Thursday, October 29, 2009

perkongsian berguna


Assalamualaikum W.B.T

Terlebih dahulu memohon seribu kemaafan kerna aku membohongi sedikit pada entry yang lepas dimana aku telah mengeluarkan statement bahawasanya blog ini akan mengalami pengabaian selama lebih kurang 2 minggu. Tapi aku terpaksa membatalkan statement itu kerana ada perkongsian yang perlu dikongsi bersama.


Faktor yang mendatangkan rezeki:
  • berusaha bersungguh-sungguh
  • bertakwa/taat perintah Allah SWT
  • memperbanyakkan istighfar
  • doa
  • tawakal
  • bersedekah
  • bersyukur


Firman Allah SWT : " Jangan kamu gelisah dan putus asa, kerana Allah berkenan memberikan rezekinya kepada sesiapa yang dikehendakinya tanpa hisab dan disangka-sangka sebelumnya "



Doa yang bagus untuk mengulangkaji pelajaran :


Ya Allah, keluarkanlah aku dari kegelapan ragu-ragu,

Kurniakanlah aku dengan sinaran kefahaman,
Bukakanlah bagiku pintu ilmu dan hiasilah aku dengan akhlak yang baik

dan kasih sayang,
Ya Allah, sinarilah hatiku dengan cahayaMU

seperti Engkau menerangi bumi dan langit dengan rahmatmu,
Ya Allah Yang Maha Pengasih Dan Penyayang



p/s : dah cuba masukkan ayat seribu dinar. tapi tak berjaya. semoga menjadi amalan bersama. insyaAllah. Wassalam~

3 comments:

Faizal Murad said...

salam.

asraf, semoga berjaya.

semoga doa dikabulkan dan berjaya menempuh exam dgn jayanya. amin..

(sempat lagik neh update blog dlm tekejar2 cover syllabus tu..ehe)

hami asraff said...

haha.. bru hr ni terasa nak comment..
setelah abih final..~

Anonymous said...

mcm besa tgk la ayat2 kat atas tu.. dimana yea...