Friday, November 6, 2009

Selesai Untuk Semester Ini



assalamualaikum w.b.t

"study sampai lebam". petikan dari kata-kata sorang member gua. lebamkah aku? hemm, mata ada la sikit kot. maunya tak. dok tidoq lepaih subuh ja everyday. maka dengan ini secara rasminya 5/11 berakhirnya salah satu ujian dunia untuk aku. final exam untuk semester ini. tahniah untuk aku! :)


muka yang kelihatan ceria dah abih final exam


paper communication theory 2 adalah penyudah untuk semester ni. suppose aku habih 11/11 bersama-sama dengan budak-budak batch aku, tapi memandangkan paper yang 11hb tu aku dah ambik time short cos aritu. so kelegaan meresapi jiwa ragaku sekaligus aku antara student uitm yang habis awal exam. ( bangga seketika di situ. hehe~ ). tapi episod tidak bangganya juga muncul dengan jayanya setelah aku menjawab paper communication thery tadi. kekonpiusan banyak jugak la. entah la camna. and aku rasa sem ini semua final susah-susah. yaka? ala, sebelum ni pun susah-susah juga. nasib badan.

now tugas usaha aku sudar berakhir. dan yang tinggal hanya bertawakkal + doa. and aku redha dengan apa jua keputusan yang bakal aku dapat nanti. diharap setimpal dengan usaha. insyaAllah~

balik rumah lepas exam tadi kepala rasa ringan gila. ya la semua formula yang berselirat dalam saraf kepala hotak aku telah dibebaskan dengan lancarnya. and at the same time rasa penat. balik tidoq. and bangun2 perut berkeroncong menandakan masuknya waktu untuk perut gua dihidangkan dengan makanan yang berkhasiat. teringat lecture gua cakap. dia cakap dulu dia study sampai lupa nak makan. adei study sungguh tuh! aku begitukah? entah la. so disambungkan cerita gua kontek sorang member gua yang tak asing lagi iaitu 'member gua' :-)

pekena ani sup utara best gak. tapi destinasi menuju ke nasi ayam pakmal sek11. tapi hampa kerna mengalami penutupan dan nasi ayam mancongkam menjadi destinasi pilihan. 1 gua tak suka kat 'member gua'. suka sangat nak belanja gua. aduyai~ bila aku kata tak mau kata tolak rezeki. adei~ mo taw ( modified dari mau tau ) kalo lepak dengan 'member gua' alamat sampai 2-3pagi. lagipun gua dah free apa.

balik rumah lekaih-lekaih ( lekas-lekas ) buka laptop untuk menghupdate blogku ini. aku juga telah mendownload banyak tv series show kegemaraan gua untuk tatapan gua. so statement di atas bertukar. "tengok sampai lebam". hahaha~ hambek!! layan sampai pengsan!

huih tak sabaq betoi nak balik kampung halaman terchenta. kali ni cuti lama jugak. 28/12 kot masuk balik. memang lama gak tuh. aku dah ada aktiviti kat rumah nanti. makan sampai buncit + tidoq + tengok tv ( jangan tiru aktiviti tak berfaedah gua ni ). so aku hingat nak balik hari isnin ni kot. sabtu ahad lepak sini dulu sambil meneman member-memberku yang masih berjuang.

sebelum terlupa, aku nak ucapkan selamat menempuh alam baru untuk member-member aku yang final year ( sem 8 ). depa ni semua member-member batch diploma dulu. tak sabar nak mengekori jejak langkah engkorang. dah jadi engineer janganlah lupa daku di sini. nanti aku bagi resume aku ya! :) selamat maju jaya ya kalian!

eh untuk member sem gua jugak ( kecik hati tak sebut ). good luck weh~ paper QMT500 senang ja.. hehe~ mentang-mentang aku dah ambik kan. tarak la. joking2 ja. buleh score punya. insyaAllah~ rasanya sampai di sini dulu kot. macam banyak nak update. nantikan kemunculan entry baru ( poyo! ). wassalam~

p/s : entry gua banyak pakai bahasa ibunda ( gua kedah sejati beb! ) juga dicampur adukkan dengan aku sebagai ganti nama gua. aku is equal to gua equal to saya. harap tak kisah. kalo nak kisah pon kisah la. aku tak kisah. hehe~

perjalanan kita masih jauh beribu batu, selagi roh masih dijasad hidup diteruskan.

11 comments:

iBnU@LmUniR said...

da abeh eh exam~ Wa pa lagi cabut la dr uitm tuh~~ cpt...
gud luck 4 da result...

hami asraff said...

hahaha..~ rilex dlu.. lepak dlu.. berfoya-foya dlu.. hehehe~ niway thanks..!!

iBnU@LmUniR said...

rilex xpa~ lepak xpa~ berfoya-foya~ jangan wey~ effect resot...heheh

ninanoOna~~ said...

ohohoho~~
best2 abh exam..
lg best dpt blk kedah awai...
hahahhaha~~
xsabaq nk abh exam..

hami asraff said...

jgnlah kamu salah ertikan berfoya-foya tuh~
tak semestinya berfoya-foya tu membuat sesuatu yg mungkar..
mksd yg lebih tepat buat sstu yg bleh bg release tension la.. huhu~

hami asraff said...

ninano : siapakah kamu? knpkah nak msuk blog kamu tak buleh? sabaq2.. the time will come.. :)

iBnU@LmUniR said...

hik2 jgn marah ae... maklom la ku org kampong~ hehehe enjoy your vacation~ hehehe

hami asraff said...

hahaha~ ceq pown org kg gak :)

ninanoOna~~ said...

uiks..
sy xdak blog la..
cuma dftar ja sbb suka komen2 kat blog org...
ngeee=)
surik...

hami asraff said...

owh yeke.. xpe2.. boleh je komen.. xde hal :-)

ninanoOna~~ said...

yo la..
ahahah~~