Sesi Monolog Dalaman

Monday, August 30, 2010

Mereka Antara Blogger Yang Sempat Beramah Mesra Seketika

Assalamualaikum w.b.t

Ramai yang telah menulis Gathering Berbuka Puasa Gengblogger dekat Dataran Shah Alam ni. Aku baru terpanggil nak tulis. Tapi aku cerita sorang-sorang blogger yang sempat beramah mesra. Sepatah dua kata.



Bergambar sebelum berbuka.





Ini hencek TOM KURENO. Dah kenal lama beliau. Gua set time dengan beliaulah nak pi gathering ni. Beliau ON saja, so allright! Mamat ni dah lama dah berblogging. Dah 5 tahun kan? Eh dah lebih? Tak sure la. Hampa tanya sendiri la. Klik kat nama beliau itu untuk terus menyusuri blognya.




Sebelum sampai Plaza Alam Sentral, mamat yang bernama MUNSYI inilah yang aku kontek dulu. Sempat sembang sekejap. Beliau busy main bowling. Lepas tu berpisah, jumpa dekat bazar ramadhan dan time berbuka hilang. Memang terus tak ketemu. Tak sempat nak sembang pasal GPS dengan ko bro! Next time! :)





ICHIGO MIRO
. Okey ini agak kelakar. Satu fakulti aku. Ye Electrical Engineering. Senior aku. Tapi kalau in term of age aku lebih senior. Yang kelakar dekat fakulti susah bebenor nak jumpa. Ada la dua, tiga kali terserempak. Tapi tak sempat untuk melangsungkan aktiviti penyembangan. Tapi jumpa hari tu pun sangat sedikit sembang. Haish! Kontek aku lepas ni jom lepak. Jumpa fakulti tu hang tegoq la noh!






Tengah menyaksikan acara perbowlingan, tiba-tiba ditegur oleh
NIZAM LIMITED. Soalan standard apabila berjumpa, "Ko study mana?"dan diikuti soalan-soalan sampingan yang lain. Thanks tangkap gambar aku.






Gadis blogger pertama yang aku tegur setelah melihat beliau terpinga-pinga, AJWIN AJEERA. Baru sampai time tu. Nampak beliau tersipu-sipu malu. Aku pun malu jugak nak tegur. Ya la, beliau kan blogger yang dikenali ramai. Start kenal gadis ini dekat formspring dulu seterusnya blog dan twitter. Tinggi jugak orangnya.





She said "Hi" sejurus ternampak aku dari jarak dekat dan senyum. Dan aku senyum kembali. Time main bowling memang langsung tak sempat nak tegur mereka. Sempat tegur ERY FARIEHA dekat bazar ramadhan dan time nak pergi solat maghrib. Sempatlah tanya datang dengan siapa. Jadilah kan?





MOLMOLLA a.k.a Achu a.k.a Nur Su'aidah. Dia kata dia pemalu orangnya. Saya percaya :) Oh inilah beliau yang ternampak diriku dekat stesen bas dan mengkhabari kepada rakan dan taulannya. Takpa takpa saya redha. Juga student UiTM Shah Alam. Eh molmolla tu gapo dio ek?




Deep in my heart. Itulah blog beliau. Nama diberi sebagai SARAH. Aku berpaling time dah duduk di padang rumput dataran terus ternampak, beliau bertanya, "HAMI ASRAFF kan?" Err, angguk je la. Dan aku tanya pulak, "Ni SARAH kan?". Beliau pun angguk jugak. Hahaha.





Dua mamat ini paling aku tak sangka. Sebab? Mereka adalah seangkatan denganku time study dekat UiTM Pulau Pinang dulu. Haish kecik betoi donia! Sungguh sangat tak sangka. Sebelah kiri FAIZAL. Memang selalu ternampak this mamat. Tapi taktau dia ada blog. Ish ish ish. Dekat padang dataran baru tergerak nak tegur. So sahih!

Sorang lagi 'what a small world'. First time aku tengok macam aku pernah kenal. Tapi tak ingat nama. Sehinggalah hari Sabtu lepas aku tanya, "Hang kenai aku dak lagi?". "Kenai. Cam muka la. Dulu UiTM Penang kan?" Balas SYAHIRUL yang sangat femes. Tergelak kecil di hati. Betul sangat-sangat tak sangka yang mamat ni aku kenai 5 tahun lepas. Oh sangat femes sikalang. Dekat Facebook Page sudah 16k okey yang LIKE. Cayalah bro!




Tibalah manusia yang sangat penting untuk acara ini. Tanpa kesungguhan beliau, tak berjaya aktiviti gathering ni. First impression untuk this
JOEGRIMJOW, sempoi, kelakar, friendly. Eh salah, sangat friendly. Hemm, para dunia blogger tak kenal this mamat taktau la. Antara manusia yang begitu ramah tamah dengan aku hari tu walaupun sekejap saja sempat sembang. Tak sempat aku nak promote bisnes aku weh. Hahaha!

