Sesi Monolog Dalaman

Thursday, February 24, 2011

Penyembuhan Di Kala Hening Pagi


Assalamualaikum w.b.t

Sudah pukul 2.51 pagi. Mata masih celik menggagahi. Ah! Insomnia datang lagi. Sungguh tidak jemu menghantui diri. Padahal esok ada kelas pagi -___-"

Dah tak boleh tidoq, mulalah aktiviti merayap dari susur masuk ke susur keluar laman-laman web. Tapi sekarang ni aku suka layan 'KamuTiub'. Sumpah baru berjinak-jinak. Eh I mean, kalau kat 'KamuTiub' tu selalu aku cari lagu-lagu je. Tapi sekarang ni macam banyak pulak benda aku suka ushar.

Ushar punya ushar, aku terjumpa sebuah lagu yang betul-betul buat aku tersentap. Dengan erti kata lain, aku sukalah. Senang cerita.

Aku suka sesebuah lagu base on lyricsnya dulu. Baru diikuti dengan melodi. Tapi kadang-kadang melodi yang sedap mampu mengatasi lirik lagu yang entah apa-apa. Dah dah. Bawah ni lirik lagu berkenaan.



It's so hard to explain
What I'm feeling
But I guess it's ok
Cause I'll keep believing


There's something deep inside
Something that's calling
It's calling you and I
It's taking us up high to


CHORUS:

Healing, a simple act of kindness brings such meaning
A smile can change a life let's start believing
And feeling, let's start healing


Heal and you will be healed
Break every border
Give and you will receive
It's Nature's order
There is a hidden force
Pulling us closer


It's pulling you and I
It's pulling us up high


CHORUS:

Healing, a simple act of kindness brings such meaning
A Smile can change a life let's start believing
And feeling, let's start healing


Hearts in the hand of another heart and in God's hand are all heart
An eye takes care of another eye and from God's eye nothing hides
Seek only to give and you'll receive
So, heal and you will be healed



قلب بين يدي قلب و بيد الله كل قلب

عين ترعى عينا، وعين الله ترعى

كلمة طيبة صدقة

تبسمك لأخيك صدقه

كل معروف صدقة

اللهم اشف شفاءً لا يغادر سقماً


Yeah from Sami Yusof too. Berjudul 'Healing'. Sebelum ni aku dah post lagu beliau bertajuk 'Jadikan Aku Kuat'.

Mesej yang sangat bagus disampaikan dalam lagu ni. Video klipnya jugak menarik!





Yang tu je la mahu kongsi. Mahu menidurkan diri. Tak bangun pi kelaih esok mampoih gua!

Wassalam.

Hami Asraff:

1. Kalau tidur dalam pukul 4 pagi atau 5 pagi, seeloknya tunggu subuh teruslah. Kalau tidak, nescaya anda akan terlajak subuh dengan jayanya. Percayalah.
2. Kebizian sedang dan akan melanda hari-hari mendatang.
3. Profile picture Facebook aku pun sudah bertukar menjadi 'Healing' :)


8 comments:

black_mel said...

bro,ko orang utara ker?pekat betul ckp utara ko tu..hehe..

Aziani Zolman said...

Pernah menge'post' lagu ini di 'mukabuku' untuk sahabat yang sedang sakit tak sedarkan diri. Harap sahabat saya itu sembuh. (^_^)v

mahfudzah said...

betul2..kalau dah pukul 4 or 5 tu tahan jela mate smyg subuh skali kan..

Farhana Sahri said...

skrg blh tdo x...huhu

baincardin said...

salam. thank you for sharing. :)

hasrul hassan said...

Salam...
saya undang untuk join segmen di blog saya.

http://hasrulhassan.blogspot.com

...

Hmm apabila anda degr lagu... apa yang akan keluar dulu... liriknya atau melodinya? :)

Eda said...

ermm...suka lyric lagu ni..

especially paragraph last tu..=)

so, heal and you will be healed..

3SYA said...

a simple act of kindness brings such meaning
A Smile can change a life let's start believing

Subhanallah, pujian padaNYA yang telah memberi bakat kepada pencipta lagu/lirik lagu ini.

so what are we waiting for?
jom kita selalu² meringankan urusan orang, insyaAllah, Dia akan ringankan urusan kita. even with smile can change life.. so keep on smiling :-)