Sesi Monolog Dalaman

Thursday, August 5, 2010

Hentikanlah Meminati Lady Gaga Yang Membawa Ajaran Syaitan Sekiranya Anda Sayangkan Agama Islam





Sekadar gambar hiasan. Tak sanggup meletakkan gambar yang ori.

Assalamualaikum w.b.t

Lagu beliau menjadi siulan anak-anak muda, masyarakat dunia. Mungkin perwatakan beliau yang mengeri dan menjengkelkan menjadi siulan semua. Tak lain dan tak bukan minah Si Lady Gagah la. Semua orang kenai dia ni. Berjaya menarik jutaan peminat dari seluruh dunia. Tapi sayangnya orang-orang Islam kita turut terjebak sama. Kasihan. Hentikanlah meminati Lady Gagah ini.

Sebab?

Mungkin ramai yang pernah terbaca perihal ini. Lirik lagu yang begitu mencurigakan.

Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oh-oooh-oh-oh-oh!
Caught in a bad romance
Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oh-oooh-oh-oh-oh!
Caught in a bad romance
Rah rah ah-ah-ah!
Ro mah ro-mah-mah

Gaga Ooh-la-la!
Want your bad romance

(Tak sanggup teruskan)

Penjelasannya :


Beginilah Rah dalam bahasa mesir purba bermaksud Tuhan.

Untuk lebih kepastian bukalah buku teks Tingkatan Empat dan cari di bahagian Tamadun Mesir Purba.



Freemason telah menelusuri dari dahulu lagi. Pada zaman Pemerintahan Ramses atau Firaun lagi, organisasi durjana ini sudah menyelit unsur-unsur dajal tanpa disedari.


Dan sudah tentulah tanpa disedari, orang ramai memuja-muja. Mungkin ada yang di antara kalian masih lagi tidak faham dengan konteks post ini. tapi bagi insan yang sudah menonton video the arrival di youtube. com pasti akan ketahui kaitan perkara ini.

Lirik lagu sebegini juga pernah berlaku dalam lirik lagu MADONNA. Saya tak ingat lagu apa, tetapi lagu itu pernah menjadi siulan ramai dan di radio kerap dimainkan.

Dahulu freemason menyelitkan unsur dajjal dalam pemerintahan kerana pemerintahan adalah medium yang sangat berkuasa dalam mempengaruhi rakyat,
sekarang, mereka mengambil inisiatif dan menukar cara mereka menyelitkan unsur dajal ke medium MUZIK dan HIBURAN keran INILAH medium yang SANGAT mempengaruhi MASYARAKAT hari ini tanpa mengira agama dan bangsa serta negara. Bukankah begitu?

Cara perjalanan Organisasi durjana ini sangat sulit dan sangat susah untuk orang ramai mengetahui. dan kini Alhamdulillah sudah ada insan yang MEMECAH rahsia mereka.

Tapi apa yang boleh buat. Freemason mempunyai orang kuat untuk tolong mereka.

Sumber artikel : DI SINI

Ada lagi video-video klip beliau yang begitu ternyata amat begitu ketara nampak akan pemujaan syaitan. Tajuk video klip pun dah sah-sah ada SATAN. Masih rasa tiada percaya? Klik kat bawah ni :



Tak maulah aku letak videonya kat blog aku ni. Kalau siapa yang sanggup tengok, kliklah video yang telah aku sertakan link tu.

Persoalan?

Masih ramaikah yang akan meminati si Lady Gagah yang Gagal ni? Ya dituju khas untuk kamu yang beragama Islam tu. Aku yakin dan pasti masih ramai. Dekat Facebook Page tu tak payah cakaplah. Berlambak-lambak klik LIKE. Kasihan.

"Saya hanyalah meminati lagunya sahaja. Bukannya saya ikut ajaran sesat pun."

Jawapan cik adik.

Mai sini cik adik aku nak pang sedas! Kamu meminati lagunya berdasar apakah? Bukan liriknya? Atau kamu mengalunkan lagu sahaja? Dah kalau lirik telah menuju kehancuran, maka jawapannya tetap hancur. Tak payah dok buat alasan berbagai-bagai. Itu hanya alasan sampah.

Persoalan lagi.

Adakah artis Barat yang bukan beragama Islam menunjukkan contoh yang baik? Ah, toksah dok tengok dekat lirik dan sebagainya, pemakaian mereka sudah cukup untuk menghuraikan segala. Jawapan telah tersedia.

Yang orang kita pun suka sangat la pi konsert yang begitu melalaikan. Bercampur bukan muhrim semua. Terkinjal-kinjal macam orang gila. Baguskah? Siap bangga menulis dalam blog. Haish tak faham manusia yang begitu taksub dengan artis. Hentikanlah buat perkara LAGHA ini!

