Tuesday, September 7, 2010

Terima Bungkusan Daripada Seorang Rakan Alam Maya Yang Juga Seorang Blogger

Assalamualaikum w.b.t

*tajuk entri taknak kalah*

Pagi kelmarin (Isnin, 6 Sepetember 2010) aku dikejutkan oleh ibunda tercinta dek kerana aku dapat sebuah bungkusan yang agak besau. Yer memang besau jugak. Boleh tahan akan kekapasitiannya. Ah, sungguh straight to the point. Sudah tiada mukadimah penyedap rasa.

Lantas dengan wajah terpinga-pinga, terus mengsnap gambar. Dan kat bawah inilah hasilnya.




Dan inilah raut wajah bungkusan tersebut. Telah share gambar ni dekat Twitter dan Facebookku. Aku pun tertanya-tanya apakah yang ada di dalam kotak berkenaan dan siapakah gerangan si penghantarnya. Saspen.

Nak tau apakah isi kandungannya? Apa takmau? Takmau pun takpa. Aku tak kisah. Lalala ~

Okey okey aku revealkan di sini. (bajet best)


--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

TARAAA....!




Err, bukan-bukan. Takkanlah si arnab ini dijadikan bahan penghantaran. Kalau ya pun takkan dalam parcel. Sangat tidak logiklah. Ini si arnabku yang diberi jolokan Cik Tam a.k.a Cik Nab. Aku yang memandai boh nama veliau. Veliau pun teringin nak masuk dalam blogku ini. Ya kelihatan sungguh khusyuk memakan makanan feberet tanpa menyedari gambarnya disnap curi.

(saja cuba mengabaikan agenda dan melenggahkan pembaca)

Aku rasa macam tak jadi pulaklah nak tunjuk. Boleh tak macam tu? Ekekekeke! (sumpah jarang aku menulis gelakan sebegini)

Okey-okeylah....

(buat macam tadi jugak)


--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

--------

DAN KALI INI SUDAH TIADA TARAAA....!

(Eh ada jugak. Layan layan!)





Bersempena Syawal yang tinggal 2 hari ini, memang sangat menepati tema. Terharu dan terharu lagi. Disertakan kad raya, sampul duit raya, biskut almond london, kuih tart, dan kuih yang taktau nama bersertakan kerepek.


Apa lagi mampu aku kata. Hanyalah :

TERIMA KASIH MANY-MANY


Alhamdulillah rezeki di bulan Ramadhan.

Siapakah yang kasi? Seorang rakan blogger. Yeah rakan di alam maya karin ini. Beliau ada la meminta alamatku hari tu, tapi tak dapat detect pulak yang bakal hantar ini. Haish buat susah susah je! <-- Ayat drama.


Ini blog beliau --> [LINK]

Terima kasih untuk kamu. Semoga murah rezeki kamu dan keluarga :)

Wassalam.

Hami Asraff:

1. Tidak mengshoppingkan diri sangat this raya. Kebanyakan semua pakai yang tahun lepas.
2. Untuk mereka yang sudi tukar link dengan blog tak seberapa ini, kliklah di TUKAR LINK bawah header aku. Terima kasih.


41 comments:

MuNsYi SaMa said...

woot woot~ nasib baik tak antar rombongan minang ke, ape ke. :P

ku pun dapat kad raya,tapi dr kedai cermin mata. T_T

soffea said...

haha. terkejut giler tadi. ingat ke betul lah arnab yg diparcelkan.. hehe.

apepon, sgt best la dpt kuih raye eh.. bes. best. nak jugak.. wehee ;)

selamat hari raya, anda ;)

diana said...

laim macam je almond london tu..
hahah..
jangan marah..

NorDiyanAzwa said...

macam mane la agaknye kalau webbit tu bebetol dalam parcel kan?

