Posts

Showing posts from December, 2012

Teknologi Merenggangkan Ukhwah Di Dunia Nyata Manusia?

Assalamualaikum w.b.t
Di Chicken Rice Shop The Mines. Perut lapar. Orang ramai. Nasi habis. Kena tunggu setengah jam untuk menanak nasi. Dek kerana aku tidak membaham sebutir nasi pun ke dalam perut lagi hari ini, jadi aku sanggup menunggu. Sanggup! Sebijik nasi ibarat setitis peluh petani. *imagine Raja Farah yang sebut ni
Benda ni aku perasan lama dah. Tunggu nak luahkan segala-galanya di sini sahaja. Ya semuanya berkaitan dengan kehidupan manusia yang menongkah arus bersama kepesatan teknologi dunia. Teknologi buat manusia terus berlari laju. Eh silap. Manusia tak perlu berlari ke sana ke sini. Manusia hanya perlu melepak di depan TV, sambil jari jemari menari di papan kekunci gadjet masing-masing. Ah, gadjet pulak mesti yang paling latest sekali. Semuanya di hujung jari kelingking.
Tak payah pi tengok contoh jauh-jauh. Ni apa yang aku sedang buat ini membukti segala-galanya. Bila lepak reramai dengan rerakan di kedai makan, pakat semua keluarkan gadjet canggih mereka. Jumpa di…

Wordless Wednesday #12: She Is Everything For Me

Image
On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.


Testing

Assalamualaikum w.b.t

Ini adalah entri percubaan. Sebenarnya baru belajaq nak post entri via handphone cap ayam katik. Ni yang dok terai ni.

Tahu gua memang dah lama tak update blog. InsyaAllah akan menyusul kemudian. Now gua nak pi pekena roti canai.

Sayonara!


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone