Dengan Ini Aku Akan Menampilkan Gambar Mereka Untuk Tatapan Umum

by - February 19, 2010

Assalamualaikum w.b.t

Sementelah aku menghabis sisa-sisa baki percutian aku selama seminggu di kampung halaman terchenta ini, maka dengan ini aku hingin membuat entri mengenai 'mereka'. Siapakah 'mereka' inis? ( letak 's' bermaksud mereka itu lebih pada sorang. Eh kejap, bukankah mereka itu sudah merujuk lebih kepada sorang? Err, abaikan! )

Okey, tanpa berselingkuh ( entah kenapa aku memang suka pakai ayat ni ) aku akan cuba tampilkan 'mereka' satu persatu. Eh sat sat. 'Mereka' yang aku maksudkan ini anda pernah tengok. Cuma mungkin tidak mengenali dengan lebih rapat. Eh, bolehkah?

Nombot 1 ialah : ( Tengok gambar di bawah ini dulu )


Gambar ini beliau memasuki Busana Muslimah tadika beliau wilayah Felda. Dapat Naib Johan.


Beliau diberi nama Nurin Sofia oleh Ummi dan Babahnya. Panggilan kemanjaan di rumah Kak Long. Beliau kini telah menamatkan sesi konvoseksyen ( ejaan sengaja bagi salah ) di Tadika Kemas dua tahun dulu. Kini berusia 8 tahun. Bersekolah di sebuah sekolah. Pergi sekolah bukan naik bas. Meminati subjek Arithmetic. ( Sila tanya apakah itu Arithmetic ). Suka panggil aku Puteh ( sebenarnya Ayah Teh ) dek kerana terinfluence oleh umminya. Seorang yang activ 10. Suka berkawan. Peramah. Suka ayaq laici.

Seterusnya, Nombot 2 ialah : ( Tengok gambar di bawah ini dulu )

Cuba meniru aksi Kak Longnya. Tapi tidak pernah memasuki Kejohanan Busana Muslimah mahupun Kejohanan Meniup Belon.


Nurnisa Umairah a.k.a Kak Ngah. Dulu panggil beliau Kak Adik. Tapi setalah munculnya adik beliau maka konsistenlah gelaran Kak Ngah itu sehingga kini. Umoq 4 tahun. Eh silap, 5 tahun ( setelah re-tanya umminya ). Seorang explore girl. Explore PC mencari game walaupun tersembunyi di celahan folder-folder yang lain. Berjaya ditemui. Mempunyai imaginasi yang tinggi. Agak pendiam. Suka kacau adik dia. Ya lah dah kami kacau dia. Suka minum ayaq teh o ais. Pi la kedai makan mana pun. Ayaq itulah yang akan diminta.

Last one, Nombot 3 : ( Tengok gambar di bawah ni dulu )

Oh, kalau posing cukup terer. Kalah Ayah Teh dia. :)


The last in the list, Ahmad Naim Yadiy. Itulah satu-satunya nama beliau sejak dilahirkan 2 tahun lalu. The only hero that anak menakan yang kami ( merujuk pak pak menakan yang laen ) ada. Nama manja of course la adik. Huih caragas si kecil ni. Cakap pandai. Kadang-kadang tak terpikiaq pun apa benda yang keluaq dari mulut dia. Ishh mengalah orang tua aih. Suka gak merap. Besa la budak-budak. Tapi dia ni kalau boleh nak terai semua apa yang orang buat. Suka minum ayaq masak. Oh ini tersangat sempoi okey.

Yang tu saja nak cerita. Eh 3 orang saja? Dalam gambar kat blog ni bukan 6 ka? Jangan tertipu. Hanya aksi ulang tayang sahaja. Motif? Saja nak memperkenalkan anak menakan aku ke seantero dunia. Aiceh ~ Bajet gempak. Sori kalau ada yang tak paham. Aku menggunanyelitkan loghat Kedah di sini. Sebab apa? Sebab aku orang Kedah. Err, okey okey. Kalau ada yang tak paham, silalah bertanyakan kepadaku.

Bawah ni antara koleksi gambar-gambar lain mereka.



Gambar ni dah lama dah. Tengok si kecil baju kunin ( without g ) tu. Kecil lagi kan?



Aksi akrobatik cuba dipamerkan di situ.




Menerai dan beraksi dengan spek Ayah Tehnya.




Kanan sikit, kiri sikit, okey senyum! :)




Mereka mesra kamera.




Sambil jalan pun dan lagi nak toleh kot sini tuh!




Yeah joget sampai terkeluaq lidah.




Err, Kak Long awat buat muka ganaih sangat tu? Kak Ngah menunjukkan giginya yang tersusun rapi. Naim innocent in this picture. :)


Oh, itu sahaja aku nak tampilkan. Aku rasa nak buang gambar-gambar mereka on the right side. Macam mana? Lepaih ni aku boh kat facebook pulak kot. Okey? Nak pi bersiap-siap pi solat Jumaat. Para kaum Adam jangan dok malaih-malaih.

