Biar Gambar Pulaklah Bercerita

by - August 09, 2010

Assalamualaikum w.b.t

Dah lama tak bercerita melalui gambar. Memang jarang aku buat. Ada sesetengah entri je macam yang INI dan INI dan INI. But now atas permintaan ramai (aicehh) aku cubalah buat ala-ala photoblog gitu. Takmau la story banyak. Biar Gambar Pulaklah Bercerita.

Kejadian berlaku minggu lepas. Rombongan sekolah ke Stesen Satelit Bumi yang terletak di Beserah Pahang.


Dengan Hadi dan belakang tu Adilah. Menunggu ketibaan bas.


Mereka pun sama. Baju putih Skip dan baju oren Deing Cullen (aku dah promote korang ni. Hahaha!)




Dalam bas Eagle.




Penumpang kat sebelah ni memang suka bergambar.




Makan at Hentian Temerloh.


Aksi sepontan.



Para lelaki yang gagah perkasa yang bersedia berkhidmat untuk negara.


Gadis-gadis. Pandai juga depa ni tangkap gambaq. Tak sangka.




Bacalah apa yang ditulis dalam gambar tu.





Inilah rupa bentuk Antenna yang berukuran 30 meter diameter. Apogee dan Perigee kelihatan nun jauh di sana. (budak Electrical Communications taktau Apogee & Perigee memang nak kena)



Reptilia. Eh maksud saya replika.

Aksi kanak-kanak yang sangat suka Dragon Ball.



Mereka.


Kami. Ceh aku takdak pun dalam gambar ni.


Inilah jejaka-jejaka yang saya maksudkan tu.


Dari puncak Menara Antenna.




Macam manalah tetiba ada ular dicelahan dawai-dawai dalam Control Room ni.


Mereka mesra kamera.



Gambar hot setakat ini. Single & available. Pandai bersukan, tawaduk, suka gelak, ada kereta mahal, suka pow aku, bla bla bla (minta nombor tepon kat aku kalau nak kenali beliau dengan lebih lanjut)



Entah kenapa aku suka gambar ni. Mungkin sebab ada Arjuna a.k.a Ari Lasso di situ.


Motif gambar ini agak samar bayangan.



Cubaan senyum buat-buat sehingga jadi !@#$%^&


Teluk Cempedak.


Err, sesat pulak. Tak tak ini kat tingkat 19 fakulti aku. Dah 2 tahun setengah aku dok sini, baru aku tau ada taman mini kat tingkat ni. Sadis! (-_-")

Tu saja. Ada banyak lagi sebenarnya. Tapi takkan nak letak semua kan? Kepada geng yang tiada dalam gambar ni kesorian noh.

Sekian dan wassalam.

Hami Asraff : Suka bergambar dan tangkap gambar. Edit gambar pun suka juga.

You May Also Like

41 comments

  1. funny to read a blog where most of d people in the picture is a fren of mine, tapi tuan punya blog i tak kenal...
    isk....

    ReplyDelete
  2. inna hayati : Saya seorang yang low profile :)

    ReplyDelete
  3. amek gamba cik shabah plak pasni.edit skali oke.ahaks =)

    ReplyDelete
  4. Salam Hami,

    Baru lain sikit .. heeee..
    Penuh keceriaan kanak-kanak rebina.. kekekke..

    Tiba2 teringat zaman belajar.. ohh.. seronoknya saat itu..

    ReplyDelete
  5. salam..
    uik, pergi berserah ke?
    watpe?

    ReplyDelete
  6. salam..sronok ye..teringat plk kt kampung dh lme x blek..

    ReplyDelete
  7. nak kenal kwan awk tuh..hehe ok itu gurauan....=P

    ReplyDelete
  8. Apogee & Perigee tu apa?

    saya memang taktau huhuu...

    ReplyDelete
  9. Afifah_Solehah : Tak sabar jugak nak balik kampung.

    ReplyDelete
  10. meowwmania : Siapa yang ambil subjek satelit tahulah! :D

    ReplyDelete
  11. oho kampungku..aku sndiri taknah lagi pg tmpt2 ni..TC pon dh lame sgt xpg

    ReplyDelete
  12. Ann : Ramai pulak kampung halaman kat sini ye.

    Nur Mudrikah : Best. Tapi tak best sebab kejap je singgah.

    ReplyDelete
  13. nk kenal yg kwn kamu single tu buleh??? nk borang 1...pastu nk potostet manyak2...(dgn harapan peluang utk knl lebih cerah) hahahaha...meowwwwww ;p

    ReplyDelete
  14. hahaha
    awat gambaq last tuh sesat?
    hahaha

    ReplyDelete
  15. nice...tgk gambar cantik2..semua enjoy jer dlm pic tu..

    ReplyDelete
  16. cik lynn : Wah sampai nak potostet. Memang sangat cerah harapan tu. Pasti!

    reen_sofee : Haha. tu la pasal!

    black_mel : Yeah enjoy! :)

    ReplyDelete
  17. ade arjuna@ari lasso??
    ahahaha
    ke sebab ade puteri amira ko suka??
    ^^

    ReplyDelete
  18. ArjunA : Err, ko pun ada blog rupanya. *tak menjawab soalan*

    ReplyDelete
  19. aiyarkkk!! memang macam ular betul2 lah! (--")

    ReplyDelete
  20. salam...
    brlah nmpk muka pengarah pgrm..hehee

    ReplyDelete
  21. miss lolly a.k.a luvfareda : Cik loly nak yang mana 1? :)

    I*K*T*I*R*A*F : Ya memang ular bebetul punya!

    adilah : Yeah baru betul! :D

    ReplyDelete
  22. Selamat menyambut Ramadhan Al Mubarak! :)

    ReplyDelete
  23. baincardin : Yeahbselamat menyambut ramadhan kembali!

    ReplyDelete
  24. salam...
    nice pic bl hami xdak..
    hik3

    ReplyDelete
  25. kuantan...awat xgtau dtg kuantan, bleh hampar red carpet~~ngeee

    ReplyDelete
  26. hami, bla nk letak gambar ak plak??huhuhu

    ReplyDelete

Setiap komen anda akan diapprove dengan senyuman :)