Entah

by - May 11, 2010



Entah
Aku tak mengerti kenapa ia hadir lagi
Sangat tak suka akan rasa ini
Berkeceramuk
Lintang-pukang
Rimas dan lemas

Entah
Kenapa begini?
Harus dan seharusnya diuji
Tapi kenapa begini?
Memangku tiada kudrat namun kugagahi

Entah
Pada empunya diri
Manusia ini kekadang berubah
Bukan kekadang
Mungkin selalu
Sekelip mata dan secangkir rasa

Entah
Aku tak pandai nak bermadah
Bukan cubaan berhelah
Serta berfalsafah
Tapi ku lelah

Entah


Post Script 1 : Mungkin perlu mendengar lagu Entah? Entah!

Post Scrip 2 : Ini bukan tajuk lagu. Tapi nukilanku sendiri.



Share/Bookmark

You May Also Like

27 comments

  1. salam..
    entah ye..
    sy yg bace ni pon jd rase 'entah'..
    ih3..
    apa2 pon saudara Hami..
    ada la tu kan..
    semoga semua urusan kamu dipermudahkan..
    moga hati d tenangkan jg ye..
    Allah kan ada..
    :)

    ReplyDelete
  2. salam..kenapa ni abang hami..hhmm...saya pun entahlah..

    ReplyDelete
  3. perasaan yang sama dirasa..
    tapi mungkin tak serupa..
    yang boleh buat sekarang bersabar saja..
    esok lusa ok la..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum. Sekadar melontarkan pandangan dengan niat membantu. Perasaan sebegitu lumrah kehidupan. Saya pun pernah @ selalu juga mengalami perasaan begini. Mungkin saudara asyraff boleh baca post saya bertajuk 'Waktu-waktu Blank'

    http://astrangemuslim.blogspot.com/2010/04/waktu-waktu-blank_19.html

    Semoga mendpt manfaat. Wallahu a'lam.

    ReplyDelete
  5. salam..

    oo..ni lagu ke tulisan sndiri..

    entah, x prnh dgr lak ade lagu entah..

    haha

    entah la, tp tulisan yg menarik

    ReplyDelete
  6. lagu Entah nyanyian Afgan memang best, hehehe =p

    ReplyDelete
  7. 'Entah' yang ni lagi best kot. :P

    ReplyDelete
  8. bersabar lah....
    yg berlaku pasti ada hikmah nyer...

    ReplyDelete
  9. saya pun pernah laluinya.. skank pun sedang dlm emosi entah.. bila orang tanya kenapa?? saya mampu jawab entah..

    apa2 pun byk2 bersabar k.. insya'allah smue tu hanya semntara..

    ReplyDelete
  10. bg link utk donlod lagu ni..nk try dgr..

    ReplyDelete
  11. Ini bukan lagu la. Adei ~ Nukilan gua sendiri!

    ReplyDelete
  12. Entah kenapa tetiba fikiran aku bercelaru
    Antara nyata atau maya
    Entah aku sendiri tidak mengerti

    Madah ni tittle dia entahkew??
    hihihi.......

    ReplyDelete
  13. sabo je la... HA oi...
    penat hang dok taip depa ckp lagu... ngeeeeeee =)

    ReplyDelete
  14. Entah, ehh entah lah, HAHA :D

    ReplyDelete
  15. Bunyi cam ada something jer ? Kembalinya kita kepada Allah. ;)

    ReplyDelete
  16. awat nya neh??
    dilamun cinta ka??

    ReplyDelete
  17. entah!
    kamu yg lebih tahu apa yg kamu hadapi..
    cuma igt seperkara..
    Allah xkan uji hamba2Nya melebihi apa yg mereka mampu hadapi..
    insyaAllah..=)

    ReplyDelete
  18. Rasanya kena byk tenangkan diri bro.

    ReplyDelete
  19. thanks for share

    salam kenal dari http://aby-umy.blogspot.com/

    kalau ada waktu singgahlah ke blog saya :)

    ReplyDelete
  20. ehh. same ngn tajuk entri sy dolo2 kala. :)

    http://zuelyhebatohh.blogspot.com/2010/02/entah.html

    haha. what a coinsidence! :D

    ReplyDelete
  21. suka lagu ENTAH tapi entah tak tau kenapa suka lagu tu..haha!

    ReplyDelete
  22. owhh..igtkn lagu pe tu..rupenye ko wt sndri..huhu..

    my blog yg aktif is zacko psycho http://nawriz007.blogspot.com/

    cokezz world tu stil blom siap hehe..

    ReplyDelete
  23. oh,ada ye lagu tajuk entah.pandai berpuitis.yg tau lagu yg start dgn entah lagu yg mawi nyanyi entah berapa kali ku coba..haha

    ReplyDelete
  24. entah @ antah adlh suatu perkataan yg hmpir sm tp punya mksud yg b'beza...heh3...kn3???sj je ni..nk mnyemakkan lg komen yg ada.."peace no war.."
    *penawar ^_^*

    ReplyDelete

Setiap komen anda akan diapprove dengan senyuman :)