Sesi Monolog Dalaman

Monday, October 18, 2010

Majlis Perkahwinan Braderku Selamat Dijalankan & Diriku Sebagai Pengapit Pengantin






Assalamualaikum w.b.t

Ini adalah entri bergambar. Malas nak tulis panjang-panjang. Tajuk dah mention pun. Majlis perkahwinan braderku selamat dijalankan.

Jom saksikan gambar yang aku letak secara rawak.






Saat ketibaan kedua mempelai.






Ini di rumah pengantin perempuan.




Dan ini rumah aku. Ehem, ehem ushar yang paling kiri tu!





Dan gambar ini punlah!






Berbisik-bisik semasa makan adalah perkara wajib okey!



Eh kaver-kaver pulak, takmau buka mulut.




My brader dok kata apa taktau la kat my kakak ipar.






Juadah.





Sila tambah-tambah. Aku suka part ni.





Hampa malu, hampa lapaq.




Anggota kumpulan nasyid yang diimport khas dari UUM.






Part ni tak kurang hebatnya yang aku suka.






Cuba cari aku dalam gambar di atas. Okey tak payah cari. Memang takdak pun. Ini aku tak dapat hadiri kerana terikat dengan test segala. Memang sangat mengundang kejelesan.





Pengapit berposing adalah perkara wajib. Eh macam kartun dak gambaq aku ni? Hehe.



Semoga bahagia selamanya.





Itu je la gambaq yang aku letak. Ikutkan memang la banyak. Jenuh nak letak semua. Dah aku nak sambung ketiduran. Tatkala entri ini siap, baru sampai Bumi Shah Alam.


Tahniah kepada brader gua. Moga berkekalan hingga akhir hayat. InsyaAllah.


Wassalam.


Hami Asraff :
1. Siapa memerlukan khidmat pengapit, sila hubungi aku ya. Sebut betoi-betoi. Bukan pengepit, tapi pengapit.
2. Pssst.. Psst... My kakak ipar lebih muda pada aku. Sekian.


38 comments:

cahayachenta said...

pengapit makan tak ingat dh pengantin... haha~~

cahayachenta said...

pengapit makan tak ingat dh pengantin... haha~~

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

cantik kakak ipar...

adiknya bila lagi??

takkan asyik dok jadi pengepit opss pengapit jer??

akira sendoh said...

tahniah untuk ur bro hami..when ur turn?? hehe..juadah sgt menyelerakan..no wonder la kamu suka sgt..:D

psst: hami, songkok siap ada jurai2..dashyatla en pengapit..:)

f_aRa_aINa989 said...

x sabar tggu turn hami pula..=D
ngee~

MR Bang Miji said...

uih..cun akak ipar ko.hehehe..aik..pengapit lak yg lebey erk.hehe

ain fathihah said...

fulamakkk! hami ni. tak cover langsung. pulun makan sungguh2 noo kat meja pengantin. haha

izee said...

pic pengapit mkn pulun mengalahkan pengantin..hehee so pengapit nye bl lg?..hahaa

MR. MIND said...

pengapitnya bila lg???

meowwmania said...

selamat pengantin baru for ur brother...

eh pengapit pon mcm pengantin lah ;)

amirah said...

next entri-perkahwinan hami ashraff lak

SweetyMui2 said...

congratss to your bro..heehe.suka tengok baju kaler silver/grey tu :)

ismi jannati said...

hensem2...caiyaqq tgk..huk2

[s][u][e][h][a][n][n] said...

pe perasaan jadi pengapit???? suka, syok, @ hebat hahahahaha

♥CIK SHA♥ said...

kakak ipar sangat cantik..^_^

ZihNuN FaTiN said...

selamat pengantin baru utk abg hami...

zmn skrg org xtempah pengapit dh.. tapii...tempah pengantin terus!ngehehehehee~~

sama cantik sama padan pasgn pengantin 2...=)

hami bila lagi?para pembaca sbnrnya tertunggu2 gmbr walimah hami...weee!

HaiDa HiDa said...

sama cantik, sama padan.. selamat pengantin baru tuk abang n kak ipar hami.. moga berkekalan hingga akhir hayat.. aminn..

kumpulan nasyid dari UUM?? rindunya UUM.. :)

Anonymous said...

ewah2.......pengapit plak posing mengalahkn pengantin..hak333...tp akak ipar 2 mmg lawa r...bpe umor??
*penawar ^_^*

muhammad heikal said...

ayaa...lain sket jek songkok tu

molmolla said...

hahahaha! hang kena cari isteri lg muda gak laa. dahtu hang nak panggil akak ke adik? opsss~ harus akak kan?

semoga bahagia!!

aliesha kirana said...

bila pengapit pulak nak kwen? hahaahah.... xpa2..pengapit xyah malu2 makan..pengantin wajib la malu2.. nnti mkn lebih2 seronyeh mekap..lalalaa~

aYaz said...

congratz sbb dpt akak ipar..
pasni tggu pengapitnya plak yg diapit...
heheheh...

TiKa LEh said...

pengapit lelaki dgn pengapit pompuan ke??hhehe..

Secret Garden. said...

Pengapit tu makan makanan banyak dr pengantin yer..mcm tak ingat jer ade si pengantin kt sebelah..aduyai.tak per, sekali sekala, makan juadah kenduri...so, bila perkahwinan utk si pengapit lak?ehem2..
Kirim salam kt pengantin: Selamat pengantin baru..

Ameena Muktar said...

salam.....

cantik kak ipar....selamat pengantin baru ye. < ops....wish buat abg pengapit. semoga bahagia....

*az-zahidah* said...

salam.nak drop komen disini...
1. muka abang hang mcm muka hang, tapi laen sket...
2. so, kalau lebih muda pun still kena panggil dia kakak kan? agaknya umur dia 24 kowt
3. tak macam kartun, macam anak bongsu punya muka laa~
4. serius la cantik kakak ipar hang, cute...
5. ha, ni ucapan untuk hang memandangkan ramai komen tanya hang pulak bila lagi... "selamat mencari..." haha..
p/s: banyak la sangat...
p/s: tq :)

Idalara said...

kak ipar muda dari kamu..tu perkara biasa...kdg tu abg ipar pun muda...

apa2 pn selamat pengantin baru buat abg kamu muga kekal bahagia hingga akhir hayat.

Sara said...

Tahniah...
Muka anda dengan abg anda macam kembar...

aYu said...

cantik pengantin perempuan...

Faisal Reza said...

Tahniah diucapkan kerana berjaya menjadi pengapit... keh3x

Ckin Kembaq said...

Memang cntikk gambar2 tu semua..n_n msti kamera canon right?..

bonda said...

Salam perkenalan. Thanks kerana sudi ziarah Bonda. Nice to know you walaupun baru sikit aje.

Hasrol Nizam said...

ang bila lagi..ehem2.. :D

CikSembang said...

mak sy kata jgn jadi pengapit nanti hilang seri masa jadi pengantin.. hehehe
anyway yr face is very cool

Yatre Hayati said...

wah selamat pengantin baru ! pengepit makan tak ingat pengantin...sian pengantin..hahaha

Nik Imana said...

kumpulan nasyid uum tu yg mane 1?

Anonymous said...

bl tyme hami asraff plak??hehe..

Anonymous said...

turn hami asraff bl plak..hee..