Sesi Monolog Dalaman

Sunday, June 27, 2010

Menjawab Perihal Award Dan Tag Di Blog








Assalamualaikum w.b.t

Minta maaf dan terima kasih.


Okey mulakan dengan minta maaf. Sebab apa minta maaf? Sebab aku tidak mampu menjawab tag-tag yang telah diberikan untukku. Juga aku tidak mampu mengambil award-award yang diberikan kepadaku sepanjang berblogging ni.

Terima kasih pula. Terima kasih sebab sudi mengetag dan memberikan award kepada blog picisan ini. Hargai dengan pemberian kalian.
Memberi sedikit pendapat mengenai blogku ini.

"Silalah menjawab tag di blog saya ya." Tak pun, "silalah mengambil award di blog saya." Memang ini yang acapkaliku dapat. Terima kasih lagi. Janganlah kalian menganggap aku tidak peduli. Jauh sama sekali. Ya benda itu mudah sekali. Tapi aku tidak menjawab sebab punya alasan tersendiri.

Alasan apakah?

Kalau mengenai tag aku rasa tidak ada masalah sangat. Ianya lebih kepada permainan yang berunsurkan 'sharing is caring'. Bagus juga. Mengeratkan silatulrahim sesama blogger di samping meningkatkan trafik blog tersebut setelah nama blogger itu di tag. Tetapi mengenai award yang diberikan. Mungkin lebih mudah dikenali sebagai 'Award Berantai'. Agak kurang gemari. Award itu apakah? Ya award diberikan untuk menghargai sesuatu atau seseorang. Bermaksud di sini ialah award sepatutnya diberikan kepada sesuatu atau seseorang yang benar-benar layak. Faham bukan?

Tapi dalam kes 'Award Berantai' tadi, ianya seolah-olah semua blogger dapat merasainya. Macam lucky draw yang semua orang mampu dapat. Macam agak lari dari konsep award pulak. Yang sepatutnya perlu di beri khas untuk blogger itu sahaja atau dalam jumlah yang kecil. Contoh di banner award : "Blog Terhebat : Blog Mamat". Begitulah.

Eh eh eh. Salahkah award itu dipassing passing? Err, di manakah ayat di atas yang kata salah? Tidak kan? So tak salah sama sekali. Sebab apa yang aku katakan hanyalah pendapatku semata-mata. Sekiranya tidak setuju, nyatakanlah pendapat anda.

Terima kasihlah yang sudi beri award kepada blog picisan ini (aku telah gunakan picisan lagi) dan juga sudi tag namaku untuk menjawab tag-tag kalian. Tengkiu tengkiu. Tapi memang aku tak mampu nak buat di blogku. Nanti aku belanja Cendol Pak Akob Seksyen 7. (hampa mai sini la)

Yang tu saja nak setori. Kalau tidak puas hati dengan kenyataanku di atas, silalah BERI BUAH FIKIRAN kalian ya.

Wassalam.

Post Script : Menghabiskan cuti di rumah sementelah tinggal berapa hari sahaja lagi cuti untuk masuk semester hadapan.


26 comments:

FarHa said...

im first!

hehe pendapat masing2 kan, kadang2 saya pon malas nak amik, sekdr ucap terima kasih, pas tu tak inagt dah nak amik n jawab tag hehe..

masa mula2 berblogging tu macam teruja juga la, tapi sekrg dah slow dah...sbb (setuju ngan pendpat anda)

ok pen off here..lain kali dtg lagi =)

MiE MaeL said...

uit..lame gak beta x coret komen di cn.. Haha..bguih hang ni.. Tp pas ni msti blog hg meletop..huhu.. (agak ja)

LORD ZARA 札拉 said...

hehehe~
aku memang tak buat tag~
kalau di blog BI dulu, yes~
di blog BM, ada sekali atau dua je kot~

award pun tak amik~
bukan berlagak, tapi blog BM, ada restricted nya~

Azizul Luqman said...

