Thursday, April 29, 2010

Terasa Ingin Diterjah Juga Blog Tak Seberapa Ini

Assalamualaikum w.b.t

Entri kali ini bersifat tergesa-gesa seperti larian merentas desa. Entri kali ini tidaklah sepanjang entri-entriku yang lain. Ah, tengok tajuk sudah dapat agak. Ushar je la siapakah Encik di bawah.



Encik Ben Ashaari. Ya itulah nama jejaka yang bergaya ini. Kalau para blogger tidak mengenali beliau tak tahulah. Ya beliau sangat terkenal dengan siri penjelajahan terjah menerjah blog seantero negeri. Mungkin beliau agak menggemari Siri Penjelajahan Doraemon barangkali. Err, gurau-gurau je Encik Ben.

Syarat untuk diterjah?

1. Meletakkan header Encik Ben. Okey sudah.

2. Terangkan serba sedikit nama dan perihal blog. Okey, nama samaranku HAMI. Nama blogku telah tertera seperti di atas. Namaku sendiri, HAMI ASRAFF. Hemm, blogku ini tiada tema tertentu. Menulis apa yang terlintas di minda. Cetusan idea dan pendapat spontan. Tetapi lebih kepada cuba memanfaatkan diriku dan pembaca barangkali. InsyaAllah.

3. Dari mana tahu segmen ini? Dari Kelab Blogger. Oh Kelab Blogger Encik Ben juga ownernya.

Ingin menambah.

Salah satu sebab kenapa ingin diterjah blog tak seberapa ini ialah : ( Tengok je la gambar di bawah )




Secara kebetulan. Tadi buka blog Encik Ben. Follower Encik Ben sama dengan blog aku. Eh tapi confirm-confirmlah sekarang ini followernya meningkat naik dan terus memintas dengan lajunya. Tiada maksud kebanggaan di situ. Cuma kebetulan yang tidak disengajakan.

Tapi sebenarnya tujuan aku buat entri ini lebih kepada ingin bertanyakan pendapat dan pandangan pembaca seperti Encik Ben untuk memberi sedikit pandangan tentang blog picisan ini ( oh aku telah gunakan picisan ).

Yang tu je la. Sekian.

Wassalam ~

Post Script : Menunggu akan terjahan itu dilakukan :)


Share/Bookmark

21 comments:

Ery Farieha said...

ceh
x seberapa la sgt

followers dah seribu lebey =P

Hasrol Nizam said...

selamat diterjah blog ni yek..eh, bunyi macam kar la pulak..

Norashikin Abdullah said...

yes..sy fiz
rmai gler blog abg hami asraf
ni kalo jmput smer pi kndri kwin..mmg x mng tgn kndri tuh..haha

~ ( LayDee_N ) ~ said...

saya terjah dulu.... :p hahah. folower dah 1+++ x hebat per? dah superb best daa... congrats n gud luck 4 everything.

wanhairi said...

saya pon follower kamu jugak...huhu..

MaizaC'Joe said...

salam

emm.. ada dengar2 jga pasal en.ben tue... dulu saya di terjah dulu.. nti nak g terjah en.ben.. thanks for da info ya..

ashrafi said...

Follower pun ramai (sangat).. kira blogger besar juga ni. yang penting 'memberi' sesuatu kepada pembaca untuk manfaat bersama (macam pandai je saya cakap. sendiri pun tak ada apa-apa lagi)

Yatie said...

Salam Hami, thanks sudi singgah..akak nak tanya, buat n3 ni dah beritahu Ben lum...kalau belum, pergi blog Ben dan beritahu dia yg Hami ingin blog di jelajah oleh Ben..kalau tak beritahu kat dia, dia tak tahu....tinggalkan pesan kat sana...kalau dah....abaikan pesanan ni..nice blog, followers pun dah ramai...oklah tu....

zulkbo said...

salam Ashraff..
sama2 hebat anda berdua
moga terus berjaya dalam berblogging

Wanie-san said...

follower dah beribu..
mesti la gempak...:)

sya ar said...

wa suka ini belog.
encik ben pon mesti suka punye.
haha.

MR Bang Miji said...

kamu lar terjah orang..buat cam ben

✿bieyra dhamira✿ said...

huhu..ramainyee askar..

me suya said...

terima kasih sebab blogwalking to my page.. anyway jgn lupa pergi kat blog suya lagi yer. xpun sggh sini heremybeautifulworld.blogspot.com... this is mine too

HaiDa HiDa said...

salam..

insya'Allah hasrat Hami akan tercapai.. blog Hami ni pn dah ramai follower mmg sesuailah Encik Ben terjah blog ni.. :)

ASSOYFINGER67 said...

Salm.Tertarik tengok blog nie...mantop juga..I followlah..apa yang menarik blog sdr. ramai yang comment..sdr. berjaya dan cipta pahala...@+!...senag visitlah blog aku yg masih "baby".Chaos...vrommmmm!

LORD ZARA 札拉 said...

kalah aku...

T_____T

miss hav0c said...

ramai dowh follower hang..hahaha

atty's said...

blog yang bagus..terjah dr blog ben..

Nisaeciz said...

mmg humble. i like okey. saya akan jadi pengkritik setia anda. dan selalulah post entry. salam perkenalan. ;D

NISECA suka merapu

Azrul Hisham said...

salam ziarah dari blog ben :)

Azrul Hisham - My Real Life