Masih Ketidakseimbangan Terma | Mari Belajar Fizik



Assalamualaikum w.b.t

Hari ini dah 12 Syawal. Hari raya ke-12. Bunyi dah macam tak raya dah walaupun raya sebulan. Yeke raya sebulan? Orang kita selalu sebut macam tu. Harap-harap betullah raya sebulan. Yang tak cukup puasa pun bantai nak raya sebulan jugak. Layan layan!

Mood raya masih sebati dalam diri? Err, nak kata ya macam tak. Nak kata tak macam ya pun ada. Tapi tu la yang mana paling majoriti pun masih keliru. Tetapi yang pastinya diriku Masih Ketidakseimbangan Terma. Tajuk tak boleh blah. Gapo dio pun taktau. Belajaq Fizik dulu-dulu tau la.

Dengan kata lain masih lemah longlai nak pi kelas. Bak kata lecture aku, "Makan lemang banyak, jadi lemau." Eh eh macam betoi ja puan lecture. Mari kita belajaq Fizik sat hari ini. Sila sediakan pen dan kertas. Eh tak payah. Sila baca dan lihat saja.

Memandangkan hampa pun lemau let's menjawab soalan kacang di bawah.


Soalan Fizik Tingkatan 5. Sonang by two je ni. Copat jawab! Tiada had masa tetapi kurang dari 30 saat.

Okey masa tamat! Sila larikan mata dari skrin!

Sebab kacang dan sonang by twolah, kat bawah ini hasil jawapan aku:


(-___-")

Dah dah toksah dok gelak. Kawe tau kawe tak terer Fizik. Itulah hasilnya jika menjawab dengan terburu dan tanpa berfikir yang pada mulanya kata senang. Maka berhati-hatilah apabila anda menjawab soalan ye.

Wey apakah signifikan dan hubungkait dengan Ketidakseimbangan Terma?

Entah hampa jawab la sendiri ye.

Wassalam.

Hami Asraff :
1. Best jugak buat entri macam ni :)
2. Masih mencari tajuk yang sesuai. Apakah? Tunggu!


Comments

cik ery said…
yosh....jawapan cikery betulllllll....weeeee.. (apehal suke amat nih?)hehe
aku tunjuk kat student aku boleh?
boleh lah~

hehehe~
@LORD ZARA 札拉:

Boleh boleh. Eh mu nak tunjuk untuk apa? Uhuu ~
student said…
adehh,
tersenyum keseorangan daku membaca entry ini.
hihiii...
:)
nabila saat said…
beta jawab D..yeah!!!!
zuk zuhaiza said…
yesss..betoi..

tapi kena bace berulang kali.sebab tak paham.soalan dia kot BM.hehe.
kite blajar BI dulu2.huuuu~~
I*K*T*I*R*A*F said…
fizik dulu dapat c.

HAHAAHAHAHAHA XD
@student:

Jaga-jaga! Jangan sampai senyuman anda diperhatikan.
@zuk zuhaiza:

Cek dulu belajaq BM gak. Tapi takleh score pun.
ribena.illina said…
kawe pon bantai jawab B gak mule2. hahaha~
Yani said…
yeaaa sye jawab betol.. masih ade sisa2 ilmu fizik di fikiran ;D
Yani said…
yeaaa betol... dapat bape markah ni? ;D
Yani said…
yeaaa betol....;D
f_aRa_aINa989 said…
B salah sebab muatan haba tentu sama maksudnya nilai c x menentukan keseimbangan terma, tapi bila suhu ke2-2 bahan sama br brlaku keseimbangan terma..hehe...

p/s: try ingat balik subjek thermodynamic..hehe
Hidayah Ismawi said…
kita kalau amek fizik sekarang ..confirm fail ..hehe

kalau x study lah ..bnyk dah lupa..kalau study boleh lah score chewahh!

MY LATEST ENTRY: Hooray!
Fatin Aliyya said…
aku alergi betl dgn fizik ni sbb aku kantoi ms spm.ngeng!
student said…
@hami
senyum aku manis,(ada lesung pipit lagi) tak pe kalau nak perhatikan. cuma takut ada gadis yg cair jerk.ngeee..;p
C.C.F said…
salam.. fizik??
huhuu cek xambik nai... ;DD
p/s : lghat kdah best!
pulon kdah pulon! ((^__^)) <3
wassalam..

Popular posts from this blog

Bolehkah Orang Melayu Yang Beragama Islam Bermain Nombor Ekor?

Terlalu Rindu Ayah. Hargai Ayah Anda Selagi Mereka Masih Ada.

Kita Tak Mampu Puaskan Hati Semua Orang. (Nukilan Di Malam Sepi)