Masih Ketidakseimbangan Terma | Mari Belajar Fizik

by - September 21, 2010



Assalamualaikum w.b.t

Hari ini dah 12 Syawal. Hari raya ke-12. Bunyi dah macam tak raya dah walaupun raya sebulan. Yeke raya sebulan? Orang kita selalu sebut macam tu. Harap-harap betullah raya sebulan. Yang tak cukup puasa pun bantai nak raya sebulan jugak. Layan layan!

Mood raya masih sebati dalam diri? Err, nak kata ya macam tak. Nak kata tak macam ya pun ada. Tapi tu la yang mana paling majoriti pun masih keliru. Tetapi yang pastinya diriku Masih Ketidakseimbangan Terma. Tajuk tak boleh blah. Gapo dio pun taktau. Belajaq Fizik dulu-dulu tau la.

Dengan kata lain masih lemah longlai nak pi kelas. Bak kata lecture aku, "Makan lemang banyak, jadi lemau." Eh eh macam betoi ja puan lecture. Mari kita belajaq Fizik sat hari ini. Sila sediakan pen dan kertas. Eh tak payah. Sila baca dan lihat saja.

Memandangkan hampa pun lemau let's menjawab soalan kacang di bawah.


Soalan Fizik Tingkatan 5. Sonang by two je ni. Copat jawab! Tiada had masa tetapi kurang dari 30 saat.

Okey masa tamat! Sila larikan mata dari skrin!

Sebab kacang dan sonang by twolah, kat bawah ini hasil jawapan aku:


(-___-")

Dah dah toksah dok gelak. Kawe tau kawe tak terer Fizik. Itulah hasilnya jika menjawab dengan terburu dan tanpa berfikir yang pada mulanya kata senang. Maka berhati-hatilah apabila anda menjawab soalan ye.

Wey apakah signifikan dan hubungkait dengan Ketidakseimbangan Terma?

Entah hampa jawab la sendiri ye.

Wassalam.

Hami Asraff :
1. Best jugak buat entri macam ni :)
2. Masih mencari tajuk yang sesuai. Apakah? Tunggu!


You May Also Like

23 comments