Thursday, August 26, 2010

Paderi Menghina Nabi Muhammad SAW dan Para Malaikat Kita



Assalamualaikum w.b.t

MELAMPAU! SANGAT MELAMPAU!

Dah la video mempersendakan zikir yang telah dilakukan oleh para gadis Melayu Islam belum reda, ini pulak muncul satu video yang sangat melampau.

Menggeletar aku saksikan video ini. Beliau menghina Nabi Muhammad SAW kita secara terang-terangan. Juga menghina para malaikat. Fakta-fakta yang dikeluarkan langsung tak sahih dan tak boleh terima dek akal. Nauzubillah.

Ikut nafsu amarah memang paderi bangang ini harus dibunuh! Dia membuat perbandingan dengan agama Islam, tapi bukan yang lain. Sangat dan langsung aku tak boleh terima. Kalian cuba lihat sendiri. Ni videonya :




Tengok dan nilailah sendiri. Adakah tiada pembelaan sewajarnya? Kebebasan agama diberikan bermakna kebebasan untuk mengutuk dan menghina agama lain? Islam tidak pernah mengutuk agama lain. Islam tidak pernah menghina amalan-amalan yang diamalkan oleh penganut agama lain. TAK PERNAH!

Fitnah akhir zaman semakin berleluasa. Tanda-tanda dunia sampai penghujungnya. Adakah kita mampu berpeluk tubuh sahaja?

Wallu'alam.

Wassalam.

Hami Asraff : Kenapa perlu mempersendakan agama untuk dijadikan modal perbincangan?

43 comments:

Nurliyana Amdan said...

Astaghfirullah..apa la nak jadi dengan orang2 yg sebegini..Perlu ker nak mempersendakan Islam sebegitu sekali?? Moga golongan2 ini diberikan hidayah oleh Allah S.W.T.. Amiinn..

Wanie-san said...

Ni paderi melayu masuk kristian tu ke??
rasa dah membuak2 nak marah..
otak dia sempit...hujah langsung tak kena...

mR.sYaH said...

sakit hati.. mmg patut dibunuh..

Captain said...

mmg kuajaq kan.. org cam nie mau bunuh ja.. xyh biaq idup.. tu la mesia nie,, kembali la pada hukum Allah..

Hidayah Ismawi said...

Personal opinion: saya rasa sbb diaorg risau..kalau dulu di kawasan pedalaman Sabah dan Sarawak, yg sampai (atau sanggup sampai) adalah Missionary Christian. Mereka buat baik pada penduduk2 yg tak pernah kenal dunia luar dan ramai org2 peribumi 'converted' to Cristianity. Kalau ketua kampung convert secara automatic satu kampung akan convert. Tapi sekarang, Islam dah sampai ke setiap pelusuk Malaysia. Budak2 Universiti buat program bakti siswa, masuk ke kampung2, hulu mana pun kemungkinan nak ada tv tu masih ada dan org2 di pedalaman sendiri telah mendapat peluang pembelajaran dan pendedahan kepada dunia luar, sambung belajar di IPT etc.. kita kan majoriti org Islam, so bila mereka lebih maju mereka pun terdedah pada Islam. This worries them. That's why they are specifically targetting Islam.

Kampung kita kampung Melayu terbesar kat Sarawak, compared to zaman my parents dulu, Alhamdulillah, mmg kesedaran Islam banyak meningkat. InsyaAllah taktik keji seperti ini tidak akan berkesan.

Cumanya, kita rasa, tindakan harus diambil, takkan boleh sesuka hati menghina agama org tanpa sebarang tindakan?

aliesha kirana said...

sedih sgt baca ni, sedih bila Kekasih Allah dihina~~ astagfirullah hal azim.. dia gunakan ilmu tentang agama Islam yg terlalu sedikit yg dia ada utk merendahkan Islam...

kalaulah masa mengkaji AlQuran tu, die peroleh hidayah.. namun hidayah itu milik Allah jua~~

mereka yg rugi kerana tidak mengenal keindahan Islam... mereka yang akan rugi kerana terjerumus ke lembah neraka..

hyprobulksms said...

