Dengan Ini Aku Akan Menampilkan Gambar Mereka Untuk Tatapan Umum

by - February 19, 2010

Assalamualaikum w.b.t

Sementelah aku menghabis sisa-sisa baki percutian aku selama seminggu di kampung halaman terchenta ini, maka dengan ini aku hingin membuat entri mengenai 'mereka'. Siapakah 'mereka' inis? ( letak 's' bermaksud mereka itu lebih pada sorang. Eh kejap, bukankah mereka itu sudah merujuk lebih kepada sorang? Err, abaikan! )

Okey, tanpa berselingkuh ( entah kenapa aku memang suka pakai ayat ni ) aku akan cuba tampilkan 'mereka' satu persatu. Eh sat sat. 'Mereka' yang aku maksudkan ini anda pernah tengok. Cuma mungkin tidak mengenali dengan lebih rapat. Eh, bolehkah?

Nombot 1 ialah : ( Tengok gambar di bawah ini dulu )


Gambar ini beliau memasuki Busana Muslimah tadika beliau wilayah Felda. Dapat Naib Johan.


Beliau diberi nama Nurin Sofia oleh Ummi dan Babahnya. Panggilan kemanjaan di rumah Kak Long. Beliau kini telah menamatkan sesi konvoseksyen ( ejaan sengaja bagi salah ) di Tadika Kemas dua tahun dulu. Kini berusia 8 tahun. Bersekolah di sebuah sekolah. Pergi sekolah bukan naik bas. Meminati subjek Arithmetic. ( Sila tanya apakah itu Arithmetic ). Suka panggil aku Puteh ( sebenarnya Ayah Teh ) dek kerana terinfluence oleh umminya. Seorang yang activ 10. Suka berkawan. Peramah. Suka ayaq laici.

Seterusnya, Nombot 2 ialah : ( Tengok gambar di bawah ini dulu )

Cuba meniru aksi Kak Longnya. Tapi tidak pernah memasuki Kejohanan Busana Muslimah mahupun Kejohanan Meniup Belon.


Nurnisa Umairah a.k.a Kak Ngah. Dulu panggil beliau Kak Adik. Tapi setalah munculnya adik beliau maka konsistenlah gelaran Kak Ngah itu sehingga kini. Umoq 4 tahun. Eh silap, 5 tahun ( setelah re-tanya umminya ). Seorang explore girl. Explore PC mencari game walaupun tersembunyi di celahan folder-folder yang lain. Berjaya ditemui. Mempunyai imaginasi yang tinggi. Agak pendiam. Suka kacau adik dia. Ya lah dah kami kacau dia. Suka minum ayaq teh o ais. Pi la kedai makan mana pun. Ayaq itulah yang akan diminta.

Last one, Nombot 3 : ( Tengok gambar di bawah ni dulu )

Oh, kalau posing cukup terer. Kalah Ayah Teh dia. :)


The last in the list, Ahmad Naim Yadiy. Itulah satu-satunya nama beliau sejak dilahirkan 2 tahun lalu. The only hero that anak menakan yang kami ( merujuk pak pak menakan yang laen ) ada. Nama manja of course la adik. Huih caragas si kecil ni. Cakap pandai. Kadang-kadang tak terpikiaq pun apa benda yang keluaq dari mulut dia. Ishh mengalah orang tua aih. Suka gak merap. Besa la budak-budak. Tapi dia ni kalau boleh nak terai semua apa yang orang buat. Suka minum ayaq masak. Oh ini tersangat sempoi okey.

Yang tu saja nak cerita. Eh 3 orang saja? Dalam gambar kat blog ni bukan 6 ka? Jangan tertipu. Hanya aksi ulang tayang sahaja. Motif? Saja nak memperkenalkan anak menakan aku ke seantero dunia. Aiceh ~ Bajet gempak. Sori kalau ada yang tak paham. Aku menggunanyelitkan loghat Kedah di sini. Sebab apa? Sebab aku orang Kedah. Err, okey okey. Kalau ada yang tak paham, silalah bertanyakan kepadaku.

Bawah ni antara koleksi gambar-gambar lain mereka.



Gambar ni dah lama dah. Tengok si kecil baju kunin ( without g ) tu. Kecil lagi kan?



Aksi akrobatik cuba dipamerkan di situ.




Menerai dan beraksi dengan spek Ayah Tehnya.




Kanan sikit, kiri sikit, okey senyum! :)




Mereka mesra kamera.




Sambil jalan pun dan lagi nak toleh kot sini tuh!




Yeah joget sampai terkeluaq lidah.




Err, Kak Long awat buat muka ganaih sangat tu? Kak Ngah menunjukkan giginya yang tersusun rapi. Naim innocent in this picture. :)


Oh, itu sahaja aku nak tampilkan. Aku rasa nak buang gambar-gambar mereka on the right side. Macam mana? Lepaih ni aku boh kat facebook pulak kot. Okey? Nak pi bersiap-siap pi solat Jumaat. Para kaum Adam jangan dok malaih-malaih.

Wassalam ~

p/s --> Entri seterusnya aku akan membawa ada 'melihat' dunia realiti sekarang ini. Apakah? Wait and see :)

You May Also Like

43 comments