Posts

Showing posts from November, 2015

Bekerjalah Kerana Allah. Bukan Bekerja Kerana Manusia.

Image
Ramai yang bertanya, 
"Eh awak memang kerja setiap hari ke?"
"Ya. Kerjaya saya sebagai Perunding Takaful memang bekerja setiap hari. Everyday is working day."
"Tak best lah macam tu. Tak ada masa rehat."
"Eh apa yang tak best pulak? Yes everyday is working day. Tapi everyday pun can holiday maa. Awak kena faham, bila dah masuk line business awak bekerja flexible time. Tak ada waktu tertentu. You can manage your own time. Awak tak terikat dengan sesiapa. Paling penting awak enjoy dan happy." 😊
"Ooo macam tu. Menarik. Kalau dari segi income pulak?"
"Alhamdulillah syukur dari segi income memang saya nampak perubahannya. Saya boleh set berapa increment kenaikan gaji saya setiap bulan, setiap minggu, bahkan setiap hari. Depend on me. Kalau saya rajin, saya lagi dapat banyak la. Berbanding saya makan gaji dulu. Kenaikan gaji setahun sekali. Dah kerja sendiri of course la kena rajin kan?
"Kalau saya nak jadi Perunding Takaful juga…