Sesi Monolog Dalaman

Wednesday, July 15, 2009

HEROES






One of my favourite tv shows.. Heroes.. Sekarang dah season 3 dah.. Tp pic atas ni season 1 punya.. So let me introduce the main cast in this tv shows.. Eh sebelum tu aku cerita la serba sedikit pasal cerita Heroes ni.. Dalam dunia ni ada ramai heroes.. Diorang ni ada kelebihan masing2 la.. Satgi aku cerita apa kelebihan diorang ni.. Omputeh kata ability.. So ability diorang ni la yang menyebabkan diorang terperangkap dengan indentiti mereka sendiri.. Macam2 konflik la yang berlaku.. So bawah ni watak2 utama yang akan aku tampilkan..( macam aku plak director )





Nama mamat ni dalam Heroes is Peter Petrelli ( Milo Ventimiglia ). Mamat ni paling hero la dalam Heroes ni. He has ability to absorb the power of other heroes.. Dengan kata lain, power mamat ni ialah dapat menyerap semua power bebudak heroes yang lain.. Hah kan aku dah cakap dia ni paling power..





Awek paling cun dalam cerita ni.. Claire Bennet ( Hayden Panettiere ). Minah ni lak power dia dapat heal herself.. Dapat sembuh balik la.. Kalo setakat luka2 sikit tu no hal la.. Jatuh bangunan, masuk dalam api, gunting jari suma tarak apa2.. Jangan tak caya..





The guy from Japan, Hiro Nakamura ( Masi Oka ). He can teleport and bend the space. Dengan memejam matanya beliau dapat pegi ke sesuatu tempat and also dapat menghentikan masa. So korang2 try la pejam mata kuat2 and then buka mata kalo korang kat tempat laen tu sah korang Heroes.. Hehe...




Niki Sanders @ Jessica Sanders ( Ali Larter ). She has 2 different personality.. Good and bad.. Dia ni bleh transform ke salah 1 watak dalam diri dia depend on situation.. Time dia transform jadi jahat mmg kuat betul..



Mind reader.. Matt Parkman ( Greg Grunberg ). Dia seorang polis dalam cita ni. Boleh baca fikiran manusia.. Huhu..



Senator Nathan Petrelli ( Adrian Pasdar ) abang kepada Peter Petralli.. His ability is he can flew.. Ala boleh terbang cam superman tu..




Nampak muka cam baek je.. Padahal mamat ni la paling jahat sekali dalam cita nie.. Digelar Sylar ( Zachary Quinto ). Boleh kawal objek dari jarak jauh.. Power giler ar..

--> Actually ramai lagi casting laen, tapi aku senarai watak2 utama je.. So korang2 suma kena layan cita ni.. Best..!



2 comments:

Anonymous said...

hey, this is one of my fav jgak..got very frustrated sbb xdpt tgk sume season sbb xde masa. but nway, i like this, really!

Anonymous said...

Suka jugak. Tapi habis season 4 tak tengok dah. Eh