Jadikan Aku Kuat


Assalamualaikum w.b.t

Terlupa kat mana aku terjumpa lagu ni. Tapi lagu memang sangat beri aku inspirasi. Dari segi lirik dialah. Ramai orang dah tau kot lagu ni. Actually tajuk entri telah ditranslate ke Bahasa Melayu tu.

Kat bawah ni lirik dia. Hayati cepat!

Make Me Strong - Sami Yusuf

I know I’m waiting
Waiting for something
Something to happen to me
But this waiting comes with
Trials and challenges
Nothing in life is free
I wish that somehow
You’d tell me out aloud
That on that day I’ll be ok
But we’ll never know cause
That’s not the way it works
Help me find my way

My Lord show me right from wrong
Give me light make me strong
I know the road is long
Make me strong
Sometimes it just gets too much
I feel that I’ve lost touch
I know the road is long
Make me strong

I know I’m waiting
Yearning for something
Something known only to me
This waiting comes with
Trials and challenges
Life is one mystery
I wish that somehow
You’d tell me out aloud
That on that day you’ll forgive me
But we’ll never know cause
That’s not the way it works
I beg for your mercy

My Lord show me right from wrong
Give me light make me strong
I know the road is long
Make me strong
Sometimes it just gets too much
I feel that I’ve lost touch
I know the road is long
Make me strong






Yang tu je nak kongsi pun. Sungguh short entry kali ini.

Wassalam.

Hami Asraff:

1. Kadangkala lagu sebegini harus jugak didengari. Kalau tukar kadangkala ke selalu lagi bagus :)
2. Best jugak rupanya buat entri short-short ni.


Comments

Lea said…
di saat-saat genting saya.. this song is helpful :)
salam...singgah sebentar mencari santapan rohani..nampak menarik short entry anda..nak p cari sat lagu ni..
Aziani Zolman said…
Sangat berguna sekarang sebab saya dalam keadaan lemah. Ngee~~
TQVM buat kan kami para pembaca ingin menjadi kuat!
madihah said…
salam
lagu ni memang best jugak..
kalau saya down saya akan dengar lagu dehearty- pasrah segalanya..lirik dia best.. =)
@Aziani Zolman:

Selain itu selalulah amalkan minum milo untuk jadi kuat :)
M.M said…
assalamualaikum. ermmm, =)
IzREen :') said…
It make me m0re str0nger
thx asraff
aLya said…
tambah lagi satu koleksi buat ketenangan jiwa + kekuatan diri :)
Anonymous said…
salam..
hami and others, why don't you guys check out for MAKE A PRAYER by sami yusuf..try dgr lagu tuh sambil tgk lirik, lg berkesan..terasa mcm sikitnya pertolongan kita untuk saudara2 kita yg memerlukan..terasa malu dgn ALLAH..pemberian pada yg memerlukan xseberapa, tp permintaan pada ALLAH xterkira bnyaknya..malunya
zool said…
tenang je dengar lagu ni..
syahira ariff said…
lirik maher zain mmg sumer touching dan meresap ke dlm diri pun
like~!
=)
amirah said…
first time dgr. lau tak baca blog hami mmg takkan penah dgr kot lagu ni.
naulofah said…
antara lagu yang akan dipasang selain Try Not to cry and muhasabah cinta..hope this iman will be more strong even HE give us so many tries..smile and be strong always..
Anonymous said…
Salam..

cuba dengar lagu rapuh dari Opick..

Popular posts from this blog

Bolehkah Orang Melayu Yang Beragama Islam Bermain Nombor Ekor?

Terlalu Rindu Ayah. Hargai Ayah Anda Selagi Mereka Masih Ada.

Kita Tak Mampu Puaskan Hati Semua Orang. (Nukilan Di Malam Sepi)