Saturday, March 3, 2012

Allah Tahu Segalanya





Assalamualaikum w.b.t

Kalau ada yang perasan dekat entri-entri aku terdahulu (untuk sesiapa yang bacalah), aku ada share lagu-lagu yang aku rasa best, memberi inspirasi dan pedoman di saat kita memerlukan.

Aku terjumpa lagu yang aku rasa bagus untuk dikongsi. Lirik yang bagus.

Allah Knows - Zain Bhika

When you feel all alone in this world
 And there's nobody to count your tears
 Just remember, no matter where you are
 Allah knows
 Allah knows


 When you carrying a monster load
 And you wonder how far you can go 
With every step on that road that you take
 Allah knows
 Allah knows


 CHORUS
 No matter what, inside or out
 There's one thing of which there's no doubt
 Allah knows
 Allah knows
 And whatever lies in the heavens and the earth 
Every star in this whole universe
 Allah knows
 Allah knows


 When you find that special someone
 Feel your whole life has barely begun
 You can walk on the moon, shout it to everyone
 Allah knows
 Allah knows


 When you gaze with love in your eyes
 Catch a glimpse of paradise 
And you see your child take the first breath of life
 Allah knows
 Allah knows


 CHORUS
 When you lose someone close to your heart
 See your whole world fall apart
 And you try to go on but it seems so hard
 Allah knows
 Allah knows


 You see we all have a path to choose
 Through the valleys and hills we go
 With the ups and the downs, never fret never frown
 Allah knows
 Allah knows


 CHORUS (x2)
 BRIDGE:
 Every grain of sand,
 In every desert land, He knows.
 Every shade of palm, Every closed hand, He knows.
 Every sparkling tear, On every eyelash, He knows.
 Every thought I have, And every word I share, He knows.
 Allah knows





Allah tahu apa yang kita tidak tahu. Perancangan Allah itu terlalu sempurna sehingga tidak terjangkau dek akal dan minda. Bila kita sudah mendapatkannya baru kita tersentak, tersedar, lantas mengucapkan alhamdulillah :)


Hami Asraff:

"Masih belum terlambat untuk memperbaiki kelemahan yang ada."


17 comments:

syabab said...

subhanaAllah... terharu bace lirik.. huhu..

laskar pelangi said...

lirik lagu yang menyentuh hati~
=,=

alieya said...

xtau knp..tp thanx.and congrates..brother seorg medium perantara yg hebat.i.Allah~may Allah bless.

Faizal Ismail said...

lagu ni memang besh .
muziknya pon cool je
^^

syamilsynz said...

lagu ni mmg menyentuh hati..byk lg lagu2 dari dia yg best2..

Telor Power said...

ya perancangan ALLAH mmg terlalu sempurna, sangat2 sempurna.

syafiqah nabilah said...

Just believe in Allah & jalankan Syahadatul Haq. InsyaAllah!

thanks for sharing this Encik Hami Asraff =D

suzie rahman said...

salam..nice sharing. blog ni mcm blog HILAL r.hihi suke :)

azieyanz said...

Allah yang menentukan walaupun kita sudah merancang dengan sebaik mungkin..Allah itu lebih tahu dari apa yang kita tahu..

Kadang2 pada mulanya kita akan sakit hati dengan apa yang jadi tapi bila kita sudah tahu hikmah disebaliknya adalah untuk kebaikkan kita, pastinya ucapan syukur tidak akan terlepas dari mulut kita..

jadi janganlah kita cepat melatah dengan setiap apa yang telah terjadi..Allah lebih tahu..

Syafiq Ahadin said...

nak dengar ang nyanyi boleh?

...miSS fAi... said...

perancangan Allah Maha Sempurna.... DIA yang mengetahui baik dan buruknya sesuatu untuk kita... sentiasa yakin pada Allah...

brohai said...

Amin.Semoga kita umah islam akan bersatu dan menentang kejahilan.

Anonymous said...

nice song~
ske sgt.. 1st time dgr dlu pn rse nk post entry tapi terlupa~~~ heee...
thnkz kongsi2~~

Munnafendy said...

terima kasih byk2... =)

kekadang org ingat kita kongsi hanya sbb suka kan lagu & melodi tu...mkna tersiratnya kita sbnrya mahu bkongsi & mghayati teladan dr lagu tu kan..

mas saari said...

memang nice lagu ni... liriknya buat menarik!

[ Yuyu Atiqa ] said...

Assalamualaikum...
terima kasih atas perkongsian entri ni..

terima kasih juga atas komen dan nasihat di entri saya.

seriously, sangat terharu bila idola saya respon dan bagi kata2 semangat..

May Allah always be with you. ameen.

wassalam.

Amalina said...

Betul...ilmu Allah itu tersgtlah luas dan Allah tarik sesuatu dari kita untuk Dia menggantikan dgn yg lebih baik lagi...insyaAllahh