Sesi Monolog Dalaman

Monday, June 21, 2010

Rahsia Untuk Kamu

Assalamualaikum w.b.t

Erkk..... (sendawa berpanjangan)

Orang Kedah panggil sendawa as belahak. Hah hampa jangan tak tau. Ni awat dok tak dok sendawa ni? Oh bukan sendawa kekenyangan. Tetapi sendawa kelegaan. Sebab sebab? Sebab gua sudah habis final exam short courseku. Bagaimana? Susah? Ah, biarlah itu jadi jawapan pada diriku sendiri! (bajet sempoi). Yang penting gua dah habis. Hoye! Balik kampung!

Dah lama kot aku tak update. Ala, baru seminggu je pun. Oh agak lama juga bagi seorang blogger tegar. Eh eh gua kategori tegarkah? Mungkin ya dahulu. Now busy dengan exam segala, disusuli dengan ketiadaan bekalan internet dibekalkan, maka ketegaran itu tak seberapalah.

Hemm, kenapa tajuk entri 'Rahsia Untuk Kamu'. Ada la mana boleh bagitau!

Oho ~ Lama dah aku tak bergurau senda jenaka di blog hampesku ini. Ini entri segera. Idea pun segeralah. 'Rahsia Untuk Kamu' tu adalah modified dari 'The Secret To You'. Aku terjumpa dekat Youtube. Dah lama dah. Tapi entah kenapa video tu bagi aku strength. Macam bagi sedikit motivasi pada diri ini.

Tak percaya? Jom tengok video kat bawah ni. Tapi baca sekali ayat-ayat yang dilampirkan.



Amacam? Ceh sedikit pun tak bagi semangat dan motivasi kat kami pun. Err, mana la aku nak pi tau yang tu. Aku tengok, termotivasilah juga. Huhu. No komen no komen.

Okey dah la kot untuk entri kali ni. Takpa takpa lepaih ni aku akan acapkali mengupdate. Ceh bajet macam orang nak baca ja. Aduyai ~

Wokeh nak pi release release tension lepaih habih exam ni. Bersua lagi.

Wassalam.

Post Script : Entri seterusnya akan menjawab soalan-soalan kalian tentang blog hampesku ini. Nantikan.

21 comments:

Syafiqah Nabilah Azali said...

ade eh entri segera..hehe, Ingatkan ada mee segera je

sendawa kelegaan?? haha kelakar2..rajin2 la update lepas ni k

meowwmania said...

alahai..suku video tu xnapak ler huhuu..

M a W a D D a H said...

wahhh..sendawa panjang....tahniah la habis exam...jom balik kg...

aLy said...

memang rasa sangat lega bila exam untuk short course da abes





olalalalala~

mR.sYaH said...

sdapnya sendawa..


moga dapat result yg baik..

Ad Rifza said...

Ramai yg ckp nak selalu update tapi jrg2 jer masuk blog..eheh..Rahsia utk kamu...hmmm..jap nak cari motivasi tak jumpa2 pun..haha

MR. MIND said...

main rahsia2 plak...huhuhu

DiNa-DiaNa said...

the video is so inspiration to me too..

tq for sharing..

De'din said...

syok nya dah habis exam noh :)

reen_sofee said...

ooo dah abes ye?
hahaha
mesti syok gler kan???

Zainatun Adilah said...

The secret! I dah bace buku nih. but nothing as compared to buku ESQ 165, the way of life by Dr Ary Ginanjar. Hhuhuhu. Terbaik!

-I follow-

tOm said...

dis video was so inspirational.. tq :)

sweetsal said...

wah..habis exam blh enjoy..syoknya..org kedah cakap punya la best..

I*K*T*I*R*A*F said...

All d best. :)

err,tapi videonye separuh je.

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

| meowwmania & I*K*T*I*R*A*F |
--------------------------------

Kliklah video tu sekali lagi untuk ke laman youtube. Dan boleh view macam biasalah :)

sHaH said...

ermmm.. agak dah mesti the secret punyer video..
well, this video seems okay.
but kalo ko make further research pasal the secret, dikatakan bahawa the secret adalah satu propaganda anti-agama.

cek this..
http://alifetimesaga.blogspot.com/2009/06/secret-another-antichrist-agenda.html

mengenaldiri said...

wah, thanx 4 da vdeo..memberi inspirasi
=)

محمد فردوس سعد said...

thniah la bro..video ni membuatku berfikir sejenak..tp masih kena berfikir lg

haziQah said...

ini antara penyakit blogger rasanya..nak updet tapi tak terupdet..cite dlm hati saje ;)

maCy said...

entry segera bapak ai panjang.. haha

ouh2 suda abis.. cakap ape?

alhamdulillah~

huhu

Azaziah Hani said...

alhamdulillah dah abis exam yeee..

video tue ader gak serba sdikit memberi motivasi dan kne hayati setiap ayat yang tertera tue...ader makna mendalam