Terima Kasih Kepada Imam Muda Asyraf Dan Heliza Helmi Yang Sudi Follow Twitterku :)

by - January 18, 2011



Assalamualaikum w.b.t



Niat asal untuk menidurkan diri tergendala. Makin tidak tegar berblogging. Bukan taknak update. Tahu sajalah. Busy katanya. Err, tak la busy sangat. Permulaan semester baru yang masih di awang-awangan lagi. Cuti tak cukup maa :(


Okey nak setori hal lain ni. Ah tengok tajuk entri pun dah tau gapo dio kawe nak setori mori. Hehehe.


Kejadian berlaku 2 hari lepas kalau tak silap aku. Yup memang tak silap. Aku macam biasalah, kekadang 'menggila' di Twitter. Yup Twitterku kalau tak update sehari bukan Hami Asraff la tu. Sampai member gua cakap Hami Asraff ni update Twitter 24/7 360 Degree. Err, memang tak disangkalkan lagi. But ikut time tertentu jugaklah.

So, gua bertwitterlah seperti biasa. Tup tup Twitter gua difollow oleh seorang yang gua dah follow lama dah. Haish, mimpi moon apa aku ni? Okey rileks dan buat seperti biasa. Siapakah beliau?




Sapa lagi kalau bukan Tuan Imam Muda Asyraf kita. Woho! Apa lagi tweet macam biasa la dengan ustaz sempoi ni. Eh makin rancak pulak aku tengok beliau bertweet. Yer la sebelum ni admin dia yang kuasai. Patut la pun.

Borak punya borak, gua mintak la nombor phone beliau. Mana tau kot-kot ada permasalahan dunia mahupun hal ehwal kewangan, boleh mintak tolong. (hal kewangan tu saja penambah rasa). Dan ini balasan beliau di kotak Direct Message (DM) gua yang rasa nak tergelak terbahak-bahak.





Bagi nampak yang ustaz pakai celcom sudah la ye. Boleh kan? Yang lain terpaksalah dikalermerahkan. Yer la jatuh di tangan Lisa Surihani mati gua. Hahaha. Lantas, gua pun mengekollah Imam Muda Asyraf ni. Memang sempoi dan kelakar bangat.

Rentetan dengan bertweet dengan Ustaz Asyraf, taktau pulak at the same time Ustaz tengah khusyuk bertweet dengan sorang artis cantik molek ni. Ehem ehem. Gua tweet suruh ustaz kirim salam dekat artis cantik molek tadi. Tup tup that artis follow Twitter gua.





Err, terkesima seketika. Ni ha artis tersebut!

Dok tweet dengan gadis cantik molek ni punyalah sporting noting habis. Tak sangka betul. Ahaa. Lepas tu ucapan salam diberikan di kamar Facebook beliau. Yang personal punyalah. Dan kat bawah inilah hasilnya.



Err, what else I can say? Toche toche je la. Oh wait wait! Gua tak suruh pun artis cantik molek ni add kat Facebook ye. Satgi hampa kata aku suruh pulak. Saya tak suruh kan Heliza kan? Terima kasih kata "YA" :)

Dengan Imam Muda Asyraf memang dah lama dah jadi kawan di Facebook.

Hurmmm, yang tu je la nak diceritera cintakan. Berkongsi dengan pembaca. Eh langsung tidak bertujuan memberi kejelesan mahupun kitakpuasan hati di kalangan anda. Cuma keterujaanlah sedikit. Yer la beb, artis follow Twitter hampa takkan tak teruja kot? Kalau yang takdak Twitter maybe tak rasa apa la.

Okey ni Twitter depa. Sila sila follow!

@imammudaasyraf


@helizahelmi


@HamiAsraff


Err, yang ketiga pun nak jugak. Tapi yang ketiga tu tak digalakkan follow ya. Ikut suka nak follow ke tidak. Tiada paksaan mahu pun kena hukuman sebat sekiranya tidak follow. Oh okey sudah setat merepek. Baik hentikan segera.

Jumpa lagi di lain entri. Wassalam.