Paderi tu semakin menunjukkan dirinya bodoh. Lebih bodoh dari anjing. Orang bukan islam lain biasa tak pun bodoh macam tu. Dia memperbodohkan orang yang dengar ceramah dia. Tidak ada yang betul langsung dengan dia ni. Macam bangang!

Missha said...

Nauzubillah...apa nak jadi? Sedikit demi sedikit islam dipermainkan? Nabi s.a.w. dipersenda, hukum hakam Islam juga turut dipersenda.

Kehancuran Islam dah sampai di tahap kritikal. Ya Allah, berilah hidayah kepada hamba-hambaMu supaya akhir nanti kami tetap dengan agamaMu, dan semoga kami kuat mempertahankan agamaMu dari musuh yang ingin menghancurkan kami Ya Allah. Kami berlindung denganMu Ya Allah. Amin.

c@h@y@ m@ir@ said...

nauzubillah....knpala skrg smkin berleluasa org melayu yg msk kristian????mudahnya mghina agama islam....mudahnya mghina Nabi Muhammad SAW...masyaALLAH....nauzubillah...smkin lama smkin rmai yg jd paderi..yg mna dh naik haji tpi bila dlihat kmbali nama sja haji, rupa2nya paderi...apa la nk jd dgn zmn skrg...smkin lama smkin terserlah akan dunia di akhir zaman...

FaizalSulaiman said...

sangat geram!

SweetyMui2 said...

YaAllah serius nangis tengok..apa nak jadi dorang ni T-T

Dayah said...

Salam Hami,

Marah memang marah tapi sebagai Umat yang di ajar banyakkan Sabar. Kita harus berfikir secara waras.

Jangan biarkan amarah memakan diri. Sangat-sangat melampau Benjamin itu. Menurut satu sumber dia dahulunya seorang muslim tapi telah murtad. Wallahualam. Dia pernah bersekolah agama di Johor? Wallahualam.

Ada juga usaha-usaha menjawab ceramah benjamin, refer here http://www.youtube.com/watch?v=ev54aTcFDgs&feature=related

amirah said...

sangat kuajaqq menghina nabi kita,malaikat,agama kita.

mizzkikin said...

melampau~!!!
menghina kekasih Allah swt dan mempersendakan agama Islam kita!
Benjamin celaka~ya mmg sesuai gelaran diberi kerana paderi ini sememangnya CELAKA!
terlalu geram dan marah membuak2 ketika melihat video ni,apa dia rasa cukup hebat berkata itu ini,mungkin benar dia mengkaji agama Islam kita tetapi kajian dan penelitian yg BODOH paderi ni dapat dri sumber pemikiran yg cetek~dah takda idea nak berbahas,sebab tu topik agama dibuat. Sedangkan kita sebagai seorang islam tidak pernah mempersendakan ajaran2 kristian,budha dll...tak pernah rasanya nak ckp itu ini depan public malah kita saling hormat menghormati,tapi mereka? Mereka memang CELAKA!

'AQILAH said...

sedih.

♥CIK SHA♥ said...

astaghfirullah..nauzubillah..semoga makhluk uang dilaknati Allah ni dapat balasan yg setimpal..hujah die langsung tak masuk akal..nampak sangat die memperbodohkan diri die dan orang2 yg mendengar hujah die..

I*K*T*I*R*A*F said...

menggeletar tahan geram!!! (+.+)





























arghhh,geram :( !!!

s h a f i q h a s h i m _____ said...

video ni dah lama ada kat utube. memang sakit hati mendengar penjelasan dari dia ni :(

NUNU EERA said...

x aman hidup die ni..

HaMBa ALLAH said...

Assalamualaikum...

Tak de gune kite duk menyumpah n mencarut kat sini, ape yg kita dpt DOSA adalah kan..Dh name pun kafir, sudah pasti NERAKA JAHANAM tempatnye nanti..Dia buat camtue, sebab dia benar2 "setia" pada agamanye, sebab tue dia berani buat camtue, tapi kite...