Itulah blogger yang sempat beramah mesra walaupun sekilas cuma. Kesorian tiada gambar dengan kalian. Aku kan low profile. Ceh ada ka low profile bagitau dia low profile. Hahaha. Tak patut tak patut! Memang tiada sesi bergambar dengan kalian sebab aku pulang awal hari tu. Ada hal yang perlu diselenggara. (bajet la kan?) Dapat jumpa pun kira oraitlah tu.

Aku dulu tak pernah terfikir yang dari dunia maya boleh dipertemukan ke alam realiti. Ala time budak-budak dulu-dulu. Now telah direalisasikan. Inilah indahnya ukhwah. Tiada batasan untuknya. Selagi jalinan diteruskan, pasti ada. Dan kebanyakan mereka di atas adalah rerakan TWITTERKU yang sangat aktif.

Ada lagi kontek-kontek la gua. Takdak aral melintang boleh je join.

Sekian dan wassalam.

Hami Asraff : Minta maaf aku ambil gambar kalian tanpa beritahu dulu. Dan tak semua yang berjaya ditegur. Hope tak kisah la ye. Eh kalau kisah pun macam dah terlambat je. Hehe :)

41 comments:

molmolla said...

Ahak malu!! besarnya muka. Aigooo~ Ni header blog ni kan? :) nway, TQ bro sebab tegur dan sebab aku ada kat dalam entry ni. bangga sat. uhukkk!! :)

"molmolla" tu dalam bahasa korea yg bermaksud "tak tahu" :)

salam kenal!

syahirul said...

tetiba terharu ada org wat entri gini.. gyahahahaha~

nasib aku masih ingat wajah ko waktu uitm penang dulu.. kenangan lama.. waktu tu aku slalu nampak PJ, tapi dia asek tgk aku aje tanpa tegur, kami kan geng 125z.. gyhahahahahah~

nanti ada masa ko tweet la kot2 nak ajak lepak.. hehehe..

Ichigo Miro said...

haha...mmg kelakar...tp aku skang jrg pi fac sbb aku buat fyp jer sem ni...buat kat umah je...hahaha

tq la sbb promote aku gak kat sini...hihhihi...

MuNsYi SaMa said...

hehe. tak sempat bincg psl gps, bincg kt tweet je la. :)

thanks again sudi kontek2 ak. aku stay smpai abes walaupun takde org datang tegur wakaka

Encik Tikus said...

adakah anda juga seorang yang pemalu ?

tOm said...

aduyai.. gambaq cameraman mana ang amik ni? :P

Afiqah Azmee said...

bestnya p gathering. mengeratkan ukhwah sesama blogger. :')

mR.sYaH said...

ramai gak blogger uitm ni..

ZACK ENTRY said...

segan nak tegur blogger yang kita nampak kenal tapi tapi buat2 kenal..nanti kalau jumpa lagi, ku akan tegur..=)

Faizal@PeJAY said...

wei kat dataran tu aku tegur dulu le..huhu
aku pun penah nmpak ko kat Penang
memang kecik dunia nie..keep in touch bro

Faizal@PeJAY said...

Syahirul : aku penah sekali tegur ko tak silap aku kat penang dulu sbb aku tgk kuar dgn awek jer..huhu

FarHa said...

awww sangat jeles!! ;P

joegrimjow said...

bisnes?

bisnes ape?
hehe
wah, cik hemy lebih kacak dari gambar
ekeke

Ery Farieha said...

molmolla, tau xpe. besa gila muka
maluuu

huahahaha
ciss! yang dtg dgn anda tu tom kureno?
hampehhh die bukan nak tegoq!
kecik ati.

meowwmania said...

wahh sonoknya dpt beramah mesre ekk..

tak dpt nak g jauh lor tapi tapi..klau dkt pon maybe x pegi kot, sy kan pemalu auwww~

Aizat Shafiq said...

bestnye...
bila la agaknya kita pula boleh berjumpa?...
hehehe

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@molmolla:
Yup header blog kamu. Tak kisah kan? Salam kenal kembali :)



@syahirul:
Amboi terharu hang noh. Ala aku promote takdak efek sangat pun. Wokeh bila-bila kontek blej jumpa lagi.


@Ichigo Miro:
Oh sungguh la. FYP memang la tak ada kelas dah. Kalau gitu roger-rogerlah aku. Lepak Khulafah ka :)



@MuNsYi SaMa:
Tu la pasal. Oho ~ Takpa, next time weh. Nanti kalau aku dah buat pasal GPS tu aku bagitau ko.



@Encik Tikus:
Agak jugaklah :D



@tOm:
Sudah gerahu cendana pulak. Paku dulang paku serpih.

