Sesi Monolog Dalaman

Friday, October 16, 2009

Lately...




Assalamualaikum w.b.t


Lately...


Pintu hatiku diketuk kegembiraan. Eh ada pintu ke hati? Entah la. Sering kali aku dengar orang buat ayat camtu. Aku pun turut tidak ketinggalan mengguna pakai ayat tersebut.


Lately...


Kerunsingan silih berganti setelah mendapat kegembiraan. Runsing standard la hujung-hujung semester ni. Semua orang faham. Insan yang bergelar student macam aku ni lagi la.


Lately...


Terjumpa member-member baru dan lama. Tak kurang juga member yang mengecall tanya khabar and so on. terima kasih la noh.


Lately...


Ramai pulak sahabat-sahabat aku meluahkan hati dan perasaan mereka kepada aku. Ceh macam aku ni tempat sesi kaunseling plak. Hehe~ Buleh ja beb! Tapi gua bukan seorang solver. Mana yang buleh di tolong, akan di tolong. But gua pendengar yang baik. Chewahh.


Lately...


Minggu cerita sedonia. Minggu aku banyak bercerita. Tak kira sesiapa saja menjadi mangsa cerita aku yang ntah apa-apa lagi hampeh! Tq la kepada sesiapa tu. For sure borin' kan? Awat tak cakap borin'. Kalo cakap for sure aku akan meningkatkan keupayaan pernceritaan aku ke peringkat maksima. Hahaha~


Lately...


Aku tidak kelaluan untuk makan. Dengan kata laen, kurang selera makan. Sebab apakah? Ceq pon tatau la. Maybe sebab... Entah la.. Sapa-sapa yang tau sebab dia tolon gitau.


Lately...


Ketiduran aku mengalami ketidakseimbangan terma. Telah dimaklumkan bahawasanya diriku bukan tapak sulaiman, tapi aku seorang insomnia. Aduyai~ Please help me! Ada apa-apa tips sila mat lampirkan di sini. Tq!


Lately...


Kecuakan melanda diri. Maybe certain of u especially memba gua tahu sebab apa gua cuak. Apa tak tahu? Bagus2 tak tahu. Tapi percayalah diriku sangat cuak melewati hari-hari mendatang. The time will come.


Lately...


Banyak sangat angan-angan mat jening bergelar, eh silap, berlegar di saraf medula oblongata aku. Angan-angan mat jening dan impian. Ishh adakah 2 benda tersebut berbeda? Munkin! Tapi memang ianya tergambar dalam layar impian @ angan-angan mat jening aku.


Lately...


Aku terasa mendapat penghargaan. In other word, terasa dihargai oleh anyone. Thanks guys menyedari akan kehadiran gua dalam idop kalian~ Untuk anyone tu kontek la aku. Nanti aku belanja air suam kat restoren sani. Weh bukan kedekut la. Aku pun mengalami kesengkekkan macam kalian juga. Tunggu sem depan la kalo nak demand. Tapi jangan terlalu demand ya! Agak2 ar~


Lately...


Aku diberi pentunjuk dan jalan di saat aku memerlukan pertolongan. Alhamdulillah. Ya Allah, Kau sentiasa memberi jalan terbaik untuk hambaMu yang kerdil ini walaupun kadang kala hambaMu ini terkhilaf tafsir akan rahmat yang Kau berikan. Ampunkan aku, atas kejahilan aku Ya Allah.


Lately...


Aku merindui mereka.. Siapakah mereka? Jeng.. Jeng.. Jeng.. ( Biarlah rahsia walaupun idop ini tiada rahsia sebenarnya )


Lately...


Aku sangat lali.. Maka aku menutup entry 'Lately' ni dengan sekerat pantun yang direka sendiri. Goreng nasi dalam kuali, lately i have being lonely~ huhu! Sumpah tak best pantun aku!

Wassalam.

6 comments:

ismihamidah said...

lately...pura2 bz

Hami Asraff said...

haha.. dituju khas utk sapa tu?

cleo said...

Salam..

Utk kes insomnia tuh, kalu nak senang tidoq, minum la susu panas/suam..

Kalo jenis yg x minum susu, ayaq suam pon dh bleh jadi..^^

Plus, ms nk tidoq, tok sah dok pikiaq bend2 yg bg beghat otak, e.g. problems or benda yg menyedihkan..

Lagi satu, doa jgn lupa..^^


Insya-Allah bleh tidoq nya lpaih ni..^^

Hami Asraff said...

cleo : thanks for the gud tips. ada gak yg dah diamalkan d atas ;-)

haja said...

hami...
jarang2 saya ke sini sekarang
agak bz
kalau lonely cuba2lah renungi diri
kita selalu alpa bila ramai org disekeliling kita kan..
gud luck for you..

Hami Asraff said...

thanks aja...
yup! tp tu la.. everything yg berlaku ada sbb kan?

gud luck tuk awk jgk! :-)