Adalah lebih baik kite fikir tentang diri kite...APE YANG KITA DAH BUAT UNTUK AGAMA KITA, iaitu ISLAM??? Selama kite hidup nie adekah kite betul2 menghayati ISLAM yg sebenar atau sekadar name jer ISLAM...Apekah kite betul2 beriman untuk hari akhirat??
Tepuk dada tanya lah IMAN..

INTAN.... ~ said...

salam...
errmm...benjamin stephen pernah dikecam suatu ketika dulu...& sehingga ke hari ni umat Islam perlu berjaga2...
benjamin stephen sebelum ini adalah Islam...pernah mendapat pendidikan di sekolah agama..
kalau xsilap saya...dia b'asal dr kuala kangsar or bersekolah di kuala kangsar...sy xbrapa pasti..
skg dia dh murtad & menjadi paderi..sekaligus menghina agama Islam..byk lg video2 ttgnya..& byk juga video yg membidas balik segala hujah karutnya..
pesanan pada umat Islam terutamanya anak2 muda...sahabat2..berhati2 dgn 'ancaman2' sebegini..
mohon doa dariNYA agar ditetapkan iman..

f_aRa_aINa989 said...

Benci, geram, sakit hati dengan paderi ni!!

hans said...

video nih dah lama
tahun 2006 ke 2008 xsilap
aku baru tgok minggu lepas
aku suka baca komen2 dekat bawah setiap episod video nih
so, diharap kepada yang lain
walaupun marah macam mana pun
jagalah tutur kata semua
jgn biar Islam tu dipandang ganas oleh penganut agama lain

P/S : Dah 3 Kali Dah Macam Nih! Kalau Kali Ke-4 Macam Mana?

Miss Shyra Marchelli said...

Salam.

Dah lame tahu pasal Benjamin ni, sejak bace solusi.
Dia adalah pelajar skolah agama yang sangat bijak, tapi kerana dia selalu dibuli di sekolah suatu ketika dulu, lalu jalan ini yang dipilih.

Semoga Allah memberikan petunjuk kepadanya. Amiiiin

sOLL de sOUza said...

semoga paderi ni dapat hidayah daripada-Nya...

diana said...

jom repot polis..
boleh?

Perindu_Ilahi said...

ceteknyaaaa ilmu paderi ni...paderi ni sebenarnya bodo tapi wat2 pandai...

ya Allah,berikanlah org ini hidayah dan berikanlah kami nikmat Hidayah ini sehingga kami bertemu denganMu...

Aidi-Safuan said...

dia kan paderi. "orang kuat" agama dier. mestilah nak pastikan agama dier adalah terbaik dan agama lain ada cacat cela nya. daripada kita geram tak tentu hala kat orang2 camnih, baik kita tingkat kan amalan kita. nih pon bulan poser. bersabar jerla. dan berdoa la supaya orang2 camnih diberi hidayah. :)

Fakeh said...

Cubalah google tajuk BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA AHLU SUNNAH WAL JAMAAH, maka akan fahamlah kita tentang hakikat bangsa ini. Dan cubalah google pula tajuk-tajuk berikut agar kita kenal musuh dalam selimut yang mencari peluang dan ruang untuk mengkhianati bangsa ini, iaitu:-

(a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
(b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
(c) Jom Kenali Dr Maza & Co
(d) Ahlul Bait Yang Dicerca
(e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
(f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
(g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah

FAKEH KHALIFAH SAKA

aina debby said...

ciskek tul mamat ni...bikin gua panasss ati

PutraRocker said...

kuruskan badan..gemokkan iman der..wooot3 o_O

Nizam Limited said...

dia ni orang ape..cara ckp mcm orang sabah..hape2 tah penerangan dia pasal jalan yg lurus tu..sendiri pon tak reti nak paham..ade hati nk kasi penerangan kat orang..kerajaan kita kena ambik langkah gak ni..jgn jadi kerajaan yg dayus..

