Mereka Antara Blogger Yang Sempat Beramah Mesra Seketika

by - August 30, 2010

Assalamualaikum w.b.t

Ramai yang telah menulis Gathering Berbuka Puasa Gengblogger dekat Dataran Shah Alam ni. Aku baru terpanggil nak tulis. Tapi aku cerita sorang-sorang blogger yang sempat beramah mesra. Sepatah dua kata.



Bergambar sebelum berbuka.





Ini hencek TOM KURENO. Dah kenal lama beliau. Gua set time dengan beliaulah nak pi gathering ni. Beliau ON saja, so allright! Mamat ni dah lama dah berblogging. Dah 5 tahun kan? Eh dah lebih? Tak sure la. Hampa tanya sendiri la. Klik kat nama beliau itu untuk terus menyusuri blognya.




Sebelum sampai Plaza Alam Sentral, mamat yang bernama MUNSYI inilah yang aku kontek dulu. Sempat sembang sekejap. Beliau busy main bowling. Lepas tu berpisah, jumpa dekat bazar ramadhan dan time berbuka hilang. Memang terus tak ketemu. Tak sempat nak sembang pasal GPS dengan ko bro! Next time! :)





ICHIGO MIRO
. Okey ini agak kelakar. Satu fakulti aku. Ye Electrical Engineering. Senior aku. Tapi kalau in term of age aku lebih senior. Yang kelakar dekat fakulti susah bebenor nak jumpa. Ada la dua, tiga kali terserempak. Tapi tak sempat untuk melangsungkan aktiviti penyembangan. Tapi jumpa hari tu pun sangat sedikit sembang. Haish! Kontek aku lepas ni jom lepak. Jumpa fakulti tu hang tegoq la noh!






Tengah menyaksikan acara perbowlingan, tiba-tiba ditegur oleh
NIZAM LIMITED. Soalan standard apabila berjumpa, "Ko study mana?"dan diikuti soalan-soalan sampingan yang lain. Thanks tangkap gambar aku.






Gadis blogger pertama yang aku tegur setelah melihat beliau terpinga-pinga, AJWIN AJEERA. Baru sampai time tu. Nampak beliau tersipu-sipu malu. Aku pun malu jugak nak tegur. Ya la, beliau kan blogger yang dikenali ramai. Start kenal gadis ini dekat formspring dulu seterusnya blog dan twitter. Tinggi jugak orangnya.





She said "Hi" sejurus ternampak aku dari jarak dekat dan senyum. Dan aku senyum kembali. Time main bowling memang langsung tak sempat nak tegur mereka. Sempat tegur ERY FARIEHA dekat bazar ramadhan dan time nak pergi solat maghrib. Sempatlah tanya datang dengan siapa. Jadilah kan?





MOLMOLLA a.k.a Achu a.k.a Nur Su'aidah. Dia kata dia pemalu orangnya. Saya percaya :) Oh inilah beliau yang ternampak diriku dekat stesen bas dan mengkhabari kepada rakan dan taulannya. Takpa takpa saya redha. Juga student UiTM Shah Alam. Eh molmolla tu gapo dio ek?




Deep in my heart. Itulah blog beliau. Nama diberi sebagai SARAH. Aku berpaling time dah duduk di padang rumput dataran terus ternampak, beliau bertanya, "HAMI ASRAFF kan?" Err, angguk je la. Dan aku tanya pulak, "Ni SARAH kan?". Beliau pun angguk jugak. Hahaha.





Dua mamat ini paling aku tak sangka. Sebab? Mereka adalah seangkatan denganku time study dekat UiTM Pulau Pinang dulu. Haish kecik betoi donia! Sungguh sangat tak sangka. Sebelah kiri FAIZAL. Memang selalu ternampak this mamat. Tapi taktau dia ada blog. Ish ish ish. Dekat padang dataran baru tergerak nak tegur. So sahih!

Sorang lagi 'what a small world'. First time aku tengok macam aku pernah kenal. Tapi tak ingat nama. Sehinggalah hari Sabtu lepas aku tanya, "Hang kenai aku dak lagi?". "Kenai. Cam muka la. Dulu UiTM Penang kan?" Balas SYAHIRUL yang sangat femes. Tergelak kecil di hati. Betul sangat-sangat tak sangka yang mamat ni aku kenai 5 tahun lepas. Oh sangat femes sikalang. Dekat Facebook Page sudah 16k okey yang LIKE. Cayalah bro!




Tibalah manusia yang sangat penting untuk acara ini. Tanpa kesungguhan beliau, tak berjaya aktiviti gathering ni. First impression untuk this
JOEGRIMJOW, sempoi, kelakar, friendly. Eh salah, sangat friendly. Hemm, para dunia blogger tak kenal this mamat taktau la. Antara manusia yang begitu ramah tamah dengan aku hari tu walaupun sekejap saja sempat sembang. Tak sempat aku nak promote bisnes aku weh. Hahaha!

Itulah blogger yang sempat beramah mesra walaupun sekilas cuma. Kesorian tiada gambar dengan kalian. Aku kan low profile. Ceh ada ka low profile bagitau dia low profile. Hahaha. Tak patut tak patut! Memang tiada sesi bergambar dengan kalian sebab aku pulang awal hari tu. Ada hal yang perlu diselenggara. (bajet la kan?) Dapat jumpa pun kira oraitlah tu.

Aku dulu tak pernah terfikir yang dari dunia maya boleh dipertemukan ke alam realiti. Ala time budak-budak dulu-dulu. Now telah direalisasikan. Inilah indahnya ukhwah. Tiada batasan untuknya. Selagi jalinan diteruskan, pasti ada. Dan kebanyakan mereka di atas adalah rerakan TWITTERKU yang sangat aktif.

Ada lagi kontek-kontek la gua. Takdak aral melintang boleh je join.

Sekian dan wassalam.

Hami Asraff : Minta maaf aku ambil gambar kalian tanpa beritahu dulu. Dan tak semua yang berjaya ditegur. Hope tak kisah la ye. Eh kalau kisah pun macam dah terlambat je. Hehe :)

You May Also Like

42 comments