Tuesday, August 11, 2009

Tiket Balik Raya


Hari ni kelas berlangsung seperti biasa. Pagi tadi siap ada
quiz lagi. Dua jam buat quiz ja. Huhuhu. Balik kelas waktu makan tengah hari my housemate ada la sembang-sembang pasal tiket balik raya. Depa cakap tiket balik kedah ada yang dah habis. Tak boleh jadi ni! So aku ingat lepas kelas pukul 4 nanti nak pergi ushar la tiket.

Aku sampai kelas agak awal tadi. Tunggu dalam 20 minit lecture tak masuk-masuk pun. Tetiba seorang rakan memberitahu kelas batal! Yeaa.. Tak dak kelas.. Tapi.. Sambung rakan kelasku tadi, ada asignment! Asigment pun asignment la.. So boleh la aku meneruskan agenda aku pergi beli tiket balik kampung ni.. Lalalala...

Sampai kat parking moto terjumpa rakan blogku iaitu Faizzudin ( glamer la hang lepas ni, masuk dalam cerita ni.. Hehe). Dia nak 'mencuri' parkingku. Ye la aku dah nak balik kan.. suddenly dia cakap " Jom minum dulu ". Jawabku " Hang belanja..". Balasnya " Orait! ". So aku pun melepakkan diri sambil minum dengan dia sebentar..

Tengok2 aku dah sampai stesen bas.. Waa cepat gila.. " Kak, tiket balik Alor Setar ada?" aku bertanya. " Malam ni ke? " Kakak itu menanya balik. " Tak2, tiket balik raya ". Jawabku. "Ada, bila tu?. "16 september mlm". Tanyanya dan jawabku :-) . Dia pun menghulurkan tiket tersebut dan aku membalas huluran itu dengan not RM50.

Ni la tiket balik kampung aku.. Ada 34 hari lagi ( dari tarikh aku beli ni ).. Tapi semangat beb! Hehe..

Masa balik tu kat trafic light aku berenti macam biasa la sebab lampu merah. Ada seorang mamat yang menunggang motosikal ex5 dengan lajunya merempuh trafic light dan nyaris-nyaris nak langgar kereta di depan. Kalau langgar tu akulah saksi pertama. Aduih rempitan la katakan..

K la dah sampai rumah nak rehat coz malam ni kena buat assingment and pre-lab for tomorrow.. Cau sin chi..

8 comments:

ismihamidah said...

aikkk,dh jual ka???hr 2 tny kt kaunter dia kta start p0sa br jual..

Hami Asraff said...

dah boli pon mesti dah jual...huhuhu

SHAZ D MAFIA said...

UIH MI.. LAJU JE YE BAB BALIK2 KG NI.. SABO JE LA.. TP, TAU X CUTI RAYE START 19HB??? HUHUHU.. CEK IT OUT.. http://ikram-uitmpp.blogspot.com/2009/08/uitm-students-perubahan-kalendar.html

Hami Asraff said...

yaka..huhu..xpa la dah bli tiket dah..terpaksa ponteng 1klas ja..hr kamis (17hb mmg xdak klas)..hr jumaat ja ada..so hr jumaat tu ponteng ler..hehe

ezzah_puteri said...

aii..awal nye balik..weols yang kat uUm pon start cuti raya 18 sept..pe kes nie???..semangat ohh balik awal awak nie=)...semangat sambut raya ^_^

FAIZZUDIN ZAKARIA said...

pasal per aku de dalam citer ko....hahaha
aku pun nak beli gak ler.....

Hami Asraff said...

musti la..tnye la sape2 pon..musti semngat punya nak blk kg..tmbh2 time raya..huhu

Hami Asraff said...

besa la faiz..kata nak glamer..hehe