Mr.Z said...

dah macam takda topik lain, tak habis2 nak persendakan agama Islam..

identiti diri said...

siot je..xpe2..jgn kita gelabah..sabar je..dh nk wat mcm mn..nm pon kafir, mst la ngek

Nurulbadiah Lai said...

we r muslim,we n0t a racist,kalu kte jugak mencrut n menghina die,kte p0n mcm die jgak.jaln trbaik,kte brsbr n peliharakn agama kte bek2..
Sbgai muslim,sy sedih sgt.knpa die mghina nabi kte,knpa die hna agama kte..jd saudra ku skelian,kte peliharalah agama kte bek2,tnjukn diorg yg islam ni agama agung dlm dunia..
Si paderi itu.jgn bmbng,neraka jahanam seperti yg dijnjikn allah utknya..

Anonymous said...

he sounded sissy

kyo_9 said...

kesian.. usaha umat Islam masih blom cukup ntk menyebarkan agama suci nih sehingga orang ramai leh tertipu melalui fakta2 yg dibawa oleh paderi nih..

nk maki pon x guna sebab ade juga sesetengah "imam" yg guna cara yg sama ntk attack agama lain.. tu la masalah nyer zaman skang..

SPREAD THE LOVE!

Love is Life said...

jalan yg lurus...telah disalah ertikan,paderi ni faham sebenarnya...
tengok cara dy mengexplainkan pun x betol jln nye...,
*wallahualam..dunia semakin uzur...moga benjamin diberi jalan yg lurus utk menuju ke jalan_NYA....
sy kembalikan ayat ini kepada dy kembali.

Faizal Murad said...

The last sentence of Al-Fatihah that he didnt recite:

Let me translate the last sentence of Al-Fatihah for you "Iaitu jalan orang-orang yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, bukan (jalan) orang-orang yang Engkau telah murkai, dan bukan pula (jalan) orang-orang yang sesat. " Do you know who is "orang-orang yang dimurkai(people that is angered by god)?" and "orang-orang yang sesat(people who lost)?" Honestly I think, you're are scared to recite the last sentence :)

Anonymous said...

