Biar Gambar Pulaklah Bercerita

Assalamualaikum w.b.t

Dah lama tak bercerita melalui gambar. Memang jarang aku buat. Ada sesetengah entri je macam yang INI dan INI dan INI. But now atas permintaan ramai (aicehh) aku cubalah buat ala-ala photoblog gitu. Takmau la story banyak. Biar Gambar Pulaklah Bercerita.

Kejadian berlaku minggu lepas. Rombongan sekolah ke Stesen Satelit Bumi yang terletak di Beserah Pahang.


Dengan Hadi dan belakang tu Adilah. Menunggu ketibaan bas.


Mereka pun sama. Baju putih Skip dan baju oren Deing Cullen (aku dah promote korang ni. Hahaha!)




Dalam bas Eagle.




Penumpang kat sebelah ni memang suka bergambar.




Makan at Hentian Temerloh.


Aksi sepontan.



Para lelaki yang gagah perkasa yang bersedia berkhidmat untuk negara.


Gadis-gadis. Pandai juga depa ni tangkap gambaq. Tak sangka.




Bacalah apa yang ditulis dalam gambar tu.





Inilah rupa bentuk Antenna yang berukuran 30 meter diameter. Apogee dan Perigee kelihatan nun jauh di sana. (budak Electrical Communications taktau Apogee & Perigee memang nak kena)



Reptilia. Eh maksud saya replika.

Aksi kanak-kanak yang sangat suka Dragon Ball.



Mereka.


Kami. Ceh aku takdak pun dalam gambar ni.


Inilah jejaka-jejaka yang saya maksudkan tu.


Dari puncak Menara Antenna.




Macam manalah tetiba ada ular dicelahan dawai-dawai dalam Control Room ni.


Mereka mesra kamera.



Gambar hot setakat ini. Single & available. Pandai bersukan, tawaduk, suka gelak, ada kereta mahal, suka pow aku, bla bla bla (minta nombor tepon kat aku kalau nak kenali beliau dengan lebih lanjut)



Entah kenapa aku suka gambar ni. Mungkin sebab ada Arjuna a.k.a Ari Lasso di situ.


Motif gambar ini agak samar bayangan.



Cubaan senyum buat-buat sehingga jadi !@#$%^&


Teluk Cempedak.


Err, sesat pulak. Tak tak ini kat tingkat 19 fakulti aku. Dah 2 tahun setengah aku dok sini, baru aku tau ada taman mini kat tingkat ni. Sadis! (-_-")

Tu saja. Ada banyak lagi sebenarnya. Tapi takkan nak letak semua kan? Kepada geng yang tiada dalam gambar ni kesorian noh.

Sekian dan wassalam.

Hami Asraff : Suka bergambar dan tangkap gambar. Edit gambar pun suka juga.

Comments

inna hayati said…
funny to read a blog where most of d people in the picture is a fren of mine, tapi tuan punya blog i tak kenal...
isk....
aque said…
besh.. hehhehe
inna hayati : Saya seorang yang low profile :)
cik shabah said…
amek gamba cik shabah plak pasni.edit skali oke.ahaks =)
cik shabah : Hehe. Bulih bulih! :D
Dayah said…
Salam Hami,

Baru lain sikit .. heeee..
Penuh keceriaan kanak-kanak rebina.. kekekke..

Tiba2 teringat zaman belajar.. ohh.. seronoknya saat itu..
mengenaldiri said…
salam..
uik, pergi berserah ke?
watpe?
Afifah_Solehah said…
salam..sronok ye..teringat plk kt kampung dh lme x blek..
Nur Hayaty said…
nak kenal kwan awk tuh..hehe ok itu gurauan....=P
meowwmania said…
Apogee & Perigee tu apa?

saya memang taktau huhuu...
Hidayah Ismawi said…
teringat zaman2 belajar di Kuantan.. seems like a lifetime ago

MY LATEST POST: Lamb Feast at Castle Restaurant
Dayah : Haha. Penuh keceriaan di situ :)
mengenaldiri : Salam. Lawatan fakulti.
Afifah_Solehah : Tak sabar jugak nak balik kampung.
meowwmania : Siapa yang ambil subjek satelit tahulah! :D
Hidayah Ismawi : Dulu study kat Kuantan ke?
sueRAFE said…
tc , tempat permainan kuh :)
tom : Agaklah!

sueRAFE : Wah kebestanlah! :)
Ann said…
oho kampungku..aku sndiri taknah lagi pg tmpt2 ni..TC pon dh lame sgt xpg
Nur Mudrikah said…
cam sgt best je g c2..huhu^^
Ann : Ramai pulak kampung halaman kat sini ye.

Nur Mudrikah : Best. Tapi tak best sebab kejap je singgah.
cik lynn said…
nk kenal yg kwn kamu single tu buleh??? nk borang 1...pastu nk potostet manyak2...(dgn harapan peluang utk knl lebih cerah) hahahaha...meowwwwww ;p
reen_sofee said…
hahaha
awat gambaq last tuh sesat?
hahaha
black_mel said…
nice...tgk gambar cantik2..semua enjoy jer dlm pic tu..
cik lynn : Wah sampai nak potostet. Memang sangat cerah harapan tu. Pasti!

reen_sofee : Haha. tu la pasal!

black_mel : Yeah enjoy! :)
ArjunA said…
ade arjuna@ari lasso??
ahahaha
ke sebab ade puteri amira ko suka??
^^
ArjunA : Err, ko pun ada blog rupanya. *tak menjawab soalan*
I*K*T*I*R*A*F said…
aiyarkkk!! memang macam ular betul2 lah! (--")
adilah said…
salam...
brlah nmpk muka pengarah pgrm..hehee
miss lolly a.k.a luvfareda : Cik loly nak yang mana 1? :)

I*K*T*I*R*A*F : Ya memang ular bebetul punya!

adilah : Yeah baru betul! :D
baincardin said…
Selamat menyambut Ramadhan Al Mubarak! :)
baincardin : Yeahbselamat menyambut ramadhan kembali!
diraja22 said…
dapat ke tangkap ular 2..
miss krek krek said…
salam...
nice pic bl hami xdak..
hik3
kuantan...awat xgtau dtg kuantan, bleh hampar red carpet~~ngeee
akram said…
hami, bla nk letak gambar ak plak??huhuhu

Popular posts from this blog

Bolehkah Orang Melayu Yang Beragama Islam Bermain Nombor Ekor?

Terlalu Rindu Ayah. Hargai Ayah Anda Selagi Mereka Masih Ada.

Kita Tak Mampu Puaskan Hati Semua Orang. (Nukilan Di Malam Sepi)