Tuesday, January 18, 2011

Terima Kasih Kepada Imam Muda Asyraf Dan Heliza Helmi Yang Sudi Follow Twitterku :)



Assalamualaikum w.b.t



Niat asal untuk menidurkan diri tergendala. Makin tidak tegar berblogging. Bukan taknak update. Tahu sajalah. Busy katanya. Err, tak la busy sangat. Permulaan semester baru yang masih di awang-awangan lagi. Cuti tak cukup maa :(


Okey nak setori hal lain ni. Ah tengok tajuk entri pun dah tau gapo dio kawe nak setori mori. Hehehe.


Kejadian berlaku 2 hari lepas kalau tak silap aku. Yup memang tak silap. Aku macam biasalah, kekadang 'menggila' di Twitter. Yup Twitterku kalau tak update sehari bukan Hami Asraff la tu. Sampai member gua cakap Hami Asraff ni update Twitter 24/7 360 Degree. Err, memang tak disangkalkan lagi. But ikut time tertentu jugaklah.

So, gua bertwitterlah seperti biasa. Tup tup Twitter gua difollow oleh seorang yang gua dah follow lama dah. Haish, mimpi moon apa aku ni? Okey rileks dan buat seperti biasa. Siapakah beliau?




Sapa lagi kalau bukan Tuan Imam Muda Asyraf kita. Woho! Apa lagi tweet macam biasa la dengan ustaz sempoi ni. Eh makin rancak pulak aku tengok beliau bertweet. Yer la sebelum ni admin dia yang kuasai. Patut la pun.

Borak punya borak, gua mintak la nombor phone beliau. Mana tau kot-kot ada permasalahan dunia mahupun hal ehwal kewangan, boleh mintak tolong. (hal kewangan tu saja penambah rasa). Dan ini balasan beliau di kotak Direct Message (DM) gua yang rasa nak tergelak terbahak-bahak.





Bagi nampak yang ustaz pakai celcom sudah la ye. Boleh kan? Yang lain terpaksalah dikalermerahkan. Yer la jatuh di tangan Lisa Surihani mati gua. Hahaha. Lantas, gua pun mengekollah Imam Muda Asyraf ni. Memang sempoi dan kelakar bangat.

Rentetan dengan bertweet dengan Ustaz Asyraf, taktau pulak at the same time Ustaz tengah khusyuk bertweet dengan sorang artis cantik molek ni. Ehem ehem. Gua tweet suruh ustaz kirim salam dekat artis cantik molek tadi. Tup tup that artis follow Twitter gua.





Err, terkesima seketika. Ni ha artis tersebut!

Dok tweet dengan gadis cantik molek ni punyalah sporting noting habis. Tak sangka betul. Ahaa. Lepas tu ucapan salam diberikan di kamar Facebook beliau. Yang personal punyalah. Dan kat bawah inilah hasilnya.



Err, what else I can say? Toche toche je la. Oh wait wait! Gua tak suruh pun artis cantik molek ni add kat Facebook ye. Satgi hampa kata aku suruh pulak. Saya tak suruh kan Heliza kan? Terima kasih kata "YA" :)

Dengan Imam Muda Asyraf memang dah lama dah jadi kawan di Facebook.

Hurmmm, yang tu je la nak diceritera cintakan. Berkongsi dengan pembaca. Eh langsung tidak bertujuan memberi kejelesan mahupun kitakpuasan hati di kalangan anda. Cuma keterujaanlah sedikit. Yer la beb, artis follow Twitter hampa takkan tak teruja kot? Kalau yang takdak Twitter maybe tak rasa apa la.

Okey ni Twitter depa. Sila sila follow!

@imammudaasyraf


@helizahelmi


@HamiAsraff


Err, yang ketiga pun nak jugak. Tapi yang ketiga tu tak digalakkan follow ya. Ikut suka nak follow ke tidak. Tiada paksaan mahu pun kena hukuman sebat sekiranya tidak follow. Oh okey sudah setat merepek. Baik hentikan segera.

Jumpa lagi di lain entri. Wassalam.



Gambar dengan Imam Muda Asyraf dicedok daripada entriku terdahulu yang ini --> KLIK CEPAT



Hami Asraff:
1. Tak semua artis sombong :)
2. Ustaz, bila nak belanja bihun? Hehe.
3. Berapa kali aku sebut cantik molek di atas?
4. Meneruskan perjuangan di Bumi Shah Alam.


53 comments:

Yiedpozi said...

Setuju! Bukan semua artis sombong kan.

Jom join 'Contest Review Blog Yiedpozi [Dot] Info'

FarHa said...

Wahh gituu~~jeles2 hehe~

Wan Zulqhairi said...

Dan aku pembaca setia kt twitter korang bertiga..tergelak2 aku.. haha

nOrway86 said...

yeke.fb heliza...
padahal clon heliza jer tuee...hahaha...nakal..=)
klo gitu gok..kim salang arr ke yer..
die org kapong saye tue...org ganu gok tue...

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@Yiedpozi:

Yup harus percaya yang tu :)

madihah said...

salam
bestnya..nak juga macam tu :p
kim slm kt helisa helmi tau =)

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@FarHa:

Err, haha. Tiada apa yang nak dijeleskan pun :)

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@Wan Zulqhairi:

Yup aku kenal anda! :)

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@nOrway86:

Amboi ada pulak klon ek!

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@madihah:

Waalaikumussalam. Helisa ke Heliza? :D

aNdi.Hanin::حنين نظوره said...

dua dua tu saya dah follow, tunggu encik hami masuk imam muda, baru i follow ;D

neyra shazeyra said...

artis mmg tak sombong. tak semua la heee

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

congratulation in order. :P

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@aNdi.Hanin::حنين نظوره:

Amboi! Sampai begitu sekali! -___-

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@neyra shazeyra:

Ha'ah, tapi ada jugak yang sombong :)

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai):

Welcome in order too :D

..hizamirahim.. said...

wah.
dasat2.
;D

Afnie Roslan said...

bila orang yang kita minat follow mmg best...then diorang sgt friendly....thanks also to IM Asyraf yang turut memollow insan kerdil ini...

*tu dia..puitis sungguh ucapan

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@..hizamirahim..:

Eh tak pun. Mereka yang dahsyat!

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@Afnie Roslan:

Tu la pasal. Sekalung tahniah untuk anda jugak. Sila tuntut hadiah di kaunter ye.

Ija said...

ehem..:p

n a d e a said...

saya dok baca tweet 3 org ni. penuh my timeline.. ehem ehem ;)) dr siang ke mlm. comel je !

LOOTonly said...

sikit agi,ustaz hami pulak:))

zida said...

yang pasti kak heliza memang baik and sporting gila. best kot sembang dengan dia. :)

molmolla said...

ehem ehem!! :D

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@Ija:

:)

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@n a d e a:

Err, hahaha. Malu pulak ada yang baca.

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@LOOTonly:

Tak layak lagi untuk gelaran itu.

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@zida:

Yup beliau sporting!

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@molmolla:

Kenapakah molmolla? :D

Ery Farieha said...

terbaik la hami
hihihihk

Eazy Izzuddin said...

yup..
ada juga yg x sombong...
fuh
heliza add tuu
;)

puteri nur suraya said...

imam muda asyraf followed gak twitter sy, tp xpernah pun tegur saya.
ouh sgt sedih. :(

xpe la, if cik hami ada peluang, follow back la twitter saya.
@pu3suraya.

saya sudah pun followed cik hami nearly a week pun. ;p

salam.

Ann said...

comeljer dorg ni.....sempoi habis.

iEra NaDiRa said...

selamat tweet-mentweet sesama sendiri.. hehehe ;D

amirah said...

wah dasat. pakat xtidoq lena la hami asraff kita ni.hahaha

Amir Said said...

nanti kirim salam kat Heliza. minat sangat kat dia since AF5. hehe...

kirim salam jgk kat bro Asyraf (Imam Muda).

:-)

Farhana Sahri said...

2 2 insan itu sy sgt suka...sgt sjuk mata memandang...heheheh

faizal yusup said...

wah! glamernya hami asraff.. ni yang buat abang jeles nih!..
Psstt... bila nak ajar abnag cara nak twitter meniwtter nie.. hehe..

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@Ery Farieha:

Eh tak la. Biasa je.

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@Eazy Izzuddin:

Jangan jeles :)

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@puteri nur suraya:

Ustaz busy kot. Kamu pun rerajinlah tweet diri ini :)

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@Ann:

Yup memang sempoi!

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@amirah:

Eh tidoq lena je :D

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@Amir Said:

Orait! Ala tegur je beliau kat twitter tu.

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@Farhana Sahri:

Baguslah kalau macam tu. Tengok penulis blog ni tak sejuk kan mata? :D

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@faizal yusup:

Hehe. Abang Faizal buatlah twitter dulu.

HaiDa HiDa said...

betul3.. dah di buktikan ngan sndiri.. Imam Muda, Heliza dan Vanidah pn dah pernah reply tweet dari saya.. heheee..

Ieqa Swetluv said...

wahh betul2 insan terpilih kamu ni haha..



da follow twitter encik hami memang sokmo update pon hoho

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@HaiDa HiDa:

Hoye telah terbukti kini!

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

@Ieqa Swetluv:

Hahaha. Jangan marah kalau memenuhi timeline anda!

eyqa amin said...

said...
mak ai..mmg sy gelak b'habis la bce entri nie...
kompom la sahih ustaz muda ni mmg selambur..heliza...foshola kiutzzzzzz^^

anaMuslimah said...

ustaz asyraf tak abes2 ngan lisa surihaninya...bbrapa mgu lepas dia dtang uitm segamat, saya duk sebelah isteri dia, kak husna...melawak benda lain cool lagi akak tu, skali sbut pasal kawen- "kalau tak dengan husna, dengan lisa surihani la", melompat cik kak tu..hehe