Anyway, welcome :)

zackque said...

saya pun tunggu klu2 ada hadiah saya terima dari hami... hehehehehehe...

aliesha kirana said...

wah2..bestnye dpt hadiah sebegitu..mahu jugak! hehe..jeles..
rakan blogger ke ehem2...hehehehe~

[z@ck] said...

syoknya!
banyak kuih plak tuuuu..bawa mai sini sikit.

Syamilia said...

secret admirer ek.hehehe
wah.siap ltk alamat umah tu. jenuh la raya ni ramai la org p raya kt bkt tgga nu...haha

- zuriey - said...

murah rezki dia..alhamdulillah.. saya ni bukan kata kueh raya, kad raya pun xde sapa nak bagi...huhu

amira said...

wah syiok habes... rezeki2

meowwmania said...

wahh byk dpt kueh raya tu, boleh la buat open house hehee...

Selamat Hari Raya :D

FarHa said...

wahh jeles nih..sempena apa dia bg?? tetibe ayat jeles~ahaks

per2 pon rezeki jgn ditolak..usah wat ayat2 drama padahal hati terlompat2 happy hekhek

tahniah!

'AQILAH said...

fuh..best giler..:D

MR. MIND said...

rezeki ari rayer....

NorDiyanAzwa said...

asraff : awak, tu bukan almond london, tu nama dia SNOW ALMOND :P

Nur Hayaty said...

owh..bestnya...Rezki awk kan..hehe..nak kuih ckit bole..hoho =]

AiDa AzRyN said...

Wah bestnye.. rezeki rayer.. hehe~

mR.sYaH said...

wah sungguh beruntung sekali..
rezeki ramadhan.. :D

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@MuNsYi SaMa:

Hahaha. Kalau dapat rombongan meminang aku terkesima terus! :D

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@soffea:

Saja bagi saspen arnab tu. Hihihi. Selamat hari raya untuk kamu jugak! :)

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@diana:

Err, hahaha. Saya rasa bukan almond london kot.

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@NorDiyanAzwa:

Kalau webbit ada dalam parcel tu memang magiclah. Eh bukan almond london ek. Saya belasah je. Hihihi. Thanks again ya!

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@zackque:

Zahari! Sori-sori. Ada sebenarnya. Perfume kamu. Tak sempat nak kasi. InsyaAllah lepas raya. Sorry again.

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@aliesha kirana:

Amboi ada ehem2 pulak. Hik hik!

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@[z@ck]:

Nak pos kat New Zealand ka? Lepas raya baru sampai ka.

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@Syamilia:

Eh tak. Kawan blogger. Ehehe. Raya mai rumah noh :)

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@- zuriey -:

Rezeki masing-masing. Ala, kamu bagi la kad raya kat orang. Nanti ada orang kasi balik la :)

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@meowwmania:

Err, tak sampai nak buat open house lagi. Selamat hari raya kembali :)

amirah said...

saya jeles...nak gak biskut raya

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@FarHa:

Sempena hari rayalah! :) Ayat tu saja je. Hehehe.

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@'AQILAH:

Best jugak! :)

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@MR. MIND:

Begitulah! :)

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@Nur Hayaty:

Nak kuih raya mai rumah!

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@AiDa AzRyN:

Alhamdulillah, rezeki raya.

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@mR.sYaH:

Alhamdulillah :)

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@amirah:

Silalah datang ke rumah untuk beraya :)

yanmie said...

Salam,

Alhamdulillah rezeki :) nak sket blh?? ehehe :P

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@yanmie:

Salam. Kak Yan mai la rumah saya beraya! :)

iqbalsyarie said...

Wah..murah rezeki bro!

Entry Baru
-Wajah baru: Bayyinat
-Aku bukan Yusuf!
-Reaksi balas kepada Ramadhan.

Encik Tikus said...

kalau lah arnab. sure mati dah dalam tue.

HIDAYAH said...

tukar2 link ni tuk ape ek?n ape kgunaan nye ye?sy xtau..n sy nk tau...