Wassalam ~

p/s --> Entri seterusnya aku akan membawa ada 'melihat' dunia realiti sekarang ini. Apakah? Wait and see :)

You May Also Like

43 comments

  1. alolol...comeinyer budak2 nih, suci gitew :)

    ReplyDelete
  2. mak aii comey2 budak2 ni.. Gigit kang.. =)

    ReplyDelete
  3. comell, bulu mata meleentik aiih.
    jeles.

    ReplyDelete
  4. comel lagi2 yang lelaki..feewiit

    ReplyDelete
  5. ouh..mereka sangat comel..
    3 je ke..tak ckp nie..takleh kalahkan saya..thn nie dah masuk 7..huhu

    ReplyDelete
  6. ~congrate 2 kak long cbb dpt naib johan busana muslimah tadika kemas wilayah felda...hak6666....meh "cik 'A" nk ajr bg dpt johan teruih...mau dak??heh3... ;p

    ~kak ngah...meh kta lwn maen game...tgk spe lbh teror...let's go bebeh!!;p

    ~baguih ni ska mnum ayiaq msak si adik ni..jmat duit klu g kdai mkn...hak333...emmm...klu tru yg baek2 xpe...jgn tiru prngai ayah teh yg ntah pape sudah...heh3...juz kidding....daaa..

    ReplyDelete
  7. salam jengah..

    bila tengok gambar budak2 ni,terpikir pulak nanti bila dapat anak saudara pertama.agaknya macam mana ye? (-.-")

    ReplyDelete
  8. comel sgt.. cantik kak long pakai pakaian muslimah.. :)

    ReplyDelete
  9. sungguh comel mereka2 itu...
    mahu mengorat si adik boleh kah??
    :))

    ReplyDelete
  10. alahaiiii,,
    comelnya budak2 ni's..(hehehe)
    geram nak cubit pipi dorang yg temban tuhh! >,<

    ReplyDelete
  11. alahaiiii,,
    comelnya budak2 ni's..(hehehe)
    geram nak cubit pipi dorang yg temban tuhh! >,<

    ReplyDelete
  12. ehh comelnya! pandai posing pulak tu. :) mesti pak sedare dia yg ajar ni.

    ReplyDelete
  13. awwww....anak menakan awak sume chomel2..esp naim..rasa cam nak gigit2 pipi dia..

    ReplyDelete
  14. aduh, sungguh comel diorang ni!
    indah sungguh ciptaan Nya

    ReplyDelete
  15. ceh aku ingt gmba ape.
    tp comel gak ank2 buah ko.
    mcm ak.
    wakakak

    ReplyDelete
  16. best kan jadik budak budak.

    nak jadik budak budak balik boley?

    huhuh

    ReplyDelete
  17. comel mcm aku..tp ayat ko x leh bla weh..sampai adik aku cakap 'nuh si gila tgh gelak seko2'

    ReplyDelete
  18. semua comel2.. x de dosa lagi. hehe... suci bersih~ =))

    ReplyDelete
  19. kecik2 dah pandai posing
    hehe

    ReplyDelete
  20. alahai, comel banget anak2 menakan mu..very innocent-looking..hrp dpt anak secomel depa lah..ahaks ^^,

    ReplyDelete
  21. budak2 skrng ni mmng pandai posing..
    pantang nmpk kamera hihi

    ReplyDelete
  22. aku suke tgk budak2 kecik, sbb bau mereka harummm

    ReplyDelete
  23. alalallalalala..cute-mute sungguh kekanak itu..

    ReplyDelete
  24. hye hami :) sorry lambat balas. Ieda amik ggogle buzz kat cni, try link nih k :)

    http://kulanzsalleh.com/memasang-google-buzz-button-di-blogspot

    ReplyDelete
  25. Anak2 buah yg tersgt comel..
    Kiss cket dkat pipi gebu the only hero..ahaks.

    ReplyDelete
  26. haish.. tembam giler!! nk CUBIT leh? tenyeh2 pp dye.. hahaha

    ReplyDelete
  27. adeh .
    along ira baru nak kawen akhr taon nnt .
    lmbt lg nk dpt ank sdre ):

    ReplyDelete
  28. mas2 dibawah judul blog ada yang salah ketik tu, kemarin bukan kemalin....

    he...he...

    slm kenal.

    ReplyDelete
  29. salam,

    alololo...comeinya budak2 tecik dlm nie..

    ReplyDelete
  30. Salam warahmatullah..

    subhanallah, sangat cumil!

    InsyaAllah, semoga jadi anak2 yg solehah dan soleh.
    amin..

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Setiap komen anda akan diapprove dengan senyuman :)