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@Afiqah Azmee:
Mengeratkan ukhwah itulah yang terutama sekali :)



@mR.sYaH:
Tu la. Tak sangka juga ramai blogger uitm.



@ZACK ENTRY:
Segan tu semestinyalah. Kekadang tu kita kenal orang tu, tapi orang tu tak kenal kita plak.



@Faizal@PeJAY:
Okey-okey hang tegoq aku dulu. Hehe. Wokeh no hal!



@FarHa:
Nanti kamu joinlah pulak :)



@joegrimjow:
Aku jual perfume wahai hencek Joe. Amboi cubaan memuji di situ.



@Ery Farieha:
Kamu tegurlah dia. Dia tu pemalu sikit orangnya. Hehe :D



@meowwmania:
Amboi semua orang pemalu ni! (-_-")



@Aizat Shafiq:
Err, bila adanya gathering lagi kelak!

Faizal@PeJAY said...

perfume makin maju ke

NiZaM Limited said...

Waahh..ada jugak gambarku di sini. hehe..thanks ye bro..smoga lain kali berjumpa lagi. sama2 eratkan ukhwah sesama blogger..keep in tacing. =)

iqbalsyarie said...

wahh~seronoknya..meriah!

TERBARU: Kasih kerana Tuhan

Bro Framestone said...

salam

he...23x kan ramai sudah kamu ketemui....

insya'lah if tiada ape2, pasti ade gathering yang seterusnya....

tgu je dari ajk gengblogger untuk gathering akan datang

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

syahrilhafiz said...

wah best2..
ni semua sekali dengan arifshah semua tu ke...
cayalah..

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@Faizal@PeJAY:
Alhamdulillah. Weh hang bila nak beli ni? Hehe.



@NiZaM Limited:
No problemo! :)



@iqbalsyarie:
Agak juga la :)



@Bro Framestone:
Wsalam. Tak sempat nak tegur bro :) InsyaAllah kalau ada lagi dan takdak halangan boleh je join.



@syahrilhafiz:
Yup semua ada :D

J.M.R said...

meriah gk event ni..cam rugi lak tak join korg..

zalizalu said...

wah3.. ad gathering.. huhu... nak g jugak tapi malu laa... tak dikenali lagi.. huhuhuhu

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@J.M.R:
Meriah jugak la bro. Takpa next time joinlah! :)




@zalizalu:
Ala takdak apa nak dimalukan. Tapi standetlah malu tu :D

Faizal@PeJAY said...

test dulu bau

mengenaldiri said...

wah..ruginye saye tak join
ngeee

nursarah said...

eh,eh. besar nya muka saya ditampal di sini. Arghhh! thanks link.

haha. nasib baik kamu dapat cam saya kalau tak mmg nak majuk ah. :p

suzie rahman said...

bestnya...dpt jmpa kwn blogger..hurm~

Kech Hidayah said...

aaaa..kecewa nya tak dapat jumpa hami in person.saya tweet hami n tanye pergi ke tak but no reply.so x expect hami ada datang.ishk2.kecewa2.kalau tak boleh la saya pi mengorat hami.hahaa.ok.kidding.maybe lain kali saya mengorat.eh.haha.maybe lain kali kita jumpa.hehe.

Hazwan Arif said...

fuyyoo..menarik2..

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@Faizal@PeJAY:
Okey no hal. Tapi set lelaki dah habih la bro.



@mengenaldiri:
Next time joinlah! :)



@nursarah:
Cam muka kamu :)



@suzie rahman:
Best la jugak.



@Kech Hidayah:
Amboi ayat agak tidak boleh belah. Saya low profile. Mana kenal orang. Orang lain pun tak kenal saya. Adillah begitu kan? :D



@Hazwan Arif:
Yup menarik!

Bro Framestone said...

xpe...

lagipun bro dalam keadaan kurang sihat hari tue... boleh je tegur.. cuma takut kurang keramahan je dari biasa

hope dapat ketemu di lain gathering ek

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

Fared Isa said...

salam..

hello, just dropping by..

wuish, siap ada gather2 lagi..
bagus betol, mengeratkn sillaturrahim..

next time have to join u guys...

very nice blog u got here by the way... ;)

Hazzy Ishak said...

kalau saya datang hari tu, agak2 muka saya masuk tak dalam blog ni.

teheheeee..

lumut esoklusa said...

hmmm..
bestnye bejumpe..
hehe...

take care

Nana Eddy said...

tak tahu pun ada gathering ni... padahal brat dok kat shah alam je... stakat pas ngan blakang masjid tu, hari2 lalu.. huk huk.

syafiqa-belle said...

molmolla!!..saya kenal kamooo..hehe

seronoknya majlis ni..cam happening gilerr..hee

Anonymous said...

thanks amigo! great post!