Anda makin meningkat usia. Dunia makin dekat dengan penghujungnya. Adakah kita hanya mampu mendakap dada tanpa sebarang tindakan susulan? Tepuk dada, tanya hati, tanya iman. Jawapan pasti ditemui.

Wallahualam.

Wassalam.


Tak ada orang nak jadi gagal. Tapi anda akan gagal sekiranya agama diketepikan.

Hami Asraff : Benci orang yang suka tengok konsert yang LAGHA.


50 comments:

Hasrol Nizam said...

aku dengar2 lagu lady gaga, tapi tak teringin pun nak meminati lagu dia yg jadi siulan sekarang ni. tp tak tau pulak kaitan dgn freemason, ini baru first time baca. thnks.

anda?
blogger yang tersepit

HaiDa HiDa said...

salam hami..

terima kasih atas info ni..

sebelum ni mmg tak tahu maksud tu sehingga di beritahu kat sini.. lagu ni pn saya dgr kat radio dan pasaraya.. tak pernah endah pn pada lirik dia.. lepas baca entry ni, terus check kat list my music.. ada lagu tu.. terus delete from my music folder.. tak nak simpan benda2 yg boleh merosakkan akidah ni.. sekali lagi terima kasih byk2..

Ichigo Miro said...

muslihat mereka untuk menyesatkan umat Islam dengan hiburan...emmm

alinac lover said...

a.a la kan..aiyo..thanks ya~

CintaNajihah said...

nice.. thanx 4 da infomation~

asphaq said...

Sekadar tambahan :)

http://writetoasphaq.blogspot.com/2010/05/di-sebalik-lagu-dan-video-klip-bad.html

zyla said...

Info yg bagus. Alhamdulillah sbb selama ni saya tak pernah minat lady gaga, lagu bad romance apatah lagi sejak ada baca tentang lagu tu. Lebih kurang sama je spt yg disampaikan en. hami asraff.

Zinedine Zaiddin said...

LAdy Gaga tu sendiri dah membawa nama Lagha.

Senang saja. Lady + Gaga = LaGha.



Contest Menang T-Shirt @ Blog Lompat Tikam

FC Lviv : Champion of Persha Liha 2008-2009

[z@ck] said...

betul..dalam senyap dia masukkan unsur freemason dalam lagu..memang tak patut dibuat contoh pun..

Cheno said...

Astaghfirullahalazimm..selalu gak nyanyi lagu bad romance tuu.
iskk benci die skang.thanks for the info.

meowwmania said...

oh langsung tak meminati si Lagi Gagak ituh!

Hazzy Ishak said...

salam,

lepas saya tengok clip video ale*****, saja benci dia terus. dalam clip video tu memang terang2an tunjuk yang dia memang satanic.

shahirahkhairudin said...

seb bek la aku tak penah ade rase minat ngan si Lady Bukan Bukan nih.. wawawa..

Mama JnJ said...

salam..tak suka penyanyi ni..
sejak dia muncul lagi..pelik betul..
lagu madonna tu ray of light kot..

MiYOKO TACHIBANA said...

ya betui..

ada info pasal lady gaga kt blog sy:
http://belovedtitin.blogspot.com/2010/08/latest-video-lady-gaga-alejandrowatch.html

Pencacai Alim said...

org skrg hny pandai menyanyi tapi tidak mengambil kira maksud sbnr lirik tersebut dan kadangkala boleh membawa syirik kpd Allah...

maCy said...

heard bout this.. dats why we need to know and understand evry sngle meaning of things we said, we sing, etc

akiss ferrero. said...

salam,
samalah dgn lagu bau dia alejandro tu. maksud dia macam tuhan apa ntah. tp mmg sejak dulu tak berapa suka lirik2 dia

'AQILAH said...

yeah aku suka semua lagu lady gaga sebab muzik dia pelik dan lain..

anyway thanks

black_mel said...

dulu minat jgk..tp skrng dh x minat..bkn sbb lagu dia ada unsur pemujaan or bawak jalan kesesatan jer..tp dia mcm dh x ada xfactor..

reen_sofee said...

betol betol!
ajaran sesat minah tuh!
tapi tuh yg tetiap hari dok nyanyi tuh!

beLLa said...

thanx 4 d info. mmg xminat minah ni. tp yelakan, da slalu tdgr lgu2 ye kat radio, terikut2 gak nynyi. ;(

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

ermm... btol byk lagu omputih yg lirik berunsur cm tu the rasmus n the chemical romance (welcome to black parade)

iqbalsyarie said...

Agak ketinggalan saya...sbb harini aje tahu pasal kewujudan lagu ni..hmm..
Latest post:trip Pulau Pangkor,bahagian 3 dah!!

n@jwamz said...

alhamdulilah...
nice sharing....