Dia menentang Islam bermakna dia menentang dirinya sendiri,kerana semua manusia adalah lahirnya islam.bila dah besar/dewasa dirinya keluar dari islam dan ikut agama nenek moyang mereka.KEBENARAN itu didalam diri manusia.Tunjukkan aku jalan yg lurus adalah doa.Nabi SAW dah tau dah mana "jalan yg lurus".Nabi SAW dah tahu jalan dari dunia ke akhirat baginda dah tau dah.Fatihah itu doa.Fatihah ada bersama manusia sejak adam.Kalau tidak kenal Fatihah yg ada didalam diri manusia itu tak payahlah dengan sombong menghina Islam.Malaikat ada bersama manusia bukan dari jauh.Begitu juga syaitan semua ada sama manusia.kalau tidak kenal syaitan yg berada di dalam diri manusia itu tak payahlah menghina Nabi SAW.Batu hitam yg dicium di Kaabah itu bukan benda sulit wanita tetapi pusat yg ada pada manusia.Yang si kafir ini tadi pun ada pusat di badannya.Kaabah yg sebenar ada pada diri manusia.sebab tu dimana kamu menghadap di situ Wajah Allah SWT!Inilah kiblat yg tidak pandai lenyap dari muka bumi ini,walaupun kiblat itu yg di mekah andainya diroboh sekalipun.Quran hakiki ada bersama manusia.Akhirat,Neraka,jalan yg lurus semua ada dalam diri manusia.Manusia itu zahirnya alam kecil tetapi batinnya alam yg besar.Macamna si pderi yg bodoh ini tahu ini semua.Kalu dia tahu dia juga tidak akan menghina Islam atau nabi saw.Menentang islam bermakna menentang dirimu sendiri.Semua makhluk yg bernyawa semua sujud kepada Allah.Semua orang memang ada beragama dan percaya ada Tuhan,tetapi mereka ini cuma salah Tuhan yang disembah.Manusia satu,Tuhan juga satu!Yang mula2 diciptakan Tuhan ialah SYAHDAT.Tanpa SYAHDAT manusia tidak akan wujud.Siapa yg mula2 bersyahdat,ialah muhamad bukan Nabi Muhamad SAW.Nabi SAW itu Nabi yg akhir.muhamad itu kekasih Allah.Didalam diri Nabi SAW ada muhamad/kekasih Allah.Didalam diri Adam permulaan manusia ada muhamad!didalam diri paderi yg bodoh ini ada muhamad!paderi bodoh ini tidak dia kenal muhamad ini.kalau dia kenal muhamad,menjadi muslimlah dia.muhamad itu seperti mereka kenal anak2 mereka-Quran.Tetapi berapa ramai yg kenal muhamad?SYAITAN,MALAIKAT,MUHAMAD ada pada manusia.sebab itu Tuhan kata aku lebih tahu tentang kejadian manusia itu dari kamu.Syaitan dengan sombong mengingkari kata Tuhan,sebab itu dia menjadi musuh sampai kiamat.Paderi bodoh ini tidak kenal syaitan ini yg ada pada manusia,bahkan malaikat jua dia tak kenal,dia sangka malaikat itu dari nun jauh disana.wahai kaum muslimin/muslimat janganlah kamu takut dengan cerita dongeng si paderi bodoh ini,Islam tetap utuh,tegak,kuat selamanya.Suruh paderi ini cari tuhannya sebelum dia menghina agama lain.Aku tidak menyembah apa yg kamu sembah dan kamu tidak pula menyembah apa yg aku sembah.Agama ku agama ku,agama kamu agama kamu.sama2lah kita mencari kebenaran...siapa menjumpai dia lah orang yg beruntung.kalau tidak menjumpai dia lah orang2 yg paling rugi.BARANGSIAPA SEMBAHYANG TIDAK MENJUMPAI TUHANNYA DIA ITULAH ORANG2 YG JAUH DARI ALLAH SWT.

Anonymous said...

Menentang Islam bermakna dia menentang dirinya sendiri.Lahir manusia lahir Islam.Ini dia tak tau pun.Kalu dia tau pasti dia masuk islam.Manusia cuma satu,Tuhan juga satu.semua orang ada kepercayaan dan agama cuma masalahnya SALAH Tuhan yg dia sembah.

Anonymous said...

Kalau seseorang itu tidak minta jalan yg lurus setiap hari 5 kali bermakna orang itu suka jalan yng bengkok.Tau manakah dikatakan jalan yg lurus?Berpeganglah kamu dengan Tali Allah,jangan kamu bercerai berai.Jalan yg lurus itu ialah MUSTAQIM,dia juga jalan yg menghubungkan DUNIA dengan AKHIRAT.Tahu ke si paderi bodoh ini manakah dikatakan dunia dan manakah dikatakan akhirat didalam diri manusia.Kalau tak tau jangan berani nak hina Nabi SAW dan Islam dan adalah lebih baik paderi bodoh ini DIAM.Apakah pederi ini sudah beristinjak dan bersuci sebelum membaca Quran?Iblis pun pandai baca Quran.Manakah dikatakan Quran didalam diri manusia?Semua manusia ada Quran bersamanya sejak dia dilahirkan.sebab itu saya katakan jika dia menentang Islam bermakna dia menentang diri dia sendiri.Islam itu SUCI.Islam itu menyerah diri.Tanpa SUCI dan tanpa menyerah diri kamu tidak akan memjumpai Islam apalagi nak menjumpai Tuhan.Sesiapa yg tidak menjumpai Tuhan itulah orang yang sesat di dunia dan sesat di akhirat.Tuhan kata AKU amat dekat dari urat leher kamu.

NA_SR said...

saya dah tgk video dia yg full... daripada start smpai abes.... pergh.. menggeleng2 smbil tahan mulut dari carutan.... Ya Allah... dah la murtad!