Gambar dengan Imam Muda Asyraf dicedok daripada entriku terdahulu yang ini --> KLIK CEPAT



Hami Asraff:
1. Tak semua artis sombong :)
2. Ustaz, bila nak belanja bihun? Hehe.
3. Berapa kali aku sebut cantik molek di atas?
4. Meneruskan perjuangan di Bumi Shah Alam.


You May Also Like

53 comments

  1. Dan aku pembaca setia kt twitter korang bertiga..tergelak2 aku.. haha

    ReplyDelete
  2. yeke.fb heliza...
    padahal clon heliza jer tuee...hahaha...nakal..=)
    klo gitu gok..kim salang arr ke yer..
    die org kapong saye tue...org ganu gok tue...

    ReplyDelete
  3. salam
    bestnya..nak juga macam tu :p
    kim slm kt helisa helmi tau =)

    ReplyDelete
  4. dua dua tu saya dah follow, tunggu encik hami masuk imam muda, baru i follow ;D

    ReplyDelete
  5. artis mmg tak sombong. tak semua la heee

    ReplyDelete
  6. bila orang yang kita minat follow mmg best...then diorang sgt friendly....thanks also to IM Asyraf yang turut memollow insan kerdil ini...

    *tu dia..puitis sungguh ucapan

    ReplyDelete
  7. @Afnie Roslan:

    Tu la pasal. Sekalung tahniah untuk anda jugak. Sila tuntut hadiah di kaunter ye.

    ReplyDelete
  8. saya dok baca tweet 3 org ni. penuh my timeline.. ehem ehem ;)) dr siang ke mlm. comel je !

    ReplyDelete
  9. yang pasti kak heliza memang baik and sporting gila. best kot sembang dengan dia. :)

    ReplyDelete
  10. yup..
    ada juga yg x sombong...
    fuh
    heliza add tuu
    ;)

    ReplyDelete
  11. imam muda asyraf followed gak twitter sy, tp xpernah pun tegur saya.
    ouh sgt sedih. :(

    xpe la, if cik hami ada peluang, follow back la twitter saya.
    @pu3suraya.

    saya sudah pun followed cik hami nearly a week pun. ;p

    salam.

    ReplyDelete
  12. comeljer dorg ni.....sempoi habis.

    ReplyDelete
  13. selamat tweet-mentweet sesama sendiri.. hehehe ;D

    ReplyDelete
  14. wah dasat. pakat xtidoq lena la hami asraff kita ni.hahaha

    ReplyDelete
  15. nanti kirim salam kat Heliza. minat sangat kat dia since AF5. hehe...

    kirim salam jgk kat bro Asyraf (Imam Muda).

    :-)

    ReplyDelete
  16. 2 2 insan itu sy sgt suka...sgt sjuk mata memandang...heheheh

    ReplyDelete
  17. wah! glamernya hami asraff.. ni yang buat abang jeles nih!..
    Psstt... bila nak ajar abnag cara nak twitter meniwtter nie.. hehe..

    ReplyDelete
  18. @Farhana Sahri:

    Baguslah kalau macam tu. Tengok penulis blog ni tak sejuk kan mata? :D

    ReplyDelete
  19. betul3.. dah di buktikan ngan sndiri.. Imam Muda, Heliza dan Vanidah pn dah pernah reply tweet dari saya.. heheee..

    ReplyDelete
  20. wahh betul2 insan terpilih kamu ni haha..



    da follow twitter encik hami memang sokmo update pon hoho

    ReplyDelete
  21. said...
    mak ai..mmg sy gelak b'habis la bce entri nie...
    kompom la sahih ustaz muda ni mmg selambur..heliza...foshola kiutzzzzzz^^

    ReplyDelete
  22. ustaz asyraf tak abes2 ngan lisa surihaninya...bbrapa mgu lepas dia dtang uitm segamat, saya duk sebelah isteri dia, kak husna...melawak benda lain cool lagi akak tu, skali sbut pasal kawen- "kalau tak dengan husna, dengan lisa surihani la", melompat cik kak tu..hehe

    ReplyDelete

Setiap komen anda akan diapprove dengan senyuman :)