محمد فردوس سعد said...

alhamdulillah sebab x prnh nk dgr lagu dak ni..

inna hayati said...

kesimpulannya....janganlah dengar lagu-lagu penyanyi tak semenggah macam tu...ye tak?

Rini Jy said...

baru tau maksudnya. thanks for the info.

I*K*T*I*R*A*F said...

taklah minat dia.tp kadang2 ada jugak TERnyanyi. (--")

baru tahu perkara ni.thanx 4 d info! :)

cik lynn said...

thnx 4 da info..sgt2 berterima kasih..=)

Anonymous said...

saya suka artis......artis komik(baik sokong industri komik dari lagu)

Fia Abas said...

sentap,pedas,mantap,terbaek hehehe

baik bc quran dr nyanyi2 lagu cengtu =)

Yiedpozi said...

Aku x suka lagu Lady Gaga... pakaian yang dia pakai tu sumenya pelik2. macam la sedap pun lagu yang dia nyanyi tu. dia jerk yang perasan.

bebudak, kalau suh nyanyi lagu Lady Gaga, memang pandai r. Tapi kalau mengaji tu, x pandai lak.

sebenarnya apa yang best sangat ngan lagu yang dia nyanyi tu, ramai sangat orang Melayu dengar lagu nih. aku sokong Fia, baik baca Al-quran.

diraja22 said...

layan ketuhanan berunsur islam je la..

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

thanx....suka tulisan begini. nasihat scr sempoi.

Mar said...

lady gaga mmg secara terg-trangan mnunjkkan yg dy seorg artis illumati or gerakan freemason ni selain madonna n ramai lgi,..
tq 4 da info

NUNU EERA said...

bru tau.. evnthough xminat die sgt tpi lgu die ni slalu je dgr.. :(

mR.sYaH said...

xminat lgsg lagu lady gaga tu..

mujurlh aku berjiwa patriotik.. ske lagu dn filem tempatan..

tp skang ada gak yg tempatan nk jd barat...

fathiahRAIHANA said...

thanks utk info nie .
sgt bmakna :)

Anonymous said...

xsalah nk dgr tp jgn memuja sgt lol lagu neh...xkira la lady gaga ke agogo ke

Afifah_Solehah said...

salam..good job..maklumat yang sangat bermkna kebnyakkan msyrakat tak tau akan perkara nie..perkongsian yang amat menarik..=)

dya said...

salam .. betol ke?isk sangat tidak suke dengan itu perempuan..bagus sangat laa kalau boleh banned orang cam ni..share artikel ya...credit to u.. tq

Anonymous said...

so, klu kte x bleh ske lady gaga yg brketrampilan mcm 2, mkna nya kte smua x bleh ske jgk lh ke Alyah krane dia pon brketrampilan mcm lady gaga jgk an?? btol x??

MumMe said...

bagus adik berani publish entry ni...kita ni umat islam terlampau hanyut sbnrnya...hanyut dlm hiburan.kalau nak tau,mat saleh di usa lebih alim n warak dlm konteks diorg dr kita yg islam di Malaysia...fikir2 kan lah...sbg ibu bapa...jgn bw budaya menyanjung artis dlm rumah...sakit ke kalau x tgk siaran2 award artis?maaf jika komen mumme menyinggung...

SITI FARAH said...

WE HATE LADY GAGA!BUT I LOVE ALLAH AND RASULULLAH...AND....I LOVE MICHEAL JACKSON[MIKAEEL]LADY GAGA IS DEVIL.....

Anonymous said...

astaghfirullah...sy mmengaku mmg dok dgr lagu lady gagal nih...dlm anset pn de gk...tp lps mmbr tegur baru la sy sedar..betapa lalainya sy...hu3....thanks...
-life 4 peace-
*penawar ^_^*

Cikmin said...

makasih atas perkongsian.. :)

Anonymous said...

bagi saya, saya percaya kalau kita sekadar ikut rentak lagu sahaja sudah mencukupi. kalau dah lirik tu menuju kepada kehancuran, ubahla supaya lirik tu menjadi lebih islamik. dari segi pakaian, memang x dinafikan sudah x mngikut syariat, tetapi x bermakna mendengar lagu sebegitu mesti berperangai sebegitu

Anonymous said...

lady gaga rocks!!!!!! tapi idola aku masih Rasulullah. walaupun seseorang tu islam, x bermakna dia x boleh nyanyi lagu tu, selagi keimanan dia x tergugat. nanti. nak sangat tengok dia jadi muslimah pulak, perjuangkan lagu psl diskriminasi wanita islam

harap2 lady gaga masuk islam la

bukakanlah pintu hidayah lady gaga, Ya-Allah untuk menerima agama MU Ya-Allah

hamiamy said...

thanks for the info
=)