banyak kali dapat tag dgn award ni.,
just beberapa sahaja yang dilayan.,
penat nak jawab soalan2 diorang...
kalo dah takde kije, layankan jelah...

aku tak layan sangat pasal bukan sebab tu tujuan aku berblogging...

maafkan kami penunggu gua... :D

cikmin said...

salam..cikmin sama pendapat dengan kamu... :)

reen_sofee said...

baru nak cuti dah kene blajar balik?
mesti penat kan?
huhuhuh
dah byk gak hutang award ngan tag tuh!
huhuhuh

mR.sYaH said...

klu ada kesempatan aku jwblh... hehe..

nur hidayah isa said...

saya pon jarang jawab2 tag ni..penah dlu mase mula2 blogging..satu je..pastu mmg dah mls dah...award pon same gak..hee :)

MR. MIND said...

baru sekali dpt award

Fay Nana (Cik Fana) said...

tak terlayan dah award / tag ni. huhu..banyak lah pulak sekali dapat. XD

Nur Su'aidah said...

terlalu banyak tag. dah tak tahu nak jawab. emmmm~

yebbit + . + said...

cendol pak akob sedap tu. tap selalu kalo g afta class tu dah habes. ;(

p/s: xde kena mngena, heee.

tOm said...

nanti wa bagi lu award ye :P

Affan Ruslan said...

Bro, aku macam setuju je.
Papepun aku pun blm pernah kena tag.
Hehe.
Bagus gak rasanya :)

Ajwin Ajeera said...

sy pun setuju..
patutnya if betul2 tu adalah award kene ada nama sekali kan.
btw, nanti belanja ya cendol.;p

I*K*T*I*R*A*F said...

hahahahaha.

nak cendol! nak cendol! :P

sweetsal said...

betui tu pendapat kamu, akak pn dpt byk award, setakat amik je tp dh tak larat nk menjawab sbb dulu pn pernah dpt banyak jugak..dh jawab dulu dah...hehe

iqbalsyarie said...

1st time singgah sini!agak terkejut tengok follower 1489 dan saya mahu jd yg ke 1490!wahahaa

nice blog bro!really nice!
Latest post:Bagaimana mahu menyatakan sayang yg sebenarnya?

HonEyBuNNy said...

Wah.....tahniah dapat award...;-)

PurplePolaris said...

salam.urm, pada blogger baru mgkn l best dapat.lagpon, folower blo ramai so, dapat tag cam sumtin ok la.macam i tak excited tapi buat2 excited camtu la.org dah bagi kesian plak kalau kata takmau.but u baguih sebb brani voice out ur idea.lagipon, macam u mmg pemes, nak jawb tag jenoh r.haha...depend ats individu.kita tak boleh sentiasa nk senangkan hati org.kadang2 kena kata tak jugak=)

Idalara said...

Assalamulaikum WBT
masa Hami Asraff dtg ziarah kat blog kak ida rasa bangga juga sbb kira2nya blog Hami Asraff top dn ramai pengikut drp blog kak ida yg lebih picisan dari picisan..
ckp pasal tag dn awards ni..mng terfikir mcmtu..rasa tk layak dpt awards pun tp sbb tk mau buat hati yg memberi terasa maka di ambil juga,tp bab jwb tag tu mng ampun beribu ampun sbb..tak punya banyk waktu untuk mengadap pc...bila mlm masa bnyk tumpukan pd anak2 dan hal rumah..kalau mengadap pc alamat tk jadi keja...todo lambat dn bangun pg pening..

tim said...

mula2 tu excited juga lah dpt mcm2 award and tag..tapi bila dah terlampau bnyk..mcm tak terlayan.. but in the same time..taknak kecik kan hati diorang pula adeii...

Cik Amy Sensei said...

salam..

selamat belajar kembali di semester depan... :)

Encik Tikus said...

penuhi cuti sem anda dgn tidur. hha

kawie2020 said...

agak lama gak x commment kat sini kan... sori yer...

pasal tag nih gua setuju betol ngan pendapat lu...

ohujan said...

sokong 100% bro