Menjawab Perihal Award Dan Tag Di Blog

by - June 27, 2010








Assalamualaikum w.b.t

Minta maaf dan terima kasih.


Okey mulakan dengan minta maaf. Sebab apa minta maaf? Sebab aku tidak mampu menjawab tag-tag yang telah diberikan untukku. Juga aku tidak mampu mengambil award-award yang diberikan kepadaku sepanjang berblogging ni.

Terima kasih pula. Terima kasih sebab sudi mengetag dan memberikan award kepada blog picisan ini. Hargai dengan pemberian kalian.
Memberi sedikit pendapat mengenai blogku ini.

"Silalah menjawab tag di blog saya ya." Tak pun, "silalah mengambil award di blog saya." Memang ini yang acapkaliku dapat. Terima kasih lagi. Janganlah kalian menganggap aku tidak peduli. Jauh sama sekali. Ya benda itu mudah sekali. Tapi aku tidak menjawab sebab punya alasan tersendiri.

Alasan apakah?

Kalau mengenai tag aku rasa tidak ada masalah sangat. Ianya lebih kepada permainan yang berunsurkan 'sharing is caring'. Bagus juga. Mengeratkan silatulrahim sesama blogger di samping meningkatkan trafik blog tersebut setelah nama blogger itu di tag. Tetapi mengenai award yang diberikan. Mungkin lebih mudah dikenali sebagai 'Award Berantai'. Agak kurang gemari. Award itu apakah? Ya award diberikan untuk menghargai sesuatu atau seseorang. Bermaksud di sini ialah award sepatutnya diberikan kepada sesuatu atau seseorang yang benar-benar layak. Faham bukan?

Tapi dalam kes 'Award Berantai' tadi, ianya seolah-olah semua blogger dapat merasainya. Macam lucky draw yang semua orang mampu dapat. Macam agak lari dari konsep award pulak. Yang sepatutnya perlu di beri khas untuk blogger itu sahaja atau dalam jumlah yang kecil. Contoh di banner award : "Blog Terhebat : Blog Mamat". Begitulah.

Eh eh eh. Salahkah award itu dipassing passing? Err, di manakah ayat di atas yang kata salah? Tidak kan? So tak salah sama sekali. Sebab apa yang aku katakan hanyalah pendapatku semata-mata. Sekiranya tidak setuju, nyatakanlah pendapat anda.

Terima kasihlah yang sudi beri award kepada blog picisan ini (aku telah gunakan picisan lagi) dan juga sudi tag namaku untuk menjawab tag-tag kalian. Tengkiu tengkiu. Tapi memang aku tak mampu nak buat di blogku. Nanti aku belanja Cendol Pak Akob Seksyen 7. (hampa mai sini la)

Yang tu saja nak setori. Kalau tidak puas hati dengan kenyataanku di atas, silalah BERI BUAH FIKIRAN kalian ya.

Wassalam.

Post Script : Menghabiskan cuti di rumah sementelah tinggal berapa hari sahaja lagi cuti untuk masuk semester hadapan.


You May Also Like

26 comments