suka tgk!

zuk zuhaiza said...

ouh..mereka sangat comel..
3 je ke..tak ckp nie..takleh kalahkan saya..thn nie dah masuk 7..huhu

Penawar said...

~congrate 2 kak long cbb dpt naib johan busana muslimah tadika kemas wilayah felda...hak6666....meh "cik 'A" nk ajr bg dpt johan teruih...mau dak??heh3... ;p

~kak ngah...meh kta lwn maen game...tgk spe lbh teror...let's go bebeh!!;p

~baguih ni ska mnum ayiaq msak si adik ni..jmat duit klu g kdai mkn...hak333...emmm...klu tru yg baek2 xpe...jgn tiru prngai ayah teh yg ntah pape sudah...heh3...juz kidding....daaa..

~HaNnaIcHa~ said...

wah..comelnya =p

I*K*T*I*R*A*F said...

salam jengah..

bila tengok gambar budak2 ni,terpikir pulak nanti bila dapat anak saudara pertama.agaknya macam mana ye? (-.-")

HaiDa HiDa said...

comel sgt.. cantik kak long pakai pakaian muslimah.. :)

yuyuEyuliAnayusOf said...

cumei2 blake.. :)

haniey said...

sungguh comel mereka2 itu...
mahu mengorat si adik boleh kah??
:))

~ نورحياتي ~ said...

alahaiiii,,
comelnya budak2 ni's..(hehehe)
geram nak cubit pipi dorang yg temban tuhh! >,<

~ نورحياتي ~ said...

alahaiiii,,
comelnya budak2 ni's..(hehehe)
geram nak cubit pipi dorang yg temban tuhh! >,<

hans said...

comelnya budak2

Zahidah said...

ehh comelnya! pandai posing pulak tu. :) mesti pak sedare dia yg ajar ni.

Mimie.Candy Cane said...

awwww....anak menakan awak sume chomel2..esp naim..rasa cam nak gigit2 pipi dia..

pudding pie said...

aduh, sungguh comel diorang ni!
indah sungguh ciptaan Nya

FatinSyahirah said...

bestnya ada ramai anak sedara...

sayaBerd said...

ceh aku ingt gmba ape.
tp comel gak ank2 buah ko.
mcm ak.
wakakak

reen_sofee said...

best kan jadik budak budak.

nak jadik budak budak balik boley?

huhuh

miss bla bla said...

comel mcm aku..tp ayat ko x leh bla weh..sampai adik aku cakap 'nuh si gila tgh gelak seko2'

Rara said...

chumel2 gler semuanya.. :)

aNoZ said...

semua comel2.. x de dosa lagi. hehe... suci bersih~ =))

miszchocolate said...

ankANAK menakan yg shomel..

Norashikin Abdullah said...

mereka smeua comel2 belaka

Ah Fatt said...

kecik2 dah pandai posing
hehe

Fær.han/Unown F/Gyan said...

chumill seyh~

momoko-chan87 said...

alahai, comel banget anak2 menakan mu..very innocent-looking..hrp dpt anak secomel depa lah..ahaks ^^,

farhana said...

budak2 skrng ni mmng pandai posing..
pantang nmpk kamera hihi

FaTiN said...

aku suke tgk budak2 kecik, sbb bau mereka harummm

AkU said...

alalallalalala..cute-mute sungguh kekanak itu..

Ieda Al-Habsyi said...

hye hami :) sorry lambat balas. Ieda amik ggogle buzz kat cni, try link nih k :)

http://kulanzsalleh.com/memasang-google-buzz-button-di-blogspot

ezam said...

comel2 sokmo...!

Arra JaSmY said...

Anak2 buah yg tersgt comel..
Kiss cket dkat pipi gebu the only hero..ahaks.

maisyara Pot! Pot! said...

haish.. tembam giler!! nk CUBIT leh? tenyeh2 pp dye.. hahaha

s y i e r a said...

adeh .
along ira baru nak kawen akhr taon nnt .
lmbt lg nk dpt ank sdre ):

cpuchipz said...

mas2 dibawah judul blog ada yang salah ketik tu, kemarin bukan kemalin....

he...he...

slm kenal.

focus said...

blog walking....

focus said...

blog walking....

yanmie said...

salam,

alololo...comeinya budak2 tecik dlm nie..

syauqahwardah1209 said...

Salam warahmatullah..

subhanallah, sangat cumil!

InsyaAllah, semoga jadi anak2 yg solehah dan soleh.
amin..

mia amirha said...
This comment has been removed by the author.